Valtamedia jatkaa harhaanjohtavaa uutisointiaan: "auto ajoi väkijoukkoon"

Oliko kyseessä taas pillastunut Teslan tai Googlen automaattiauto vai mistä nyt on kysymys?

Ulkomaat la 07.04.2018 21:11
kuva: twitter

Mtv3 sivusto, Yle, IltaLehti ja useat muut valtamedian julkaisut kertovat auton ajaneen väkijoukkoon Saksassa. Oliko kyseessä taas pillastunut Teslan tai Googlen automaattiauto vai mistä nyt on kysymys? Miksi otsikoissa ja uutisteksteissä mainitaan tekijäksi auto tai kirjoitetaan aina passiivimuodossa, vaikka varsin hyvin tiedetään, että teko on tahallinen ja todennäköisesti terrori-isku?

Todellisuus harhaanjohtavan otsikoinnin takana on se, että terroristi on ajanut keskiraskaalla ajoneuvolla tahallaan kymmenien ihmisten päälle ravintolakadulla. Teon ulkoiset merkit muistuttavat täsmälleen viime vuosien islamilaisia terrori-iskuja, joissa autolla ajetaan vääräuskoisten päälle ja huudetaan islamilainen tunnustus "allahu aqbar". 

Yleensä islamilaiseen terrori-iskuun liittyy vielä autolla niittämisen lisäksi kurkkujen katkontaa leipäveitsellä, jota valtamediassa kutsutaan "puukotukseksi" ja muslimiterroristit eivät yleensä ammu itseään vaan muita. Tällä kertaa terroristi vain pakeni paikalta ja ampui sitten itsensä.

Isku tapahtui Saksan Münsterin vanhassa kaupungissa, jossa kymmenet ravintolakadulla olleet ihmiset jäivät terroristin ajaman auton alle. Neljän ihmisen kerrotaan kuolleen ja kymmenien haavoittuneen vakavasti.

EDIT 21:51: Tekijä on The Sun julkaisun mukaan 48 vuotias Saksan kansalainen Jens Handeln

EDIT 21:56: The Sun kertoo Handelnin olevan saksalainen graafinen suunnittelija, joka on yrittänyt aiemminkin itsemurhaa. Poliisi ei tällä hetkellä epäile iskulla olevan yhteyksiä terroristisiin järjestöihin. Poliisi epäilee Handelnin toimineen yksin.

EDIT 23:45: Jens Handeln nimellä ei vaikuta olevan minkäänlaista historiaa sosiaalisessa mediassa. Onko tekijä siivonnut oman internet-historiansa vai onko hän elänyt jollakin toisella nimellä jota viranomaiset eivät kerro?

EDIT 00:15: Süddeutsche Zeitung mainitsee tekijän nimeksi vain Jens R. The Sun osasi aiemmin kertoa tekijän sukunimen, iän, ammatin ja lisäksi, että hän on yrittänyt aiemminkin itsemurhaa.

EDIT 00:22: Ilta Sanomat: "Poliisin tiedottaja Andreas Bode sanoo, että on liian aikaista kutsua tekoa tahalliseksi hyökkäykseksi."  ? Tällainen ala-arvoinen tiedotuksen laatu poliisilta on hämmentävää. Varmuudella tiedetään, että ajoneuvoa kuljettanut henkilö ajoi kymmenien ihmisten päälle aukiolla, hänellä oli ampuma-ase mukanaan ja hän ampui teon jälkeen itsensä. Kuinka todennäköistä voisi edes teoriassa olla, että teko olisi vahinko? 
Samassa artikkelissa kirjoitetaan: "Rikoksen tekijä ajoi useille kahvila- ja ravintolaterasseille suurella aukiolla Münsterin kaupungissa, kertoi poliisin edustaja Vanessa Arlt uutistoimisto AFP:lle."

 

 

Jukka Rahkonen la 07.04. 21:11

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot