Israel tuhosi Hamasin hyökkäystunnelin joka ulottui Israelin puolelle

Maanantaina tuhottu tunneli oli paljastunut Israelin uudella läpimurtotekniikalla , joka paljastaa tunnelin sijainnin.

Ulkomaat ke 01.11.2017 16:20

Pääministeri Netanyahu ja puolustusministeri Liberman onnittelivat IDF:ää (Israelin puolustusvoimia) maanantaina tuhotusta Hamasin hyökkäystunnelista, joka oli löydetty israelilaiskibbutsin läheisyydestä.

Maanantaina tuhottu tunneli oli paljastunut Israelin uudella ”läpimurtotekniikalla”, joka paljastaa tunnelin sijainnin.

Israelin puolustusvoimat räjäytti tunnelin ja Gazassa toimiva Hamasin terveysministeriö ilmoitti viiden palestiinalaisen kuolleen ja yhdeksän muun loukkaantuneen.

Viikottaisessa Likud-puolueen kokouksessa pääministeri Netanyahu kertoi ”varoittaneensa Hamasia Israelin uudesta läpimurtotekniikasta”, jota he nyt toteuttavat. Samalla hän totesi Hamasin olevan vastuussa kaikista sotilaallisista toimista Israelia vastaan.

Myös puolustusministeri Liberman varoitti Israelin uudesta ”lapimurtotekniikasta” jolla tunnelit paikallistetaan. Räjäytys tapahtui Israelin puolella rajaa.

Tunneli oli kaivettu Gazan puolelta Khan Younisista kohti Isrealin rajaa.

Vaikka meneillään on Fatahin ja Hamasin neuvottelut, näyttää että ”Gaza on edelleen terrorismin valtakunta”, toteaa puolustusministeri Liberman.

IDF ilmoitti tarkkailleensa tunnelia pitkän aikaa ja sen oli havaittu olevan aktiivisen rakentamisen kohteena, kunnes se maanantaina tuhottiin. Tunneli ulottui rajan alitse lähelle Kissufimin kibbutsia. IDF kuvaa tunnelia ”vakavaksi ja suvereeniksi loukkaukseksi ” Israelia kohtaan.

Lähde: The times of Israel:Netanyahu hails”breakthrough technology” in discovery Hamas attack tunnel/ by Marissa Newman and Judah Ari Gross, 30 October 2017

Jukka Rahkonen ke 01.11. 16:20

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot