Permakulttuuripuutarha tuottaa yli 3000 kiloa ruokaa alle 400 neliön tontilla

Perhe valmistaa myös oman biodieselinsä ja heidän talonsa toimii lähes kokonaan aurinkoenergialla. Heillä olisi mahdollisuus irrottautua kokonaan sähköverkosta.

Ulkomaat to 12.04.2018 16:23

Omavaraisuuteen perehtynyt amerikkalaisperhe kasvattaa yli 3000 kiloa ruokaa tontilla, joka on vain 800 neliömetriä pinta-alaltaan. Pinta-alasta talo, varastot ja yhteys tielle vievät puolet, jolloin viljelyyn jää vain 400 neliömetriä.

Dervaesin kolmihenkinen perhe käyttää alle kaksi dollaria päivässä henkilöä kohden niihin ruoka-aineisiin, joita he eivät itse pysty kasvattamaan. Samalla he myyvät kasvattamiaan ja jalostamiaan ruokatuotteita vuosittain yli 20 000 dollarilla. Käytännössä he ovat taloudellisesti täysin omavaraisia ruoan suhteen ja heidän ruokatuotantonsa on noin 18 000 dollaria ylijäämäinen.

Heidän talonsa ja pihapuutarhansa sijaitsevat vain vartin ajomatkan päässä Los Angelesin keskustasta ja vain 30 metrin päässä lähimmästä päätiestä.

He eivät käytä mitään teollisia lannoitteita viljelyyn. He rikastavat maaperää permakulttuurin menetelmillä, jotka jäljittelevät luonnon omia keinoja luoda ravinteikasta ja bakteerikannaltaan hyvää kasvumaata.

Permakulttuurin menetelmät rikastavat ja parantavat maaperää toisin kuin tavanomaiset ja teolliset viljelymenetelmät. Siksi viljelyä voi jatkaa samalla maa-alalla vuodesta toiseen ilman ulkopuolelta tuotuja kemiallisia lannoitteita ja kasvumaa vain paranee.

Kun Jules Dervaes muutti tontilleen vuonna 1985, maa oli vain kovaa savea. He hankkivat kanoja ja vuohia, sekä rakensivat kompostin ja näiden tuottamien omien lannoitteiden avulla saivat maan muuttumaan vähitellen yhä paremmaksi viljelymaaksi.

Perhe valmistaa myös oman biodieselinsä ja heidän talonsa toimii lähes kokonaan aurinkoenergialla. Heillä olisi mahdollisuus irrottautua kokonaan sähköverkosta.

"Kun voit kasvattaa oman ruokasi, se on erittäin voimaannuttavaa. Olet jopa vaarassa tulla täysin vapaaksi", toteaa Jules Dervaes videollaan.

 

Lähteet: Return to nowYoutube.

 

Jukka Rahkonen to 12.04. 16:23

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

Klo 22:35.

Timo Vihavainen

Jonkin sortin sakkia

Klo 22:34.

Professorin Ajatuksia

Hiilinieluun keskittyminen olisi vanhentunutta metsäpolitiikkaa

Klo 22:33.

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

videot