Orban: Meidän on suojeltava kristillistä kulttuuria - "Emme halua perääntyä betoniesteiden taakse"

"Euroopan vastustuskykyä pyritään tahallaan ja harkitusti heikentämään!"

Ulkomaat ti 02.01.2018 15:00
Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

Joulupuheessaan Unkarin pääministeri Viktor Orban viittaa massamaahanmuuttoon painottaen, että "rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään" tarkoittaa tänä päivänä, että meidän on rakastettava naapureitamme, mutta meidän on myös suojeltava isänmaatamme, kansojamme, perheitämme, kulttuuriamme ja eurooppalaista sivilisaatiota ja vapauttamme.

Hungary Journal uutisoi unkarilaisessa Magyar Idok-päivälehdessä julkaistusta Orbanin joulukirjoituksesta.

Unkarin pääministeri korostaa kristillisen identiteetin merkitystä, joka määrittelee kaiken Euroopassa - jokapäiväisen elämän, syntymästä kuolemaan.

Hän tähdentää joulun olevan "kristityn maailman suuri juhla, Herramme Kristuksen syntymä".

Orban näkee kristillisen kulttuurin valottavan Euroopan kansalaisille jokapäiväisen moraalin ja ymmärryksemme oikeudenmukaisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta, miehen ja naisen välisestä suhteesta, perheestä, menestyksestä, työstä ja kunniasta.

"Kulttuurimme on elämän kulttuuria. Lähtökohtamme, periaatteemme alfa ja omega ovat elämän arvo, Jumalalta saatu jokaisen ihmisen ihmisarvo - emmekä ilman sitä voisi arvostaa ihmisoikeuksia ja muita nykyaikaisia ​​ilmiöitä", hän kirjoittaa.

Orbanin mukaan "eurooppalaisen elämän perustat ovat hyökkäyksen kohteena".

"Emme halua nimetä joulumarkkinoitamme uudelleen, emmekä kerta kaikkiaan halua perääntyä betoniesteiden taakse. Emme halua riistää lapsilta riemua joulupukista ja enkeleistä.

Emme halua ottaa pois meiltä ylösnousemuksen juhlaa. Me emme halua, että joulukansaamme ympäröi pelko ja ahdinko. Emme halua, että naisiamme ja meidän tyttäriämme häiritään uudenvuodenaaton väentungoksessa", Unkarin pääministeri korostaa.

"Me eurooppalaiset olemme kristittyjä. Kaikki tämä on meidän, näin me elämme. Meille on luonnollista, että Jeesus syntyi ja sitten nousi ylös. Juhlapäivämme on meille itsestään selvä ja se antaa merkityksensä jokapäiväiselle elämällemme", Orban jatkaa ja vertaa vielä kristillistä kulttuuria immuunijärjestelmäämme: niin kauan kuin se toimii, emme edes huomaa sitä, mutta se varmasti tulee meille tärkeäksi, kun se alkaa heikentyä.

"Euroopan vastustuskykyä pyritään tahallaan ja harkitusti heikentämään. He haluavat meidän lakkaavan olemasta keitä olemme. He haluavat meistä tulevan niitä, joita emme halua olla.

Joulukynttilöiden valossa voimme selkeästi nähdä hyökkäykset kristillistä kulttuuria vastaan, pyrkimykset hajottaa Eurooppa. He haluavat ottaa pois oman elämämme ja muuttaa sen joksikin muuksi, mikä ei ole elämäämme", Orban huomauttaa.

Hän mainitsee heidän tarjoavan vastineeksi uutta vaihtoehtoa, "valistuneempaa elämää".

Se on Orbanista "teoreettista utopiaa", kuin "leijoja, tuntemattomia, hämäriä ja merkityksettömiä, kuten unia".

"Vuosi 2017 kohdistui Euroopan maihin, joilla on historiallinen tehtävä. Eurooppalaisten vapaiden valtioiden ja kansalaisten valitsemien kansallisten hallitusten on suojeltava kristillistä kulttuuria. Ei muita vastaan, vaan itsemme, perheidemme, kansakuntien, maiden, Euroopan suojelemiseksi", hän kirjoittaa.

Pääministerin mukaan jotkut eurooppalaiset johtajat ajattelevat, ettei ongelmaa ole, jotkut luulevat sen olevan edistystä, jotkut luovuttavat ja jotkut odottavat muita ratkaisemaan ongelman. Unkari on kuitenkin erilainen, hän täsmentää.

"Lähtökohtamme on aina ollut, että meillä on oikeus omaan elämäämme. Ja kun meillä oli valta siihen, suojelimme sitä."

Orban muistuttaa, että he ovat työskennelleet jo vuosikausia Unkarin vahvistamiseksi ja lopulta seisovat omilla jaloillaan.

Pääministeri lupaa, että hänen hallituksensa tekee kaikkensa eurooppalaisen Euroopan säilyttämiseksi.

"Vuoden 2018 osalta voimme sanoa, että vaikka kansallinen hallitus on maan eturintamassa, toimimme älykkäästi, pehmeästi mutta ilman kompromisseja, jotta maassamme on edelleen kristillinen kulttuuri ja olemme unkarilainen maa. Ja pyrimme kaikin tavoin pitämään Euroopan eurooppalaisena.

Tytti Salenius ti 02.01. 15:00

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Goodthinkin peruskysymyksiä

ti 16.01. 15:19

Jukka Hankamäki

Niinistön mehut

ti 16.01. 15:17

Professorin Ajatuksia

Albaanit kusettivat suomalaisnaista ja veronmaksajaa

ti 16.01. 15:12

Reijo Tossavainen

Huhtasaari halutaan vaieta "kuoliaaksi". Koska persu.

ti 16.01. 11:00

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01. 19:37

videot