Saksa: Turvapaikanhakijoiden oleskelulupakauppa käy kuumana Facebookissa

Saksassa tutkivat journalistit ovat paljastaneet salaisen Facebook-ryhmän, missä turvapaikanhakijat myyvät ja vuokraavat oleskelulupia ja sairausvakuutuskortteja, joilla ulkomaalaiset saavat vaikka k

Ulkomaat pe 20.10.2017 17:08

Saksalaisen Journalisten Watchin toimittajia soluttautui salaisiin ryhmiin, missä jäsenet tilasivat tarvitsemiaan henkilödokumentteja, ja myyjät toimittivat niitä heille.

Eräs jäsen teki tilauksen: ”Tarvitsen Saksan pakolaispassin, syntymävuosi 1998, Sudanin leimalla”. Toinen jäsen vastasi, että hänellä olisi pakolaispassi syntymävuodella 1997, ja että hän lähettää tilaajalle viestin.

Toimittajat huomasivat, että ryhmässä naisia kehotettiin käyttämään huivia, sillä siten heidät oli helpompi saada näyttämään samalta kuin henkilöpaperien kuvissa.

Kuva JouWatch.

Eräs jäsen tiedusteli: ”Jos ostan passin Ateenasta (Saksan ID-kortin), kuinka pääsen nopeiten Saksaan? Suoraan lentokoneella? Vai pitäisikö mennä ensin Italiaan ja sitten maitse? Onko ehdotuksia?”

Journalisten Watch kirjoittaakin, että kokonaisten perheiden on nyt mahdollista matkata Saksaan ja jopa mennä siellä suoraan lääkäriin. Kyseessä ovat aivan oikeat ja aidot paperit, joten maahan pääsyä tai terveydenhoitoa ei voi estää.

Kaikki dokumentit näyttävät tulevan henkilöiltä, jotka ovat rekisteröityneet Saksaan turvapaikanhakijoiksi. Jotkut myyjät palaavat lähtömaihinsa ja myyvät siellä henkilödokumenttinsa, jotkut palaavat lähtömaihinsa lomailemaan ja antavat oleskelulupansa ja sairausvakuutuskorttinsa vuokralle.

Ei ole tiedossa, kuinka paljon henkilödokumentteja on kierrossa, mutta ryhmien jäsenet väittävät, että henkilödokumenttien ”kadottaminen” on todella yksinkertaista, jolloin Saksan viranomaiset antavat ongelmitta uudet.

Sanon vaan, että kortti meni hukkaan, ja saan välittömästi uuden tilalle, sanoo eräs ryhmän jäsen.

 

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen pe 20.10. 17:08

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mikä monikulttuurisuuden tavoite on?

ma 22.10. 23:42

Timo Vihavainen

Filosofi valtaistuimella

ma 22.10. 23:41

Professorin Ajatuksia

Media seuraa tarkoin muutaman tuhannen elintasopakolaisen marssia kohti pohjoista

ma 22.10. 23:39

Heikki Porkka

Onko Aku Louhimies saanut oikeudenmukaisen kohtelun julkisuudessa?

ma 22.10. 13:40

Olli Pusa

Kuinka saada sotku maan talouteen?

su 21.10. 21:07

videot