Blogi: Vieraskynä , pe 03.11.2017 18:07

100 vuotta Balfourin julistuksen jälkeen - Hamas ja boikottiliike protestoivat Lontoossa

Perjantaina 2. marraskuuta 1917 Ison-Britannian ulkoministeri James Arthur Balfour kirjoitti juutalaisyhteisön johtajalle Lord Walter Rothschildille lyhyen kirjeen, jossa hän ilmaisi brittien tuen "juutalaisten kansallisen kodin rakentamiselle Palestiinaan". Sata vuotta myöhemmin, tulevana lauantaina 4. marraskuuta, pidetään Lontoon Hyde Parkissa mielenosoitus Balfourin julistusta vastaan.
 
Mielenosoituksen takana on useita brittiläisiä järjestöjä, joista monet ovat islam-taustaisia, mutta mukana on myös Britannian suurin koulutusalan ammattijärjestö. Toinen keskeinen toimija on BDS-boikottiliike (Boycott - Sanction - Divest), jonka johtaja Omar Barghouti viittaa jatkuvasti Israeliin apartheid-valtiona. Barghouti vastustaa kahden valtion ratkaisua ja haluaa sen sijaan yhden valtion, jossa juutalaiset ovat vähemmistönä. Hän sanoo, että alue oli aiemmin nimeltään Palestiina "eikä ole mitään syytä, miksei sitä nimitettäisi uudelleen Palestiinaksi". Barghouti väittää myös, että juutalaiset eivät ole kansa eikä heillä ole mitään vaatimuksia maahan.
 
Joitakin muita mielenosoituksen takana olevia järjestöjä johdetaan terroristijärjestö Hamasin jäsenten toimesta. Hamasin tavoitteena on tunnetusti Israelin tuhoaminen. Sentähden Israelin sisäisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan lähetti brittikollegalleen kirjeen, jossa hän kehotti tätä harkitsemaan salliako se, että terroristit ja Israelin tuhoamisen kannattajat osoittavat mieltään Britannian pääkaupungissa. Mielenosoituksen odotetaan houkuttelevan paikalle noin kymmenentuhatta ihmistä.
 
Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ja Ison-Britannian pääministeri Theresa May osallistuvat Balfour-julistuksen 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettyyn tilaisuuteen Lontoossa 2. marraskuuta. Viime vuonna palestiinalaishallinnon johtaja Mahmud Abbas vaati, että Britannian pitäisi juhlimisen sijasta pyytää anteeksi Balfourin julistusta. Britannian vastaus tähän oli yksiselitteinen: "Juutalaisten kotimaan luominen maahan, johon heillä oli niin vahvat historialliset ja uskonnolliset siteet, oli oikea ja moraalinen teko".
 
Satavuotisjuhlan edellä myös Britannian oppositiopoliitikot ovat pyytäneet maan hallitusta "pyytämään julistusta anteeksi" ja korjaamaan asian julistamalla Britannian tukea palestiinalaisvaltiolle. Myös konservatiivipuolueen paronitar Anelay sanoi, että julistuksessa olisi pitänyt vaatia itsemääräämisoikeutta "ei-juutalaisille yhteisöille Palestiinassa".
 
The Guardian -lehdessä tämän viikon keskiviikkona julkaistussa artikkelissa Mahmud Abbas sanoi, että Balfourin julistuksessa ei ole mitään juhlittavaa. Hänen artikkelissaan palestiinalaisarabit esitetään kolonisaation, syrjinnän, etnisten puhdistusten ja joukkomurhien uhreina Israelin käsissä. Hän väitti, että palestiinalaisarabit olivat tehneet tuskallisia kompromisseja rauhan saavuttamiseksi, ja hän lähetti terveisiä niille "tuhansille [briteille], jotka ovat anoneet hallitustaan pyytämään ​​anteeksi Balfourin julistusta".
 


Kommentti

Ison-Britannian historia suhteessa moderniin sionismiin on monimutkainen. On ollut ylä- ja alamäkiä. Balfourin julistus on ehdottomasti yksi suurimmista saavutuksista, josta Britannian pitäisi olla ylpeä tänä päivänä. Juutalaisvaltion tai "kotimaan" perustaminen, kuten julistuksessa mainittiin, ei ollut mitenkään ilmeistä. Vaikka Britannialla oli omat syynsä tämän tekemiseen, Balfourin julistus korjasi yhden historian suurimmista epäoikeudenmukaisuuksista ja tarjosi ratkaisun vainotuille juutalaisille ympäri maailmaa. Kaksijakoinen suhtautuminen Britanniassa alkoi heti julistuksen antamisen jälkeen traagisin seurauksin, ja se oli suurelta osin syynä kolmenkymmenen vuoden viivästymiseen ennen kuin juutalaisvaltio perustettiin. Miljoonia juutalaisia ​​murhattiin tuona aikana.
 
Julkilausuma tarkoituksellisesti eriytti juutalaiset ja muut alueella asuvat ihmiset. Se tarjosi poliittisia oikeuksia, itsemääräämisoikeutta vain juutalaisille. Tänään tämä on esitetty epäoikeudenmukaisuudeksi. Silloin sen tekeminen oli mitä ilmeisintä eikä aiheuttanut mitään vakavaa väittelyä. Silloin alueella oli juutalaisia ​​ja arabeja (muiden vähemmistöjen, kuten druusien, kristittyjen ja alawiittien lisäksi). Mutta "palestiinalaisia" ei ollut. Heitä ei ollut olemassa. He olivat arabeja.
 
Arabit olivat jo saaneet valtavia alueita. Joitakin arabivaltioita oli jo perustettu ja muita tulisi pian itsenäisiksi valtioiksi. Irak, Syyria, Libanon ja Jordania oli kaikki perustettu arabivaltioiksi tuona aikana. Balfourin julistuksen tuli nyt taata yksi ja ainoa juutalaisvaltio. Valtio perustettaisiin "Palestiinaan" – mutta rajoja ei määritelty. Sen jälkeen kun 80 prosenttia Palestiinasta oli tarjottu arabeille, niin juutalaisille tarjottiin lopulta Galilea, Negevin erämaa ja kaistale Välimeren alueelta. Kokonaisuutena Israelille tarjottu alue oli niin pieni, että se lähes katosi kartalla arabeille kuuluvien valtavien maa-alueiden joukkoon.
 
Silti arabit, mukaan lukien ne, joita tänään kutsutaan palestiinalaisarabeiksi, yrittivät tuhota tämän pienen kansakunnan kerta kerran jälkeen. Ihmeen kaupalla Israel selviytyi, mutta taistelu jatkuu. Lontoon mielenosoitus on osa maailmanlaajuista Israelin-vastaista kampanjaa. Aseina ovat tällä kertaa valheet ja herjaaminen. Koska länsimaalaiset ​​eivät ole tottuneet olemaan alttiina suorille valheille – vain hienostuneille valheille – meidän on toistettava tämä: tällä kertaa Israelia vastaan käytettävinä aseina ovat häpeämättömät valheet ja herjaaminen! Meidän on vaikea uskoa, että joku oikeasti valehtelee selkeistä tosiasioista, jotka kuka tahansa voi helposti tarkistaa. Mutta juuri näin tapahtuu! Yllä oleva historia käännetään ylösalaisin ja juutalaiset esitetään lännen taholta tulleina kolonisoivina toimijoina. Israel, missä BDS-johtaja Omar Barghouti opiskeli filosofian tohtorintutkintonsa, esitetään rasistisena apartheid-valtiona.
 
Lontoon mielenosoitus on jatkoa pyrkimykselle tuhota ainut olemassa oleva juutalaisvaltio. Kun protestin kohteeksi otetaan kaikkein merkittävin Israelin perustamista pohjustanut asiakirja, ei jää epäilystä siitä, että Israelin tuhoaminen on tämän mielenosoituksen päämäärä. Se, että BDS-liike ja Hamas ovat järjestäjinä, on todiste tästä asiasta. Kun ajatellaan, mitä kärsimystä juutalaisiin kohdistetut ​​valheet ja panettelut ovat aiheuttanut koko historian ajan, on syytä laittaa suuri kysymysmerkki sille logiikalle, jolla Lontoon mielenosoitus voitaisiin sallia. Mutta koska mielenosoitus on tosiasia, valistuneiden ja moraalisten ihmisten pitäisi kerääntyä Hyde Parkiin lauantaina ja osoittaa kääntämällä selkänsä mielenosoittajille, että he eivät hyväksy sitä.
 

 

Lähde: Israel-raportti, Livets Ord

Vieraskynä pe 03.11. 18:07

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Ooppera too

la 14.04. 14:49

Veikö viha sananvapauden?

ke 11.04. 10:21

Takaisin ihmisluontoon

su 08.04. 11:38

Gazan mellakoiden ilmeisin lopputulos: Hamasin vahvistuminen

pe 06.04. 18:25

Länsimaisen sivilisaation voittokulku

pe 23.03. 19:57

Kirja-arvio: Puhallintehdas

to 15.03. 22:22

Netanyahun ihailtava rauhallisuus myrskyisenä aikana

pe 09.03. 09:17

Mahmud Abbas yrittää muuttaa pelisäännöt

pe 02.03. 16:46

Postmodernismin kritiikki - Jordan Peterson

ke 21.02. 20:37

Onko mahdollista tehdä alueliitoksia vastoin Trumpin toiveita?

pe 16.02. 21:55

blogit

Vieraskynä

Ooppera too

la 14.04.2018 14:49

Juha Ahvio

Salaperäisen suomalaisen voimahahmon taustat paljastuvat

pe 20.04.2018 16:04

Professorin Ajatuksia

Harkimon lähtö herätti ajatuksia

pe 20.04.2018 15:54

Jukka Hankamäki

Maailma olisi parempi ilman mediaa

pe 20.04.2018 16:03

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Uusi Facebook-ryhmä: kantisten syntyvyys nousuun!

pe 13.04.2018 14:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

"Syrjäytyneet miehet romuttavat syntyvyyden" -narratiivi

ke 18.04.2018 06:51

Arto Luukkanen

Nuttu-elmerit, Tofudemokraatit vai Kehvelit?

pe 20.04.2018 16:00

Mika Niikko

Yksi äiti, kaksi äitiä, kolme äitiä

ke 21.02.2018 20:30

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Pelle Neroth - Ruotsin punavihreän eliitin kauhu nro 1

su 08.04.2018 11:50

Heikki Porkka

Yleisradion toimittaja johti katsojia harhaan A-studiossa

pe 20.04.2018 14:03

Olli Pusa

Euroopan suuri huijaus

ti 17.04.2018 09:59

Alan Salehzadeh

Näkökulma: Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriaan ruokkii konfliktia ja synnyttää pakolaisia

la 27.01.2018 19:25

Janne Suuronen

Punikkitoimittajat taas vauhdissa

pe 06.04.2018 21:32

Reijo Tossavainen

Media ahkeroi Venäjän apuna valehtelussa

pe 13.04.2018 16:33

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Vanhaa palautetaan

pe 20.04.2018 15:55

Matti Viren

Vehviläinen

ke 11.04.2018 00:52