Kansallismielinen oikeisto voitti Italian vaaleissa

Matteo Salvini (Liiga) on luvannut poistaa Italian romaanileirit, karkottaa satoja tuhansia turvapaikanhakijoita sekä luvannut selättää islamin aiheuttaman uhan.

Ulkomaat ma 05.03.2018 11:34
Matteo Salvini. Kuva: wikipedia

Kun yli puolet Sunnuntaina annetuista äänistä oli laskettu, kansallismielinen oikeistokoalitio oli kerännyt jo 37 prosenttia äänistä. Eurokriittisellä ja oikeistolaisella Liiga-puolueella oli 18 prosentin äänisaalis ja mediamoguli Silvio Berlusconin Forza Italia (Go Italy) puolueella 14 prosenttia äänistä.

Vaalitulos nostaa Liiga-puolueen johtajan Matteo Salvinin mahdolliseksi Italian seuraavaksi pääministeriksi. Matteo Salvini on luvannut poistaa Italian romanileirit, karkottaa satoja tuhansia turvapaikanhakijoita sekä luvannut selättää islamin aiheuttaman uhan.

Eliitinvastainen Viiden tähden liike, joka on kerännyt kannatusta niiltä italialaisilta, jotka ovat kyllästyneet nykyisten puolueiden saamattomuuteen ja maan taloudellisten mahdollisuuksien niukkuuteen, on vaaleissa toisena 31 prosentilla.

"Maaliskuun neljännen päivän vaalit toivat tuloksen, jota Eurooppa pelkäsi ja jota Italiakaan ei ehkä odottanut aivan näin vahvana", kirjoitti kolumnisti Marcello Sorgi La Stampa dailyssa.

"Euroopan unionilla tulee olemaan ikävä yö", twiittasi Marine Le Pen, Ranskan National Front puolueen johtaja eilen illalla.

Voittanutta Brexit-kampanjaa vuosikaudet vetänyt Nigel Farage onnitteli EU-kriittistä Viiden tähden liikettä, hänen liittolaistaan Euroopan parlamentissa "mielipidemittausten tulosten ja odotusten ylityksestä" sekä ylivoimaisesti Italian suurimpana puolueena.

Jukka Rahkonen ma 05.03. 11:34

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Matti Viren

Wir schaffen das!

Klo 01:52.

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

videot