Blogi: Heikki Porkka, ke 03.01.2018 17:32

Huhtasaari x 5

Presidentinvaalien kynnyksellä on syytä havahtua tilanteeseen, jossa poliittiset johtajat ovat ottaneet Euroopan unionin sisällä ja Venäjällä käyttöön natsien ja kommunistien vanhat metodit, a) sananvapauden rajoitukset, b) sensuurin, c) uhkailun ja d) pakottamisen.

Sananvapauden rajoitusten osalta harpattiin aimo askel kohti kommunistien ja natsien kulttuurisia tapoja, kun Google, Facebook, Twitter ja Microsoft allekirjoittivat toukokuussa 2016 EU:n uudet ”puhesäännöt”, joiden tarkoitus on estää laiton vihapuhe.

Säännöt edellyttävät yhtiöitä poistamaan havaitsemansa vihapuheen 24 tunnin sisällä. Lisäksi yhtiöitä kehotetaan kehittämään keinoja vihapuheen torjuntaan.

Kuten tiedetään, esimerkiksi Facebook on erikoistunut jakamaan kirjoituskieltoja mitä merkillisimmistä asioista. Totta ei saa kirjoittaa, jos totuus loukkaa "vääriä" ihmisiä.

Saksa oli toisen maailmansodan aikana natsien hallitsema valtio, jossa esimerkiksi Hitler-vitsien kerronta saattoi olla vaarallista. Sodan jälkeen Saksa jaettiin kahteen osaan, Länsi-Saksaan (BDR) ja Itä-Saksaan (DDR). Nimiensä mukaisesti toinen puoli Saksasta oli länsimielinen, toinen Neuvostoliiton kommunistipuolueen ohjauksessa toiminut Itäblokin valtio.

Kun Berliinin muuri kaatui ja Saksat lopulta yhdentyivät, kuvitteli moni mielivallan, sananvapauden rajoitusten ja sensuurin päättyneen. Luulo on väärä, sillä Saksassa on ollut jo vuodesta 1952 poliittisen kasvatuksen keskusvirasto - Bundeszentrale für politische Bildung, jonka tehtävänä on ”ohjata demokratiaa ja vapautta vahvistavaa ajattelua sekä auttaa ihmisiä tunnistamaan äärimmäisiin poliittisiin suuntiin tähtääviä ilmiöitä”.

Kyse on siis eräänlaisesta aivopesua harjoittavasta virastosta, joka pyrkii ohjaamaan kansalaisten ajattelua sopivaan suuntaan.

Toimittaja Pertti Rönkön Yleisradiolle kirjoittama artikkeli vuodelta 2012 kertoo, että ”poliittisesti epäkorrektit mielipiteet eivät vie tiilenpäitä lukemaan, kuten entisessä Itä-Saksassa, mutta saattavat epäilyksenalaiseksi ja voivat johtaa töiden loppumiseen ja urakehityksen katkeamiseen.

Näin käy sitä todennäköisemmin, jos yleisestä virrasta poikkeavia ajatuksia esittävä henkilö sattuu olemaan esimerkiksi liittopäiväedustaja, upseeri, toimittaja tai opettaja”.

Poliittisen kasvatuksen keskusvirasto jakaa neuvoja ja opastusta myös poliittisiin ääriliikkeisiin liittyvissä asioissa. Pertti Rönkkö jatkaa: ”Muun muassa kasvattajia ja lasten vanhempia neuvotaan, miten he voivat yrittää tunnistaa nuorissa mahdollisesti itävät äärioikeistolaissympatiat.

Tunnistaminen tapahtuu lapsen käyttäytymisen, puheiden ja sanavalintojen lisäksi kaveripiirin, musiikin, asujen ja huoneen sisustuksen avulla.

Toimittajille virasto on valmistanut 18-osaisen ohjeiston, jossa neuvotaan muun muassa, miten pitää käyttäytyä, jos haastateltavana on äärioikeistolainen.”

Saksan suojelupoliisi puolestaan tarkkailee, että julkisuudessa ei käytetä vääriä numerosarjoja, joita ovat 18, 74 ja 88. Numerot viittaavat aakkosiin ja tarkoittavat Adolf Hitler (18), Gross Deutschland (74) ja Heil Hitler (88).

Lisäksi Saksassa on perustuslakipoliisi, joka tarkkailee esimerkiksi kädenliikkeitä ja kuunneltavaa musiikkia, jos ne viittaavat natsiteemaan tai äärioikeistolaisuuteen. Mahdollisten natsien lisäksi seurataan äärivasemmiston toimintaa, kuten Linke-puoluetta.

Natsiajan ja natsismin jälkeisen ajan perinteitä kunnioittaen Saksassa asetettiin AfD-puolueen parlamenttiedustaja Beatrix von Storch 12 tunnin Twitter-kommentointikieltoon.

Kielto oli seurausta von Storchin twiitistä, jossa hän kutsui joukkoraiskaavia muslimeja barbaareiksi.

Twitterin ylläpito on nähtävästi sitä mieltä, että joukkoraiskaajat eivät ole barbaareja. Henkilökohtaisesti yhdyn von Storchin käsitykseen, jonka lisäksi olen sitä mieltä, että joka ainoa barbaari tulisi palauttaa isiensä maille vaikka pakkokeinoin. Jokainen barbaari on liikaa missä tahansa länsimaassa, joka kunnioittaa arvoja ja sivistystä, jotka on saavutettu Euroopassa vuosikymmenien saatossa.

Sinänsä Saksan ajautuminen kohti DDR-mallia ei ole ihme. Maan johtajana on vaikuttanut vuosikaudet äärivasemmistolaisessa DDR:ssä nuorisojohtajan asemassa ollut Angela Merkel, joka tunnetaan nykyisin henkilönä, joka kutsui islamin Saksaan ja Eurooppaan. Suomen pääministeri Juha Sipilä ei ollut Angelaa pahempi vaan esitti oman kutsunsa, jota erityisesti muslimimiehet noudattivat kuuliaisesti.

EU:n ja Saksan halu kahlita kansalaisten sananvapautta on noussut esiin myös Suomessa presidentinvaalien kynnyksellä, kun presidentti Niinistö esitti marraskuun lopussa 2017 toiveen, että ”Suomessa alettaisiin pohtia sosiaalisen median alustojen omaa kontrollia mahdollisten valeuutisten levittämisestä”.

Niinistö viittasi sanoillaan Saksaan, jossa ”vihapuheen” jääminen näkyviin nettiin saattaa aiheuttaa miljoonasakot alustasta vastaavalle yhtiölle.

Laura Huhtasaari on sen sijaan esittänyt toisenlaisen kannan. Hänen mukaansa vihapuhesyytöksillä halutaan estää keskustelu niistä ongelmista, jotka jokainen aikuinen suomalainen omin silmin näkee. Suomalaisia syyllistämällä ja kansalaisten Facebook-päivityksiä kyttäämällä me emme tätä ongelmaa selätä emmekä saa yhteiskuntarauhaamme takaisin”.

Huhtasaari on lisäksi huolissaan siitä, että useimmat poliittiset päättäjät kiinnittävät huomion vain suomalaisten sanomisiin, mutta jättävät todelliset vihapuhujat eli vierasta kieltä käyttävät terroristit ja heidän sympatisoijansa rauhaan.

Huhtasaaren mainitseman yhteiskunta- ja naisrauhan järkkymisen merkittävin yksittäinen tekijä on avoin raja. Suomeen on saapunut rajan yli tuhansia henkilöitä, joiden motiiveista ei kukaan voi sanoa varmuudella mitään, edes heidän henkilöllisyydestään ei voida olla varmoja.

Huhtasaari vaati rajavalvonnan aloittamista jo syksyllä 2015, jonka lisäksi hän on esittänyt kielteisen päätöksen saaneiden välitöntä säilöönottoa. Kummankin asian EU-direktiivit sallisivat, mutta Suomen hallitus ei ole osoittanut minkäänlaista halua suojata omaa kansaa.

Marraskuun 11. päivänä 2015 Huhtasaari sanoi: "Jos sopimuksia olisi noudatettu muissa EU-maissa, meillä ei olisi nykyistä turvapaikanhakijoiden määrää. Siksi meidänkään ei ole pakko noudattaa kaikkia sopimuksia. Meillä Suomessa vallitsee tsaarinaikainen mentaliteetti lakien ja sopimusten noudattamisessa. Ei EU:ta tarvitse kumartaa maahan asti."

Lisäksi Huhtasaari on todennut vaalikeskustelussa, että kirkon tehtävä ei ole toimia lainvastaisesti piilottelemalla kielteisen päätöksen saaneita.

Entä mitä mieltä presidentti Niinistö on ollut Huhtasaaren mainitsemista toimenpiteistä, joiden avulla sisäisen turvallisuuden tilanne paranisi huomattavasti?

Niinistö vastusti rajavalvonnan aloittamista välittömästi Turun terrori-iskun jälkeen. Hän totesi suurlähettiläspäivien puheessaan 22.8.2017, että ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse”.

Niinistön väitteellä ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa, sillä Suomi on käynyt kauppaa myös silloin, kun rajavalvonta oli normaalitoimintaa.

Lisäksi Niinistön pitäisi tietää, että useiden EU-maiden, ainakin Tanskan, Ruotsin, Itävallan, Saksan ja Ranskan rajoilla on suoritettu normaalia rajavalvontaa.

Rajavalvonta tarkoittaa sitä, että tulijalla täytyy olla asianmukaiset paperit mukanaan, jos haluaa tulla maahan. Epämääräiset asylumin sanojat voidaan päästää sisään, mutta heidät sijoitetaan esimerkiksi Virossa säilöön, josta he vapautuvat vasta siinä vaiheessa, kun henkilöllisyys ja motiivi saadaan varmistettua. Tämän jälkeen seuraa yhteiskuntaan sijoittaminen tai maasta poisto.

Niinistö totesi 22.8. pitämässään puheessa lisäksi, että Suomella on velvollisuus noudattaa kansainvälisiä sopimuksia pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin liittyen. Sen sijaan Niinistö ei kertonut, että EU-direktiivien (yksi , kaksi) perusteella Suomella olisi ollut jo syksyllä 2015 oikeus 1) aloittaa rajatarkastukset ja 2) ottaa säilöön joka ainoa tulija, jonka motiivi TAI henkilöllisyys on hiukankaan epäilyksenalainen.

Niinistö toisti rajavalvonnan aloittamista vastustavan kantansa vaalikeskustelussa, jonka lisäksi hän puolusti samassa vaalitilaisuudessa laittomasti maassa olevien piilottelua. Merkillinen asenne presidentiltä, jolla on lakimiehen koulutus.

Miksi Niinistö on ottanut rajavalvonnan aloittamisen, säilöönoton ja laittomien piilottelun suhteen kannan, joka toimii selkeästi kantaväestöä ja yhteiskunnan turvallisuutta vastaan?

Miksi tasavallan päämies osoittaa mieluummin solidaarisuutta maassa laittomasti oleskeleville ja Sipilän hallitukselle kuin omalle kansalle, jonka edustaja hänen pitäisi suoran kansanvaalin kautta olla?

Koska presidentti valitaan suoralla kansanvaalilla, hänen tulee edustaa kansaa, ei mielistellä tai myötäillä hallitusta, kun hallitus tekee kansalaisille ja / tai valtiolle epäedullisia ja jopa vaarallisia päätöksiä.

Tämän kirjoituksen otsikkona on Huhtasaari x 5. Otsikolla viittaan viiteen vaalikoneeseen (Yleisradio, MTV, Helsingin Sanomat, Iltasanomat ja Etelä-Suomen Sanomat), joihin vastasin.

Kaikki vaalikoneet antoivat ykköseksi Huhtasaaren, yhteneväisyysprosentit oman ajatteluni kanssa vaihtelivat 74 ja 85 välillä.

Tuloksissa oli myös toinen yhtäläisyys. Kaikkien koneiden antamat kolme viimeistä sijaa menivät Kyllöselle, Haavistolle ja Torvaldsille.

Heikki Porkka ke 03.01. 17:32

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44