Orbanin puolue saamassa kaikkien aikojen jytkyn - totaalinen katastrofi oppositiolle

Guardian: On jopa mahdollista että Orbanin Fidesz saa 2/3 perustuslaillisen enemmistön eduskuntaan.

Ulkomaat ma 09.04.2018 00:31

The Guardianin Shaun Walker raportoi, että ensimmäiset vaalitulokset on viimein julkaistu ja että ne näyttävät karmealta oppositiolle! Ja valtavalta jytkyltä Orbanin Fidesz puolueelle.

Unkarin monimutkaisen vaalijärjestelmän vu0ksi on vaikeaa sanoa kuinka monta paikkaa Fidesz tulee saamaan eduskunnassa, mutta jo nyt voidaan ennakoida sen saavan merkittävän enemmistön ja on jopa mahdollista että Orbanin Fidesz saa 2/3 perustuslaillisen enemmistön eduskuntaan.

Tämä on erittäin merkittävä voitto Orbanille äänestysprosentin ollessa historiallisen korkea.

Johtavan Fidesz puolueen jota Viktor Orbán johtaa, arvellaan saavan 134 paikkaa eduskunnan 199 paikasta kun äänistä on laskettu 74.6 prosenttia, Unkarin virallisen vaalisivuston mukaan. Se olisi niukasti yli 2/3 enemmistö eduskunnassa. Silloin Fidesz saa jatkossakin päättää käytännössä yksin perustuslain säilyttämisestä tai muutoksista.

Äärioikealla oleva Jobbik puolue sai myös suuren voiton 20 prosentin kannatuksella ensimmäisen laskennan jälkeen.

Kokonaistuloksen voidaan katsoa olevan täydellinen voitto oikeistolle, jota edustaa niin Fidesz kuin oppositiossa oleva Jobbik-puoluekin. Molemmat puolueet yhdessä ajavat samoja Eu- ja maahanmuuttokriittisiä tavoitteita nyt 80 prosentin enemmistöllä eduskunnassa. Unkarin kansallisvaltio ja demokratia ovat erittäin vahvat tänään, historiallisen korkean äänestysaktiivisuuden antamalla mandaatilla.

 

EDIT 00:36: Ensimmäisen laskennan jälkeen paikkojen lasketaan jakaantuvan seuraavasti: Fidesz - KDNP liitto 134 paikkaa, Jobbik 27 paikkaa, Sosialistit 19 paikkaa.  Jokkib puolue on vahvin oppositiossa.

Jukka Rahkonen ma 09.04. 00:31

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Lapsikato on todellinen suomalainen ongelma

to 19.04. 19:12

Timo Vihavainen

Usko vastaan skepsis

to 19.04. 15:42

Professorin Ajatuksia

Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa

to 19.04. 15:34

Heikki Porkka

Ähläm Sähläm - Yle käyttää, mutta salliiko facebook?

to 19.04. 11:04

Arto Luukkanen

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

ke 18.04. 16:29

videot