Belgialainen historioitsija: Eurooppa on sisällissotaan päättyvässä syöksykierteessä

Belgialaisen historioitsijan mukaan Euroopan nykyinen kehitys johtaa sisällissotaan 20-30 vuoden kuluessa.

Ulkomaat ke 15.11.2017 05:50
Kuva Ken Scar / US Army / public domain.

Belgialaisen historioitsijan, Brysselin vapaassa yliopistossa (Université libre de Bruxelles, ULB) professorina toimivan David Engelsin mukaan Eurooppa on syöksykierteessä, mikä päättyy 20-30 vuoden kuluessa sisällissotaan.

Terrori-iskut ja antifasististen äärivasemmistolaisten ryhmien iskut ovat sisällissotaan johtavan prosessin alkua.

  1. Ei kannata kuvitella Yhdysvaltojen sisällissodan kaltaista sotaa, jossa olisi kaksi selkeää osapuolta. Tilanne tulee todennäköisemmin olemaan sellainen, missä valtion vaikutusvalta on rapautunut, väkivalta kohoaa ennalta näkemättömään mittakaavaan, terrori-iskuista tulee suurissa kaupungeissa verrattain yleisiä. Valtio menettää hallinnan ja pystyy kontrolloimaan vain joitakin alueita, kuten kaupunkien keskustoja ja lentokenttiä. Valtio ei kykene suojaamaan kansalaisiaan, muodostuu lukuisia puolisotilaallisia järjestöjä, koska jokainen – uskonnolliset ja etniset ryhmät sekä muut yhteisöt – joutuvat järjestämään oman puolustuksensa. Kaikki tämä tapahtuu siksi, jotta ne voisivat soveltaa omia arvojaan, ainakin niillä alueilla, joita ne hallitsevat. Tämä johtaa todelliseen rinnakkaisyhteiskuntien nousuun, ja ne saattavat joutua taisteluihin keskenään.

Engelsin mukaan ihmiset kyllästyvät vähitellen kaaokseen ja puuttuvaan turvallisuuteen, joten he alkavat kannattamaan autoritääristä järjestelmää. Historioitsijan mukaan on selvää, millainen tämä järjestelmä olisi: se olisi konservatiivinen, traditionalistinen järjestelmä.

Hän painottaa, että eurooppalaiset tarvitsevat johtajan, joka saa uskon valtioon palaamaan.

Autoritäärinen järjestelmä saattaa tuoda mukanaan tietynlaisen pakotetun solidaarisuuden ryhmien välille, hän sanoo ja lisää, että tällainen hallinto ei ole sellainen minkä hän haluaisi, mutta sillä olisi monia etuja.

Engels sanoo, että Unkari ja Visegrád-ryhmä toimivat hyvänä esimerkkinä. Ne osoittavat, että on mahdollista suojella kulttuuria ja perinteisiä arvoja, ja se inspiroi Länsi-Euroopan ihmisiä.

Mielestäni Viktor Orbán oli ensimmäinen johtaja, joka osoitti päättäväisyyttä perinteisen eurooppalaisen kulttuurin ja kristillisten arvojen suhteen, Engels sanoo.

Engels itse suunnittelee muuttoa Unkariin. Hän on etsinyt turvallista maata, ja nykyään Unkari näyttää paljon länsimaisemmalta kuin Belgia.

Unkari muistuttaa minua siitä Belgiasta, missä vartuin 90-luvulla, hän sanoo.

Belgiassa myös pikkukaupungit joutuvat kantamaan maahanmuuton seuraukset.

Monet paikalliset asukkaat muuttavat pikkukyliin, ja tästä aiheutuu ghettoutumista. En halua kahden poikani joutuvan kasvamaan sellaisessa maailmassa. En halua, että he kasvavat siinä uskossa että se, mitä Belgian kaupungeissa tapahtuu, olisi normaalia, Engels toteaa.

David Engels on kirjoittanut vuonna 2014 kirjan ”On the road to empire – The crisis of the European Union and the decline of the Roman Republic”

Magyar Hírlap

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ke 15.11. 05:50

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot