Helsingin Sanomien lääkäriselvitys hämmentää verisuonikirurgia

HS:n yritys tutkivaan datajournalismiin jäi kateuskirjoitteluksi

Kotimaa pe 03.03.2017 13:29
HS Artikkeli 25.2.2017

Helsingin Sanomat kirjoitti kolmena peräkkäisenä päivänä suuressa lääkäriselvityksessään lääkärien lääketeollisuudelta saamista palkkioista, sadoista tuloeliittiin palkkatöillä nousseista lääkäreistä ja lääkärien vapaa-aikanaan tekemistä rikoksista.

“On siis kevät, koska Helsingin Sanomat avasi eilen lääkäriammunnan jokavuotiset SM-kisat, jotka näyttävät tänä vuonna kasvavan peräti kolmipäiväiseksi tapahtumaksi”, kommentoi verisuonikirurgian erikoislääkäri Jaakko Viljamaa lääkäriselvitystä Nuorten Lääkärien Yhdistyksen blogilla.

“Kisayleisöä ja varsinkin osanottajia odotetaan kuitenkin saapuviksi vielä pitkin maaliskuuta ja aina eduskunnasta saakka.”

Suomessa on lähes 30 000 laillistettua lääkäriä. Viljamaa muistelee Helsingin Sanomien kirjoittaneen myönteiseen sävyyn alle kymmenestä. Viljamaan listalla on muun muassa eläkkeelle jäänyt Juha Hernesniemi. Muistakin, joista Hesari on Viljamaan muistikuvan mukaan kirjoittanut positiivisesti, ovat useimmat kuolleet.

“Richard Faltin kuoli vuonna 1952, Arvo Ylppö vuonna 1992, Rikhard Sotamaa vuonna 2000, Jorma Palo vuonna 2006 ja Aarne Rintala vuonna 2014.”

Lisäksi Viljamaa muisti kaupassa käydessään, että “Helsingin Sanomat kirjoitti helsinkiläisestä patologista myönteiseen sävyyn vuonna -86 tai -87, mutta en muista kyseisen patologin nimeä.”

“Helsingin Sanomat on näyttänyt suoraan sanoen inhoavan lääkäreitä ainakin joka kerta, kun samassa jutussa on mainittu sanat lääkäri ja raha”, Viljamaa kirjoittaa.

Helsingin Sanomien journalismin ovat oppineet tunnistamaan vinoksi muun muassa maahanmuuttokriittiset, perinteisten kristilllisten arvojen kannattajat, euroskeptikot ja se enemmistö suomalaisia, jotka asuvat kaukana suurimmista kaupungeista.

Näyttäisi siltä, että myös rehellisellä työllä vaurastuneiden ahkerien suomalaisten mitta Helsingin Sanomien kateusjournalismiin alkaa täyttyä.

“Minulla on kollega, jonka yleissivistys jaksaa hämmästyttää minua vaikka olemme keskustelleet vaikka mistä viimeisten runsaan 10 vuoden aikana. Juuri sen yleissivistyksen takia kysyin häneltä taannoin, miksi hän ei tilaa Helsingin Sanomia”, Viljamaa kirjoittaa.

“Hän vastasi olevansa valmis maksamaan journalismista, mutta propaganda on saatava ilmaiseksi.”

Marko Hamilo pe 03.03. 13:29

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot