Blogi: Heikki Porkka, ti 10.10.2017 10:44

Suuri Puhallus jyrää kansalaisten enemmistön tuella

Taloudesta jotain ymmärtävät ihmiset tietävät, että vasemmistoliiton Li Anderssonia ei voi millään mittarilla kutsua taloustietäjäksi. Jos Andersson tai muut vasemmistoliittolaiset ymmärtäisivät taloudesta jotain, he eivät olisi sosialisteja ja uuskommunisteja.

Anderssonin talouspoliittisesta näkemyksestä saa riittävän käsityksen, kun tiedostaa, että hän on itse ilmoittanut (SK, 20.4.2015) olevansa sosialisti ja vasemman laidan vasemmistoliittolainen.

Varsin hupaisalta kuulostaa, että Andersson kertoo lisäksi olevansa marxilainen, jonka tärkein arvo on vapaus. Krhöm, aivan samalla tavalla (vapaus) perustelivat sosialismiaan, kommunismiaan ja marxilaisuuttaan 1960 - 80 -luvuilla suomalaiskommunistit, joiden esikuva oli Neuvostoliitto.

Vapaus on vasemmalla laidalla täysin eri käsite kuin aitoa vapautta kannattavien ihmisten keskuudessa.

Sosialismin, sosialistisen talouspolitiikan ja sosialistisen vapauden esimerkkimaita ovat 1990-luvun alussa romahtanut Neuvostoliitto, väkivallan ja taloudellisen ahdingon kierteessä syöksyvä Venezuela ja totalitarismin mallimaa Pohjois-Korea.

Sosialismin ja kommunismin järkyttävän väkivaltaisesta historiasta ja toistuvista taloudellisista katastrofeista huolimatta nousee kansalaisten keskuudesta vuosikymmen toisensa jälkeen uusia sosialisteja, jotka keksivät uudelleen polkupyörän suistuakseen samaan ojaan kuin kaikki aiemmat aatteen ihmiset.

Asia ei olisi lainkaan niin vakava, jos sosialistit olisivat ainoat aatteensa ojaan suistamia. Valitettavasti sosialistit ovat aina ja kaikkialla, missä ovat päässeet valtaan, luoneet yhteiskunnan, joka on luonteeltaan totalitaristinen eli kaikkien aitoa vapautta rakastavien kannalta kammottavin mahdollinen yhteiskunnallinen kyhäelmä, jossa toisinajattelijat pannaan ojennukseen, mielisairaalaan, vankilaan tai ojan penkalle niskalaukausta odottamaan.

Jos ei Anderssonia voi parhaalla tahdollakaan kutsua talousneroksi ja vapauden esitaistelijaksi, ei hänen puoluetoveriaan Hanna Sarkkista kannata pyytää energiapoliittiseksi asiantuntijaksi.

Sarkkinen on esittänyt blogissaan tuulivoimapropagandaa, jonka tiedollinen anti on yhtä korkealla tasolla kuin Ultra Bra –yhtyeen utopistinen kuvitelma tuulivoiman autuudesta.

Sarkkisen kirjoitus löytyy Uuden Suomen ja Oulun Uutisten blogeista. Otsikkona on Faktaa ja fiktiota tuulivoimasta.

Blogikirjoitus on kuin suoraan tuulivoimalobbarin käsikirjasta kopioitu propagandaisku, jollaista voi kuulla ja nähdä myös Yleisradion ja Helsingin Sanomien vihervasemmistolaisilta toimittajilta.

Kirjoituksen todellinen suola löytyy kommenteista, joissa varsinkin henkilö nimeltä Janne Salonen lanaa varsin tyylipuhtaasti Sarkkisen käsitykset tuulivoiman autuudesta. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Sarkkinen ei ole itse ymmärtänyt mitä kirjoittaa vaan on niellyt tuulivoimalobbarien propagandan sellaisenaan.

Lainaan alle Salosen kommentin, jossa hän käy läpi muutamia Sarkkisen väitteitä. Tummennetut kohdat ovat Sarkkisen blogikirjoituksesta, muu kursivoitu teksti on Salosen käsialaa:

”Aivoihin sattuu tällainen kritiikitön STY:n kliseiden toistelu ja täydellinen ymmärtämättömyys edes sähköverkon toiminnan alkeista, en edes tiedä mistä alkaisi.

Otetaas tämä:

"Suomessa tuulee eniten syksyllä ja talvella. Seuraavien kuukausien aikana tuulivoimalat jauhavat sähköä suurella teholla."

Noin viikko sitten tuulivoimatuotanto vaihteli yhden päivän aikana enemmän kuin mitä yksi ydinreaktori pystyy tuottamaan sähköä. Siis verkosta tipahti päivän aikana Olkiluodon reaktorin verran sähköä pois, ja tämä on tuulivoimalle normaalia toimintaa.

Vaikka talvikuukausina tuulee yleensä enemmän kuin kesäkuukausina, ei pakkasjaksoilla tuule. Tyynellä -25 -asteisena pakkasyönä sähkönkulutus on suurimmillaan ja tuulivoimatuotanto nolla. Siihen ei auta yhtään, jos marraskuussa on tuullut kun helmikuussa on tyyntä.

"Tällä hetkellä alalla työskentelee lähes 6000 henkeä..."
Leikitään hetkeksi että väite pitää paikkansa. Tällöin yhden työpaikan hinnaksi tulee valtiontukena 42 000 euroa.

Koska väite ei pidä paikkaansa, tuki työpaikkaa kohden on noin 100 000 euroa.

"Tuulivoima aiheuttaa terveyshaittoja!
Asiaa on tutkittu..."

Haastan kansanedustajan esittämään yhden Suomessa tehdyn vertaisarvioidun tutkimuksen, jossa asia on todennettu. Ai ei ole, niin arvelinkin. Päinvastaisia vertaisarvioituja tutkimuksia on esitelty mm. tällä palstalla useita.

Ensi vuonna pääomasijoittajat saavat 250 miljoonan euron tulonsiirron veronmaksajilta syöttötariffina, sitä seuraavana summa nousee jo 300 miljoonaan vuodessa. Tämän päälle TEM on tarjoamassa jopa miljardiin nousevaa uutta tuulitukea. Ilmeisesti yritystuki on vasemmistoliiton mielestä kannatettava asia.

Ps.
Kerrotko Sarkkinen ihan omin sanoin, miten sähköautojen akut toimivat kaksisuuntaisina varastoina ja miten purkaminen vaikuttaa niiden elinikään ja sitä myötä lisää ympäristövaikutuksia? Ajattelitko oikeasti, että tyynenä pakkasyönä sähköautojen akut imetään tyhjiin ja että ne ladataan sitten joskus kun taas tuulee?”

Jotta totuus avautuu mahdollisimman kokonaisvaltaisena, on syytä muistaa, että vasemmistoliitto on keskustan rinnalla pelkkä statisti, mitä tulee tuulivoimaan liittyvään poliittiseen päätöksentekoon.

Keskustan ikiliikkuja Mauri Pekkarinen on mies, joka takasi tyttärelleen ja tämän puolisolle Taamir Fareedille valtion eli veronmaksajien pussista maksettavat muhkeat tulot vuosiksi eteenpäin. Pekkarisen vävy (Taamir Fareed) toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin, jonka lisäksi hän on ollut Taaleritehdas-pääomasijoitusrahaston tuulivoimajohtaja sekä pienomistaja.

Pekkarisen toiminnasta kertoivat Iltalehti vuonna 2013 ja Iltasanomat vuonna 2015.

Iltalehden artikkelin mukaan Mauri Pekkarinen on vakuuttanut syyskuussa 2011, että hänen lähipiirissään ei ole ainoatakaan kansalaista, joka olisi ”ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä”.

Todellisuudessa Pekkarisen vävy (Fareed) perusti jo vuonna 2008 tuulivoiman lobbaukseen keskittyvän Ges Partners –yhtiön, jossa Pekkarisen tytär merkittiin hallituksen varajäseneksi.

Vuonna 2013 Janne Salonen kirjoitti Pro Kimitoön – Kemiönsaaren puolesta –nettiportaalissa  seuraavaa:

”Taaleritehtaan tuulivoimajohtaja Taamir Fareed jäi kiinni suorasta valheesta. Fareedin mukaan ”EU-velvoite painaa ja meillä pitä olla vuoteen 2020 asti rakennettu 2500 MW tuulivoimaa”. Tosiasiassahan Fareedin appiukkon Mauri Pekkarisen ministerikautena päätettiin 2500 megawatin tukemisesta, EU ei ota kantaa paljonko Suomeen rakennetaan tai ei rakenneta tuulivoimaa. Tuulitariffien ansiosta Taamir Fareedin työnantaja, Taaleritehdas, on kerännyt 190 miljoonaa euroa kotimaisilta ja kansainvälisiltä sijoittajilta tuulivoimainvestointeihin.

Kyseessä on noin 200 miljoonan euron vuosittainen puhallus veronmaksajilta tuulivoimainvestoijille.”

Vanha totuus on jälleen se, että suomalaiset saavat aina juuri sitä mitä äänestäessään tilaavat. Kuinka monta kertaa keskustan ja vasemmistoliiton kannattajat antavat tulevaisuudessa pettää itseään? Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, hamaan maailman tappiin asti.

Kansakunta, jossa osa kansalaisista perustaa energiapoliittiset näkemyksensä Ultra Bra –yhtyeen tunteikkaisiin sanoituksiin sekä valtamedian, vihervasemmiston ja lobbarien propagandaan, ei taida lopulta olla lainkaan niin fiksu kuin erilaiset tilastot ja kansainväliset vertailut kertovat.

Energiapolitiikkaan ja ilmastopolitiikkaan liittyvän kähminnän sekä ulkomaalaispolitiikan ja siitä seuranneen sisäisen turvallisuuden heikkenemisen ja poliittisten puolueiden (kok, sdp, kesk) lähipiirilleen verovaroilla varmistaman vok-bisneksen perusteella Suomen eduskunnan voisi nimetä uudelleen.

Oma ehdotukseni on Suuri Puhallus.

Heikki Porkka ti 10.10. 10:44

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44