"Burqafoobikko" Jens Spahn - Merkelin mahdollinen manttelinperijä vaatii oikeistolaista politiikkaa

"Itävaltalaisilla on ollut islamlaki keisarillisista ajoista lähtien ja asiat toimivat paremmin. Voisimme oppia heiltä."

Ulkomaat ke 28.02.2018 22:37

"Poliittisesti väärässä oleva", liberaali-konservatiivinen Jens Spahn näyttää päättäväisesti olevan valmis kääntämään ympäri CDU:n Merkelin johdolla tapahtuneen ideologisen vasemmalle ajelehtimisen.

Näin kirjoittaa vanhempi tutkija Soeren Kern Gatestone -instituutin artikkelissaan "Tutustu Jens Spahniin, Merkelin mahdolliseen manttelinperijään".

Kaksitoista vuotta vallassa ollut Saksan liittokansleri Angela Merkel on sytyttänyt kapinan hänen omassa CDU-puolueessaan kiistanalaisella koalitiosopimuksella, joka mahdollistaa hänen pysyvän virassaan neljännen toimikauden - vaikkakin paljon heikentyneessä asemassa.

Sopimus, jossa Merkel suostui luopumaan vaikutusvaltaisimmista ministeriöistä, on johtanut hänen kristillisdemokraattisen puolueensa (CDU) sisältä tuleviin yhä lisääntyviin julkisiin protestiääniin, että "on aika alkaa etsiä hänelle seuraajaa".

ZDF-televisiohaastattelussa 11. helmikuuta Merkel kuitenkin torjui kritiikin ja intti toimivansa vielä täyden nelivuotiskauden.

Soeren Kernin mukaan Merkelin vuoden 2015 päätös päästää Saksaan yli miljoona maahanmuuttajaa Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä herättivät vihaisten CDU:n äänestäjien joukkoloikkauksen maahanmuuttovastaiseen ​​Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueeseen, joka on tällä hetkellä Saksan kolmanneksi suurin puolue parlamentissa.

Saksan "tuloksettomissa" vaaleissa syyskuussa 2017 Merkelin puolue saavutti huonoimman vaalituloksensa lähes 70 vuoteen.

Focuksen 17. helmikuuta julkaisemassa kyselyssä selvisi, että saksalaiset äänestäjät ovat yhä kasvavassa määrin kyllästyneitä Merkeliin. Lähes puolet (47,2 %) vastaajista sanoi, että Merkelin olisi väistyttävä seuraavan lainsäädäntökauden aikana.

Merkel nosti "kiihkeimmän arvostelijansa", Jens Spahnin juuri terveysministeriksi. CDU:lta Spahn haluaa selvästi Merkelin linjaa oikeistolaisempaa politiikkaa.

Saksan poliittisten kommentaattorien mukaan Merkelin huippuhaastaja on 37-vuotias avoimesti homoseksuaalinen, roomalaiskatolinen Jens Spahn, joka tunnetaan suorasta puhetavasta. Hän on yksi CDU:n nuoremman sukupolven nousevista tähdistä, jota monet pitävät mahdollisena tulevana liittokanslerina.

Saksan ja Hollannin välisen rajan lähellä sijaitsevasta pikkukaupungista Ahausista kotoisin oleva Spahn valittiin parlamenttiin 22-vuotiaana, ennen kuin hän valmistui yliopistosta. Entinen valtiovarainministeriön valtiosihteeri Spahn on äänekkäästi kritisoinut Saksan terveydenhuolto- ja eläkejärjestelmiä, koska ne asettavat suuria taloudellisia taakkoja tuleville sukupolville.

Hän on myös haastanut hyvin kärkkäästi Merkeliä keskellä pakolaiskriisiä ja asettunut Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

Hän on syyttänyt CDU:ta siitä, että se on "liian mukautuva liberaalille eliitille, joka on vakuuttunut omasta moraalisesta ylivoimastaan". Hän on myös sanonut, että hän haluaa voittaa takaisin ne närkästyneet CDU:n äänestäjät, jotka ovat loikanneet AfD:hen.

Spahn on sanonut, että Saksa tarvitsee "islamlain" valvoakseen muslimien uskonnollisia yhteisöjä ja varmistaakseen, että saarnaaminen maan moskeijoissa ympäri maata on "läpinäkyvää". Hän mainitsi Itävallan "ennakkotapauksena":

"Itävaltalaisilla on ollut islamlaki keisarillisista ajoista lähtien ja asiat toimivat paremmin. Voisimme oppia heiltä."

Spahn on vaatinut saksankielisiä testejä imaameille sanomalla, että monet saksalaisissa moskeijoissa saarnaavista tulevat ulkomailta, eivät osaa puhua saksaa ​​ja ovat muiden maiden palkkaamia:

"Tiedämmekö todellakin, onko heidän saarnansa lakiemme mukaisia? Riittääkö vain pyytää, että he eivät riko lakia?"

Spahn on peräänkuuluttanut moskeijoiden rekisteröimistä sanomalla, että viranomaiset "eivät tiedä, kuinka monta moskeijaa Saksassa on, missä ne ovat tai kuka niitä rahoittaa".

Lisäksi Spahn on vaatinut, että imaamien, uskonnonopettajien ja neuvonantajien koulutus maksetaan veronmaksajien rahoilla.

"Se tulee olemaan vaikea keskustelu, mutta haluaisin mieluummin meidän rahoittavan tämän, kuin että rahat tulevat Turkista tai Saudi-Arabiasta", hän perusteli ja huomautti, että muslimien "kirkollisvero" olisi myös mahdollisuus:

"Jos muslimiyhteisöt haluavat verolain, meidän pitäisi puhua siitä."

Hän lisäsi: "Joka tapauksessa on selvää, että ulkomaisten toimijoiden rahoitus on lopetettava."

Spahn on kritisoinut Saksan kristillisiä kirkkoja syyttäen niitä "kritiikittömäksi" islamin suhteen.

Spahn huomautti Guardianin haastattelussa Saksan vallitsevan kulttuurin ja elämäntavan muuttuneen viimeisten 10 vuoden aikana paljon liberaalimmaksi, olivatpa kyseessä sitten homoseksuaalit, lesbot tai maahanmuutto.

Hänen suurin pelkonsa on se, että tätä uutta "avoimuutta" uhkaa hyvin vanhoillinen islamilaisuus. Spahnin mielestä Saksan onkin "taisteltava kovasti" oman kulttuurin säilyttämiseksi.

Spahn kysyi hiljattain: "Mikä on suhteemme Islamiin? Haluaisin kääntää tämän kysymyksen toisinpäin: mikä on islamin suhde meihin?"

Spahn on toistuvasti arvostellut Merkelin avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa. Hän on kuvannut Merkelin epäonnistunutta massamaahanmuuton hallintaa "eräänlaiseksi valtion epäonnistumiseksi".

Die Zeitin haastattelussa Spahn ilmoitti tukevansa Unkarin presidentti Viktor Orbánin päätöstä sulkea Balkanin pakolaisreitti:

"EU:n rajojen suojelu on EU:n sopimuksissa. Se mitä Orbán tekee EU:n ulkorajoilla on EU:n lainsäädäntöä riippumatta siitä, miellyttääko se vai ei."

"Mikään maa maailmassa - eikä mikään Euroopan unioni - voi kestää sitä, jos luovumme ulkorajojemme valvonnasta", Spahn painotti.

Spahn vaatisi kaikkia maahanmuuttajia ​​sopeutumaan saksalaiseen yhteiskuntaan. Financial Timesin haastattelussa Spahn sanoi:

"Minulle ratkaisevaa on se, että tänne tulevat ymmärtävät ennen kaikkea, että läntisen maailman arvot, tämä vapaus ja nämä perusperiaatteet ovat erilaisia kuin Afganistanissa, Syyriassa, Kiinassa tai Bangladeshissa ja että yhteiskuntamme on siksi toisenlainen."

Spahn kertoi Die Weltille :

"Jokaiselle Saksaan matkustavalle on oltava selvä, että heidän elämänsä tulee olemaan täällä hyvin erilaista kuin kotona. Heidän pitäisi miettiä tarkasti, haluavatko he todella elää tässä länsimaisessa kulttuurissa."

Sternin haastattelussa Spahn korosti, että Saksan maahanmuuttopolitiikkaa on tarkistettava ja korjattava:

"Meidän on muotoiltava yleisiä odotuksia niille, jotka haluavat olla osa yhteiskuntaamme ja sitten taata, että niitä toiveita noudatetaan."

Spahn totesi Der Spiegelille:

"Jokaiselle, joka pitää avointa yhteiskuntaamme turmeltuneena ja veltostuneena tai joka haluaa elää teokratiassa, sanon yksinkertaisesti: mene ja etsi toinen maa."

Spahn on hyökännyt poliittista vasemmistoa vastaan, jotka hänen mukaansa ovat pyrkineet oikeuttamaan kunniamurhat ja pakkoavioliitot kulttuurisesti määritetyiksi.

"10 vuotta sitten integraatiota vaativia pidettiin vielä äärioikeistolaisina", Spahn huomautti.

Spahn edellyttäisi tiukkoja rangaistuksia muslimeille, jotka kieltäytyvät lähettämästä lapsiaan kouluun:

"Jokainen, joka ei salli tyttärensä käydä koulua, on tiedettävä, että tulevaisuudessa valtion toimesta tyttö noudetaan hänen kodistaan ja tuodaan kouluun. Ja jos lapset alati pinnaavat koulusta, sosiaaliturvaetuuksia on syytä leikata. Emme ole olleet riittävän johdonmukaisia aiemmin, ja tämä väärin ymmärretty suvaitsevaisuus on aina ollut lasten vahingoksi."

Spahn rankaisisi rikoksiin toistuvasti syyllistyviä ankarammilla rangaistuksilla:

"Suurimmat ongelmat meillä ovat arabialueen maahanmuuttajat, jotka eivät ole halukkaita kotoutumaan - valitettavasti myös rikosasioissa."

Spahn on vaatinut burqa-kieltoa:

"Täysin peittävien huntujen, niqabien ja burqien kielto on myöhässä, vaikkakin merkki maailmalle." Hän lisäsi, että täysin peittävään huntuun vaimonsa pakottavat miehet ovat "sopimattomia" elämään Euroopassa.

"En halua nähdä burqaa tässä maassa. Tässä mielessä olen burqafoobikko", hän sanoi.

ZDF:n televisio-ohjelmassa Spahn sanoi:

"Ei ole erityisen rikastuttavaa ajella läpi katuja, joissa en näe yhtään naista, ja jos näenkin, heillä on päässä huivit."

Spahn on toistuvasti varoittanut Saksan "tuovan maahan" antisemitismin muslimimaailmasta, jossa juutalaisten viha on "kaikkialla läsnä oleva osa jokapäiväistä elämää".

Der Spiegelin haastattelussa Spahn totesi muslimimaahanmuuton olevan syypää antisemitismin elpymiseen Saksassa:

"Ei pidä huijata itseämme: maahanmuutto islamilaisista maista on muuttamassa ilmapiiriä maassamme."

Spahn tuomitsi palestiinalaiset mielenosoittajat, jotka joulukuussa vaativat juutalaisten murhaamista ja polttivat israelilaisia ​​lippuja Brandenburgin portilla protestoiden Yhdysvaltoja, joka tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

Hänen mukaansa Saksa on liian kauan jättänyt huomiotta "maahan tuodun" antisemitismin "väärinymmärretyn suvaitsevaisuuden olankohautuksilla".

"Israel käyttää aseita suojelemaan siviilejä, Hamas käyttää siviilejä suojaamaan aseitaan", hän kirjoitti twiitissä.

Spahn on moittinut SPD:ää "halpamaisesta paheksunnan" lietsomisesta Yhdysvaltoja vastaan:

"Minusta on kauheaa, että ulkoministeri Sigmar Gabriel ja SPD:n kansleri-ehdokas Martin Schulz näyttävät jatkuvasti amerikkalaisille ystävillemme keskisormea."

Hän sanoi, että SPD:n käyttäytyminen Yhdysvaltoja kohtaan oli "vastuutonta" ja lisäsi: "On olemassa atlantin takaisia perinteitä, joita ulkoministeri ei saisi tallata."

Hän myös syytti Schulzia ja Gabrielia "täysin erilaisten ​​standardien" asettamisesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin suhteen.

Spahn vieraili äskettäin hänen vaalipiirinsä peruskoulussa, jossa neljäsluokkalainen kysyi häneltä: "Haluatteko olla kansleri jonakin päivänä?"

Spahn vastasi:

"Odotetaan ja katsotaan. Pidän perustavaa laatua olevien päätöksien tekemisestä. Saa nähdä, mitä tehtäviä on edessä."

Spahn on tullut tunnetuksi mielipiteistään, jotka ovat voimakkaampia ja suorempia, kuin mitä monet muut hänen puolueessaan uskaltavat esittää. Merkelille tämä voi lopulta muodostua ongelmaksi.

Gatestone -instituutin vanhemman tutkijan mukaan Merkel voi yrittää estää Spahnin pyrkimykset ja "kostaa" Spahnin Merkelin politiikan julkisen arvostelun.

Spahn ei kuitenkaan ole helposti uhkailtavissa ja peloteltavissa, Kern uskoo.


 

Tytti Salenius ke 28.02. 22:37

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot