Feministinen puolue on laittomasti maassa olevien asialla

”Tarvitaan paikkoja, joista ei ole lupa etsiä käännyttämistarkoituksessa”

Kotimaa ti 28.02.2017 17:49

Tänä vuonna virallisesti toimintansa aloittanut Feministinen puolue on julkistanut kuntavaaliohjelmansa.

Feministinen puolue haluaa parantaa turvapaikanhakijoiden ja ilman laillista oleskelulupaa Suomessa asuvien asemaa sekä tukea tänne tulevia tarjoamalla majoitusta, kieltenopetusta, työllistymismahdollisuuksia ja tietoa Suomen yhteiskunnallisista olosuhteista.

”Tarvitaan myös turvallisia paikkoja, joista ei ole lupaa etsiä ihmisiä käännyttämistarkoituksessa.”

Kuntavaaliohjelmassa vaaditaan oikeutta hätämajoitukseen kaikille, myös muiden EU-maiden kansalaisille ja EU:n ulkopuolelta tuleville.

Siirtolaisten asema on heikentynyt huomattavasti kiristyneen pakolaispolitiikan vuoksi, Feministisen puolueen tiedotteessa sanotaan. Vaaliohjelman mukaan hyvinvoivassa kaupungissa ei tarvitse pelätä sitä, että joutuu viranomaisten pysäyttämäksi ihonvärin vuoksi tai että yhteiskunta hylkää kerjäämisen tai paperittomuuden takia.

”Oleskeluluvan saaneille tarvitaan kuntapaikkoja, mutta kuntien on huolehdittava myös paperittomista. Auttamalla ihmisiä osallisiksi yhteiskunnasta ehkäisemme syrjäytymistä ja sosiaalisia ongelmia”, Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro kertoo.

Kuntavaaliohjelma listaa myös tarpeen lisätä joukkoliikenteeseen uudet alennetut hintaluokat turvapaikanhakijoita ja paperittomia varten sekä taata heille liikunta- ja virkistyspalvelut.

Feministisen puolueen ”Kaikkien kaupunki - 30 aloitetta yhdenvertaisuudesta” –kuntavaaliohjelma penää oikeuksia myös ”haavoittuvassa” asemassa oleville turvapaikanhakijoille, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville turvapaikanhakijoille. Heille tulisi tarjota mahdollisuus asua erillisessä vastaanottokeskuksessa.

Niin ikään julkisten tilojen ja esimerkiksi liikunta- ja harrastuspaikkojen tulee olla feministisen puolueen kuntaohjelman mukaan kaikkien saavutettavissa ja käytettävissä, muun muassa tarjoamalla wc-, pukeutumis- ja peseytymistiloja, joita ei ole rajoitettu sukupuolen mukaan.

Lisäksi kunnat velvoitettaisiin selvittämään kuntien urheilu- ja liikuntapolitiikan sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutukset. Feministinen puolue määrittelee politiikkansa periaatteiksi syrjimättömyyden, ihmisoikeudet ja inhimillisen turvallisuuden.

Kesällä 2016 perustettu ja tammikuussa rekisteröity puolue osallistuu keväällä ensimmäistä kertaa kuntavaaleihin 40 ehdokkaan voimin. Ehdokkaita on yhdeksällä paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Riihimäellä, Porvoossa, Lohjalla ja Taivassalossa.

Tytti Salenius ti 28.02. 17:49

Kommentit: 0Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Tolpat merellä

su 20.08. 21:05

Alan Salehzadeh

Terrori-iskut jatkuvat niin kauan, kun islamistien kanssa lepsuillaan

su 20.08. 13:33

Arto Luukkanen

Turusta seurasi: suomalainen on suomalaisen vihollinen?

su 20.08. 13:13

Reijo Tossavainen

Hallitsemattoman muuttoliikkeen seurauksia ymmärretään ja ei ymmärretä

su 20.08. 11:01

Heikki Porkka

On tekojen aika

su 20.08. 09:01

videot