Muslimimiestä syytetään tyttärensä pahoinpitelystä Kanadassa - ei käyttänyt hijabia

Isä käyttäytynyt toistuvasti väkivaltaisesti palauttaakseen perheen "kunnian"

Ulkomaat su 29.10.2017 10:22
kuva: pixabay

Daily Caller kertoo quebeciläisestä muslimiperheen isästä, jota syytetään tyttäreensä kohdistuneesta hyökkäyksestä ja aseella uhkailemisesta Kanadassa.

Poliisin mukaan hyökkäykset kärjistyivät isän saatua selville, että tytär ei ollut pukeutunut hijabiin julkisella paikalla ollessaan poissa kotoa.

Teini-ikäinen tyttö kertoo, että hänen isänsä on käyttäytynyt väkivaltaisesti toistuvasti jo yli vuoden ajan. Poliisi kuvailee sitä "kunniaan perustuvaksi väkivallaksi".

Kunniaan liittyvällä väkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, joka kohdistuu pääosin tyttöihin ja naisiin. Sillä pyritään "suojaamaan tai palauttamaan" perheen, suvun tai yhteisön kunnia tai maine.

Tyttö päätti tehdä poliisille kantelun ja poliisit pidättivät isän keskiviikkona.

Poliisi on antanut niukasti tietoja syyllisestä eikä ole paljastanut yksityiskohtia hyökkäyksistä.

35-vuotiaan miehen henkilöllisyyttä ei ole kerrottu tytön identiteetin suojelemiseksi.

Mies on ollut Quebecin tuomioistuimessa torstaina ja Ylikonstaapeli Jean-Paul Lemayn mukaan tämänkaltainen tapaus on ensimmäinen eteläquebekiläisessä Gatineaun kaupungissa. Lemay rohkaisee kaikkia muitakin perheväkivallan uhreja ilmoittautumaan poliisille.

Tyttö ei enää asu perheensä kanssa, vaan hänet on siirretty haavoittuvassa asemassa olevien nuorten asumisyksikköön.

Outaouaisin islamilaisen keskuksen puheenjohtaja Hayet Laggoune tuomitsee väkivallan. Hän korostaa, että naisten hijabin käyttäminen on vapaaehtoista ja siihen ei saa koskaan pakottaa.

"Meidän uskontomme ja profeettamme eivät opeta meitä niin. Meidän on oltava halukkaita tekemään niin, meitä ei voi pakottaa pukeutumaan hijabiin. Väkivalta ei ole oikeutettua ja olemme sitä vastaan", Laggoune väittää ja turvautuu islamille tunnusomaiseen harhautukseen eli tagiyyaan.

Quebecin maakunta hyväksyi juuri lainsäädännön, joka kieltää hijabin ja niqabin käytön kaikilta julkisia palveluja tarjoavilta ja niitä käyttäviltä. Kielto koskee myös työtehtävissä olevia virkamiehiä, lääkäreitä, opettajia, päivähoitotyöntekijöitä, mutta myös esimerkiksi julkisen liikenteen matkustajia.

Laki on ensimmäinen laatuaan Pohjois-Amerikassa.

Kunniaväkivalta liittyy tyypillisesti islamiin ja maahanmuuttajat tuovat sen mukanaan ja haluavat ylläpitää "kulttuuriaan" myös uudessa kotimaassaan.

Se johtaa usein myös julmiin kunniamurhiin, kuten esimerkiksi vuonna 2006 Iso-Britanniassa tapahtunut irakilaiskurdinaisen kunniamurha Lontoossa todistaa.

20-vuotias Banaz Mahmod raiskattiin, kidutettiin ja kuristettiin sekä myöhemmin haudattiin matkalaukussa puutarhaan.

Isä, setä ja serkut yhdessä toteuttivat julman teon kokiessaan tulleensa häväistyksi tytön erottua järjestetystä avioliitosta ja väkivaltaisesta miehestään ja valitessaan oman mielensä mukaisen miehen.

Viisi perheenjäsentä tuomittiin murhasta, yhteensä 100 vuoden vankeuteen. Poliisi sanoi, että tapauksessa oli mukana yli 50 ihmistä - jotkut hänen ruumiinsa salaamisessa ja muut, jotka tarjoutuivat valehtelemaan hänen murhasta pidätettyjen perheenjäsenien puolesta.

Banaz oli pyytänyt apua poliiseilta yhteensä viisi kertaa ennen kuolemaansa, mutta hän ei saanut tarvitsemaansa apua.

Banaz Mahmodin poikaystävä, Rahmat Suleman joutui ottamaan salaisen identiteetin ja elämään poliisin suojeluksessa.

Viime vuonna, kymmenen vuotta tyttöystävänsä kuoleman jälkeen Rahmat hirttäytyi.

Banazin isosisko Bekhal Mahmod kertoo, millaista "häpeää", väkivaltaa ja uhkauksia ankarassa islamilaisessa perheessä elävät tytöt ja naiset kokevat, jos he yrittävät omaksua länsimaisia elämäntapoja tai kun he pakenevat järjestettyjä pakkoavioliittoja, väkivaltaa, jatkuvaa valvontaa, painostamista, kotiin eristämistä ja kieltäytyvät pukeutumissäännöksistä.

Bekhal kuvailee elämänsä pahimmaksi päiväksi sitä, jona poliisi ilmoitti hänen sisarensa ruumiin löytyneen puolialastomana haudattuna puutarhasta - kolme kuukautta kuoleman jälkeen.

"Se, mitä he tekivät sisarelleni, oli saatanallista, halveksittavaa ja kuvottavaa. Voiko perheen kunnia olla enemmän kuin elämä? En kestä ajatella tapaa, jolla hän on joutunut kärsimään. Minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin nousta esiin tuomioistuimessa ja todistaa hänen puolestaan."

Kunniaväkivaltaa esiintyy myös Suomessa ja siitä tiedetään yhteisöissä, mutta siitä uskalletaan hyvin harvoin ilmoittaa viranomaisille.

Korkein hallinto-oikeus päätti heinäkuussa, että siskoaan ”perheen kunnian” takia useita kertoja pahoinpidellyt mies karkotetaan Irakiin. Irakilaismies aikoi tappaa sisarensa "kunniasyistä".

Miestä syytettiin myös siskonsa kunniamurhan valmistelusta, mutta hovioikeuden mukaan konkreettisesta hankkeesta ei ollut näyttöä.

20-vuotias irakilaismies oli toistuvasti uhkaillut tuolloin 16-vuotiasta siskoaan tappamisella ja väkivallalla.

Miehen epäiltiin sopineen Irakissa asuvan isänsä kanssa pikkusiskonsa surmaamisesta perheen kunnian palauttamiseksi. Todistajana olleen poliisin mukaan syytetty oli kertonut, että hänen siskonsa olisi pilannut suvun kunnian toimimalla kulttuuriin sopimattomalla tavalla.


 


 

Tytti Salenius su 29.10. 10:22

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot