Kapina Australian Manus-saaren vastaanottokeskuksessa

Australia sulki Manus-saarella Papua Uudessa-Guineassa sijaitsevan keskuksen lokakuun lopulla, mutta keskuksessa oleilevat asukit eivät suostu siirtymään heille osoitettuun uuteen keskukseen.

Ulkomaat to 23.11.2017 07:00
kuva: Twitter, Michael Volkmann, Newshub.co.nz

Viranomaiset yrittävät tyhjentää Papua Uudessa-Guineassa Manuksen saarella sijaitsevaa australialaista vastaanottokeskusta mellakoivista turvapaikanhakijoista. Osa maahan pyrkivistä piileskelee ja on kieltäytynyt poistumasta rakennuksesta.

Australia sulki keskuksen lokakuussa, mutta keskuksessa olevat noin 400 maahan pyrkijää ovat kieltäytyneet poistumasta rakennuksesta. Heille on osoitettu toiset tilat samalla saarella olevasta siirtymäkeskuksesta. Australian maahanmuuttoministeri Peter Duttonin antaman radiohaastattelun mukaan operaation tarkoitus on siirtää rakennuksessa olevat maahan pyrkijät lähellä sijaitsevaan siirtymäkeskukseen.

"Uutistoimisto Reutersin mukaan tilanteen pelätään yltyvän väkivaltaiseksi. Paikalla olevien turvapaikanhakijoiden mukaan poliisi on rikkonut vesitankkeja ja asuinsuojia sekä käskyttänyt asukkaita lähtemään. Keskuksesta on katkaistu sähköt ja vesi", kertoo Ylen uutiset.

Australia ei ota veneellä saapuvia maahan tunkeutujia rajojensa sisäpuolelle, vaan kuljettaa heidät ensin muualle odottamaan asiansa laillista käsittelyä.

Australian malli on osoittautunut erittäin toimivaksi ja uusien tulijoiden määrät ovatkin jääneet verrattain vähäisiksi.

Jukka Rahkonen to 23.11. 07:00

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot