Helsingin Sanomien lääkäriselvitys hämmentää verisuonikirurgia

HS:n yritys tutkivaan datajournalismiin jäi kateuskirjoitteluksi

Kotimaa pe 03.03.2017 13:29
HS Artikkeli 25.2.2017

Helsingin Sanomat kirjoitti kolmena peräkkäisenä päivänä suuressa lääkäriselvityksessään lääkärien lääketeollisuudelta saamista palkkioista, sadoista tuloeliittiin palkkatöillä nousseista lääkäreistä ja lääkärien vapaa-aikanaan tekemistä rikoksista.

“On siis kevät, koska Helsingin Sanomat avasi eilen lääkäriammunnan jokavuotiset SM-kisat, jotka näyttävät tänä vuonna kasvavan peräti kolmipäiväiseksi tapahtumaksi”, kommentoi verisuonikirurgian erikoislääkäri Jaakko Viljamaa lääkäriselvitystä Nuorten Lääkärien Yhdistyksen blogilla.

“Kisayleisöä ja varsinkin osanottajia odotetaan kuitenkin saapuviksi vielä pitkin maaliskuuta ja aina eduskunnasta saakka.”

Suomessa on lähes 30 000 laillistettua lääkäriä. Viljamaa muistelee Helsingin Sanomien kirjoittaneen myönteiseen sävyyn alle kymmenestä. Viljamaan listalla on muun muassa eläkkeelle jäänyt Juha Hernesniemi. Muistakin, joista Hesari on Viljamaan muistikuvan mukaan kirjoittanut positiivisesti, ovat useimmat kuolleet.

“Richard Faltin kuoli vuonna 1952, Arvo Ylppö vuonna 1992, Rikhard Sotamaa vuonna 2000, Jorma Palo vuonna 2006 ja Aarne Rintala vuonna 2014.”

Lisäksi Viljamaa muisti kaupassa käydessään, että “Helsingin Sanomat kirjoitti helsinkiläisestä patologista myönteiseen sävyyn vuonna -86 tai -87, mutta en muista kyseisen patologin nimeä.”

“Helsingin Sanomat on näyttänyt suoraan sanoen inhoavan lääkäreitä ainakin joka kerta, kun samassa jutussa on mainittu sanat lääkäri ja raha”, Viljamaa kirjoittaa.

Helsingin Sanomien journalismin ovat oppineet tunnistamaan vinoksi muun muassa maahanmuuttokriittiset, perinteisten kristilllisten arvojen kannattajat, euroskeptikot ja se enemmistö suomalaisia, jotka asuvat kaukana suurimmista kaupungeista.

Näyttäisi siltä, että myös rehellisellä työllä vaurastuneiden ahkerien suomalaisten mitta Helsingin Sanomien kateusjournalismiin alkaa täyttyä.

“Minulla on kollega, jonka yleissivistys jaksaa hämmästyttää minua vaikka olemme keskustelleet vaikka mistä viimeisten runsaan 10 vuoden aikana. Juuri sen yleissivistyksen takia kysyin häneltä taannoin, miksi hän ei tilaa Helsingin Sanomia”, Viljamaa kirjoittaa.

“Hän vastasi olevansa valmis maksamaan journalismista, mutta propaganda on saatava ilmaiseksi.”

Marko Hamilo pe 03.03. 13:29

Kommentit: 0Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Separatistiset maitoparrat vispaavat valtiot kuorivat kermat EU:lle

ke 18.10. 22:23

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam III: "Teologian desantit" ja Aabrahamin usko

ke 18.10. 22:14

Arto Luukkanen

Pelkoa Suomen herraan ja lomarahat takaisin!

ke 18.10. 10:59

Timo Vihavainen

Häirintä

ke 18.10. 10:37

Professorin Ajatuksia

Riitelevät vennamolaisuuden perilliset

ke 18.10. 10:34

Reijo Tossavainen

Kuntaliitokset eivät tuoneet säästöjä. Liitoskuntien palvelut heikkenivät.

ke 18.10. 08:04

videot