Blogi: Heikki Porkka, ke 22.11.2017 00:12

There is no business like VOK-business

Valtamedian ja poliitikkojen enemmistön mukaan piti kutoa sukkaa ja pipoa pikkulapsille, mutta saatiin aivan muuta.

Minkä sdp aloitti 1980-luvulla pyrkien kohti Olof Palmen viitoittamaa Ruotsin monikulttuurista tietä, samalla radalla on jatkanut kokoomus.

Maanantaina 30.10.2017 esitetty MOT-ohjelma sai monen katsojan verenpaineen kohoamaan. Aiheena oli vastaanottokeskusbisnes.

Vuonna 2008 kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen (kok) väitti, että Suomi tarvitsee satoja tuhansia maahanmuuttajia vuoteen 2020 mennessä. Lausunnon antaessaan Katainen oli Vanhasen II hallituksen valtiovarainministeri.

Samassa hallituksessa vaikutti sisäministerinä Anne Holmlund (kok). Huhtikuussa 2009 Aamulehti uutisoi sisäministeri Holmlundin veljen hankkeesta, jossa vastaanottokeskusten perustaminen nähtiin alkuna uudenlaiseen liiketoimintaan, ”humanitaariseen logistiikkaan”. 24.4.2009 päivätyn artikkelin otsikkona komeili ”Yksityiset yrittäjät näkevät hyvän bisneksen pakolaiskeskuksissa”.

Ensimmäisenä alaotsikkona on ”Pakolaiskeskukset: valtion varmat vuokratulot houkuttavat”.

Valtiososialistinen ”bisnes” oli tarkoitus levittää kaikkialle Suomeen maahanmuuttoviraston myötävaikutuksella.

Artikkelissa kerrotaan lisäksi, että toistaiseksi uudet vastaanottokeskukset ovat SPR:n vuokraamia, mutta vuokran maksaa valtio. Valtio maksaa myös kaikki vastaanottotoiminnasta kertyvät muut laskutettavat kulut.

Aamulehden omilta nettisivuilta kadonnut aiheesta kertova artikkeli löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Lokakuun lopussa 2009 sisäministeri Holmlund piti Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä puheen, josta seuraava lainaus:

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen …..”

Jo tuolloin heräsi kysymys mistä syystä poliisin tehtäviin kuuluu keskeisesti maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen?

Noudatetun maahanmuuttopolitiikan vastustaminen ei ole laitonta toimintaa, joten miksi poliisi velvoitetaan toimimaan poliittisesti, hallituksen haluaman poliittisen agendan mukaisesti? Poliisin tehtävä ei ole ottaa kantaa maahanmuuttoon vaan huolehtia kansalaisten turvallisuudesta yhteiskunnassa.

Holmlundin puheesta tuli mieleen Neuvostoliitosta tuttu malli, jossa kansalaiset pakotetaan ajattelemaan myönteisesti jostain itselleen epämiellyttävästä asiasta.

Sisäministeri Holmlundin toimesta Suomeen synnytettiin pitkästä aikaa poliittinen poliisi, jonka ties monesko jatko-osa on vastikään toteutunut vihreän poliitikon nimittäminen nettipoliisiksi.

Vihreän poliittisen poliisin nimittämisen ajankohtana sisäministerinä toimii Paula Risikko (kok). Risikkoa ennen sisäministerinä toimineen Petteri Orpon (kok) kaudella näkyvimpänä nettipoliisina istui kokoomuksen vaaliehdokkaana ollut henkilö.

Suojelupoliisin nykyinen johtaja Antti Pelttari (kok) oli sisäministeri Anne Holmlundin poliittinen valtiosihteeri vuodesta 2009 vuoteen 2011, jolloin hän siirtyi Suojelupoliisin johtajaksi.

Suojelupoliisi on vaikuttanut omalla toiminnallaan Suomen sisäisen turvallisuuden heikkenemiseen antamalla julkisuuteen virheellisen kuvan islaminuskoisten motiiveista ja uhasta länsimaiselle yhteiskunnalle. Esimerkkitapauksina radikaaleiksi tiedettyjen muslimisaarnaajien maahan päästäminen ja tuhoisaksi osoittautunut tunarointi ennen Turun terrori-iskua. Radikaalisaarnaajien käyntiä seurasi musliminuorten lähtö mukaan terroristitoimintaan.

Invaasiota ennen ja sen alkuhetkillä Supo ei ollut tilanteen tasalla, vaikka maailmalla oli jo riittävästi esimerkkejä siitä, mitä tuleman pitää. Toimiko Supo hallituksen ohjeistuksen mukaan, se ei selvinne koskaan, mutta hyvin oudolta Supon löysä suhtautuminen vaikutti.

Kun turvapaikkakriisi alkoi loppukesällä 2015, väitettiin useiden poliitikkojen suulla, että tulva tuli yllätyksenä. Presidentti Niinistö totesi uudenvuodenpuheessaanpakolaisuuden yllättäneen Euroopan siitä huolimatta, että jo vuosia olimme seuranneet Välimeren ylittävää valtavaa väenmäärää”.

Yllätyksestä puhuneet eivät pysyneet totuudessa, sillä laajamittaiseen pakolaistulvaan oli valmistauduttu jo usean vuoden ajan, jonka lisäksi europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps) oli varoittanut moneen kertaan tulevasta julkisissa kirjoituksissaan sosiaalisessa mediassa.

Poliitikkojen totuuden vastaisista lausunnoista todistavat monet asiat. Esimerkiksi SPR:n vuonna 2013 julkaisema MAVA-opas, joka on pidemmältä nimeltään Maahantulovarautumisen opas järjestöille ja seurakunnille.

Euroopan Pakolaisrahastolta rahoitusta saaneessa MAVA-hankkeessa ovat olleet mukana esimerkiksi Maahanmuuttovirasto, sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Suomen Punainen Risti (SPR). Suomen hallituksessa ja presidentin kansliassa ei ole voitu olla tietämättömiä asioiden etenemisestä. MAVA-hankkeen valmistelun aikana Suomen pääministerinä istui Jyrki Katainen (kok).

Samaan aikaan, vuodesta 2012 alkaen, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimi Petteri Orpo, josta tuli vuonna 2014 Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeri. Toisin sanoen Orpo ei ole voinut olla tietämätön, millaisia laajamittaisia väestöpoliittisia hankkeita oli suunnitteilla. Elokuussa 2015 Orpo kuitenkin väitti pakolaistilanteen tulleen yllätyksenä.

Toukokuun 25. päivänä 2015 eli juuri ennen pakolaistulvan varsinaista alkamista Kuntalehti julkaisi uutisen, jossa luki seuraavaa: ”Sisäministeriön ohjeen mukaan laajamittaisen maahantulon varautumisessa majoituspaikkatavoite kaikkien ELY-keskusten alueella on yhteensä 80 000”.

Kunnilta edellytettiin tilojen etsimistä ja suunnitelmien sekä aiesopimusten tekoa mahdollista pidempiaikaista majoitusta varten.

Lehden artikkelissa kerrotaan lisäksi, että ”kuntia pyydetään nyt tekemään touko-kesäkuun aikana, viimeistään elokuussa aiesopimukset siltä varalta, että Suomessa alkaa laajamittainen maahanmuutto. Maahantulon ja pakolaisten sijoittamisen järjestelyn organisoinnissa on tarvittaessa mukana koko viranomaiskenttä: kuntien ohella sisäministeriö, ELY-keskukset, poliisi, puolustusvoimat sekä järjestöjä, muun muassa SPR”.

Kuntalehden artikkelin julkaisun aikana Suomen pääministerinä oli Alexander Stubb (kok), jonka erityisavustajana toiminut Pete Pokkinen (kok) siirtyi 2.6.2015 presidentti Niinistön erityisavustajaksi. Pokkinen ehti olla välissä kuukauden ajan Huawein työntekijä, johon tehtävään hän siirtyi huhti- toukokuun vaihteessa 2015. Oliko Pokkisen pikavisiitti Huawein palveluksessa vain hämäysoperaatio, jotta presidentinkanslian yhteys kokoomukseen ei olisi niin selkeä?

Pitkällä aikavälillä katsottuna vaikuttaa vahvasti siltä, että kokoomus toteutti kahden kärjen politiikkaa. Ensinnäkin puolueen taustahenkilöt suunnittelivat laajamittaisia bisneksiä pakolaispolitiikan siivellä, jonka myös toteuttivat sdp:n ja kokoomuksen yhteisenä toimintana Luona Oy:n puitteissa. Toisaalta laittomien vapaata maahantuloa on epäilty halpatyövoiman tuottamiseksi.

Luona Oy:n alkuperäisessä hallituksessa istui tuttuja nimiä. Sanna Lauslahti (kok), kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu, Paavo Voutilainen (sdp), joka oli aiemmin Helsingin sosiaalijohtaja, Ulpu Iivari (sdp), entinen demariaktiivi ja nykyinen viestintäkonsultti sekä Pasi Natri, joka on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sdp) puoliso ja kokoomustoimiston entinen työntekijä.

Kauppalehden Luona Oy:sta 26.9.2015 julkaistun artikkelin mukaanUlpu Iivari on sanonut että vastaanottobisnes on bisnestä siinä missä mikä muu tahansa”.

Raakaa poliittista peliä, jossa hallituksessa istuvat kokoomuslaiset takasivat poliittisella toiminnallaan bisneksen, jossa kupattiin miljoonia veronmaksajien rahaa kavereiden ja tovereiden taskuun.

Luona Oy:n vastaanottokeskustoiminta oli erittäin kannattavaa vuonna 2016. Suomen Kuvalehden artikkelin (12.9.2017) mukaan Luona teki 3,2 miljoonan euron voiton kolminkertaistaen liikevaihtonsa edellisvuodesta 52,8 miljoonaan euroon. Ennen vastaanottokeskustoiminnan aloittamista Luonan toiminta oli tappiollista.

Kuvalehti kertoo lisäksi, että Luona siirsi voitot lähes kokonaan emoyhtiölleen Barona Groupille, joka maksoi omistajilleen miljoonaosingot.

Luonan bisneksistä kirjoitti myös Iltalehti 1.11.2017.

Edelleen Luonan hallituksessa istuvan Pasi Natrin puoliso Miapetra Kumpula-Natri väitti vielä 8.3.2016 Akavalainen-verkkolehteen kirjoittamansa artikkelin otsikossa, että ”Balkanin maanteillä taivaltaa korkeakoulutettujen joukko” tarkoittaen turvapaikanhakijoita.

Todellisuus oli täysin toisenlainen, sillä maanteillä vaelsi pääosin ammattitaidoton ja kielitaidoton joukko, josta osa muodostaa nykyään vakavan turvallisuusuhan.

Poliitikkojen mahdollistaman varsin tuottoisan bisneksen ohessa tuhoutui Suomen aiempi vakaa sisäinen turvallisuus määräämättömäksi ajaksi. Ei täysin, mutta ainakin tuhansien perheiden, erityisesti naisten ja tyttöjen elämää on vaikeutettu radikaalilla tavalla. Turvapaikkabisneksen oheistuotteena on saatu terrori-isku, ryöstöjä, varkauksia ja valtava määrä seksuaalirikoksia sekä suomalaismieheen kohdistunut tappo.

Koko hallitus ja erityisesti pääministeri ovat vastuussa, mutta röyhkeimpiä ovat olleet kokoomuslaiset, joilla on ollut näppinsä pelissä sekä poliittisten päätösten tekijöinä että voittojen kerääjinä. Sdp:n edustajillakin on ollut rooli voittojen kerääjinä, mutta oppositiossa olevan puolueen vastuu on pienempi.

Turvapaikkabisneksen ohella Suomen hallitus on tukenut kansainvälistä mafiatoimintaa, ISIS-terrorijärjestöä ja ihmiskauppaa. Melko outoa ”hyväntekeväisyystoimintaa”, jonka poliittiset johtajat ovat päätöksillään ja toimettomuudellaan mahdollistaneet.

Heikki Porkka ke 22.11. 00:12

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44