Professori Kanniainen: hyvinvointi- yhteiskunta ja vapaa maahanmuutto ovat kestämätön yhdistelmä

Taloustieteen emeritusprofessori Vesa Kanniainen kyseenalaistaa Kanavassa lähestulkoon kaikki eliitille rakkaat opinkappaleet. Ihmisoikeuksista ei seuraa oikeus laittomaan maahantuloon.

Kotimaa to 19.10.2017 21:43
Professori Kanniainen. Kuva: Suomen Uutisten artikkeli 12.10.2015, Kimmo Mäntylä

Hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi yhteensovittaa nykyisen maahanmuuttopolitiikan kanssa, jokaisella maalla on oltava oikeus päättää, kuka saa astua sen kamaralle eikä valtioiden oikeus omiin rajoihinsa ole ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa, Kanniainen kirjoittaa Kanavassa.

Kanniaisen käsitys on, että maahanmuutto on historiallisesti ollut siunaus vastaanottavalle maalle. Kun eurooppalaiset muuttivat Yhdysvaltoihin sata vuotta sitten, elanto hankittiin työnteolla. Nykyistä sosiaaliturvaa ei ollut.

"Kyseessä oli win–win-tilanne: muuttaneiden elintaso kohentui ja kansantalous sai kasvusysäyksen", Kanniainen kirjoittaa.

Sama koski Kanniaisen mukaan suomalaisten maahanmuuttoa Ruotsiin 1960-luvulla: Ruotsi hyötyi työhaluisten ja -kykyisten suomalaisten työvoimasta, joka myös osallistui sosiaaliturvan rahoitukseen.

"Massamuutto kohdistuu kuitenkin nyt niihin Euroopan maihin, jotka ovat luoneet kansalaisilleen vahvimman sosiaaliturvan", Kanniainen toteaa.

Kanniaisen laskujen mukaan ne, jotka maksavat tulo-, hyödyke- ym. veroja enemmän kuin 44 prosenttia tuloistaan, ovat yhteiskunnan nettomaksajia, kun taas vähemmän maksavat ovat nettohyötyjiä. Tämä koskee niin maassa asuvia kuin maahan muuttaviakin.

Euroopan Unionin kulmakiviä on ollut vapaa liikkuvuus EU:n sisällä. Se on Kanniaisen mielestä osoittautunut ongelmalliseksi, kun maiden välillä on eroja sosiaaliturvassa.

"Jokaisella kansalla on oltava oikeus päättää siitä, kuka on oikeutettu astumaan valtakunnan rajan ylitse sen kamaralle", Kanniainen kiteyttää.

Kanniaisen mukaan kansoilla on omistusoikeus omiin rajoihin samassa mielessä kuin jokaisella kansalaisella on oikeus omaan kotiinsa, kotirauhaan, omaisuuteensa ja turvallisuuteensa.

Lue koko analyysi Suomen Uutisista.

Professori Kanniaisen artikkeli euroerosta.

Jukka Rahkonen to 19.10. 21:43

Kommentit: 3

Kaarle Akkanen pe 20.10.2017 10:58 2

Olisiko niin, että ns. hiljainen kansanosa on ymmärtänyt ko. yhtälön mahdottomuuden jo ajat sitten? Nyt odotamme sitä, milloin tämä realismi saavuttaa hallituksen poliitikot! Valtamedioihin tämä oivallus saapunee viimeisenä, jos silloinkaan?

Mitä tapahtuu pe 20.10.2017 19:53 1

Sehän tässä ihme onkin, että arvovaltainen emeritus -proffa on saanut palstatilaa ajatuksille, jotka ovat poliittisesti epäkorrekteja, vielä Kanava -lehdessä. Toivotaan nyt, että myös muut muumiot kaadetaan ja aloitetaan Sauli-muumiosta ja selostetaan hänen poliittiset mokansa joka ainoa, jotta kansalle palaisi muisti.

Juha. la 21.10.2017 00:08 1

Melkeinpä uskallan väittää, että ns. sokko-otannalla eli kysymällä ensimmäiseltä järkevän näköiseltä ihmiseltä, joka tajuaa jotain "ojanlan laskuopista" olisi täysin samaa mieltä, etteihän tuollainen käsittämätön "lainalaisuus", jota se ei edes ole. Voi millään pelittää. On aivan samaa, jos suomalalian nukkehallitus väittäisi muk.luk. tietenkin suvaitsevaisto ym. pehmytkudospäiset kädelliset, että on "kestävää kehitystä" ja mahdollisuuksien rajoissa kävellä vetten päällä kuten maahan poljettu Kristinukon perusjätkä Jeesuskin teki vieläpä myrkyn raivotessa kaakonkulmalta. Lisäksi on täysin pässinpäämäistä väittää, että "Suomi kuuluu kaikille" ja sen "hedelmät" ovat kaikkien noukittavissa itse osallistumatta "sadon" tuottamiseen mitenkään. Maailma EI ole rajaton "Hollitupa" vaan, koska valtioiden rajojen sisälläkin on rajoja, joita ei ole ainakaan vielä pyritty millään tyhmän sitkeällä ideologialla pois selittämään. Eli tontin rajat ovat olemassa jokaisen kotitalon ympärillä varallisuuden ja kaupunkisuunnittelun mukaisesti. Niin tarkasti, että perinteiset rajariidat ovat keskeisin tapa käydä sosiaalista kanssakäymistä hyvin tiiviisti ja pitkäkestoisesti kaikilla höysteillä. Tämä ilmiö seuraa luonnollisesti irtiottona arjesta myös kesämökkien rajakummpanuussopimus neuvotteluihin ja yleiseen ystävyys ja irvistelysopimuksiin ihan pössykkä asteellekin. Suomi on suomalaisten ja ME omistamme yhteisvastuullisesti valtiorajan sisälleen sulkeman alueen meille kuuluvana syntymälahjana, jonka ylläpitoon ja kehittämiseen kukin Suomen kansalainen osallistuu kykyjensä ja voimiensa mukaisesti tekemällä työtä... Pidemmälle en kerro, sillä kaltaisilleni ei minun tarvitse rautalangasta mallia vääntää. Mutta tietän kyllä ketkä sitä tarvitseisivat, mutta senkin jälkeen sen käsittämisen tiellä ovat ns. "kulttuurilliset esteet", jotka ovat ja pysyvät kuin se yksi asia seinässä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot