Turvapaikanhakijat uhkailevat Ruotsin Maahanmuuttoviraston naispuolisia työntekijöitä

Tappouhkauksia, raiskauksella ja väkivallalla pelottelua, vainoamista, seuraamista, häirintää ja ahdistelua puhelimitse ja sähköpostitse

Ulkomaat ma 09.10.2017 18:30

Ruotsin Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut vuoden 2017 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 2 875 vakavaa vaaratilannetta heidän henkilöstöänsä vastaan, mukaan lukien raiskauksen ja hyökkäyksen uhkaukset, sekä uhkaukset sytyttää heidän toimistonsa palamaan, kertoo Aftonbladet.

Erityisen huolestuttavaa on ollut maahanmuuttajien Maahanmuuttoviraston naispuolisiin työntekijöihin kohdistuva seksuaalisten häirintätilanteiden kasvava määrä.

Aftonbladetin mukaan tähän mennessä on rekisteröity 15 tapausta seksuaalisesta häirinnästä, joissa työntekijöitä on vainottu, uhattu raiskata ja ahdisteltu puhelimitse ja sähköpostilla.

Ruotsin Maahanmuuttoviraston työympäristöasiantuntija Maria Johansson totesi, että tapaukset "voivat olla mitä tahansa seksuaaliseen tekoon liittyvää sopimatonta kommentointia".

Johanssonin mukaan se ei kuitenkaan ole "yleinen ongelma, mutta se on vakava, kun se tapahtuu".

Uhkaukset tulevat usein sähköpostitse ja puhelimitse.

Yhdessä naispuoliseen työntekijään kohdistuvassa häirintätapauksessa maahanmuuttaja oli huutanut puhelimeen:

"Mitä oikein teet, 'fucking pussy'?!" ja sitten katkaissut puhelun.

Tänä kesänä Södermanlandissa maahanmuuttaja oli seurannut naispuolista työntekijää. Nainen päätti jättää hänet huomioimatta ja katsoa matkapuhelintaan, mutta maahanmuuttaja alkoi suudella naisen kättä ja yrittää suudella häntä huulille, ennen kuin nainen työnsi hänet pois.

Keski-Norrlandissa aggressiivinen maahanmuuttaja ilmestyi Maahanmuuttovirastoon ja kun vartijat tulivat, hän ei vain uhannut tappaa heitä, vaan myös kohdisti uhkauksensa naispuoliseen vartijaan. Maahanmuuttaja kertoi, että hän selvittäisi naisen osoitteen ja raiskaisi hänet. Turvapaikanhakija pidätettiin myöhemmin ja todettiin syylliseksi lausutuista uhkauksistaan.

Eräs toinen Tukholman alueen naispuolinen virkamies ilmoitti tulleensa seuratuksi julkisessa liikenteessä. Vaikka hän pyysi maahanmuuttajaa lopettamaan seuraamisen, mies jatkoi vain hänen häiritsemistään ja kertoi tietävänsä naisen työskentelevän Maahanmuuttovirastossa.

"Hän uhkasi heittää minut junan eteen", nainen kertoi.

Kun juna saapui, hän toisti aikovansa seurata häntä kotiin asti, ennen kuin katosi.

Maahanmuuttoviraston naistyöntekijä lisäsi:

"Minua ahdisti mennä töihin seuraavana päivänä."

Toisessa työntekijän raportissa kerrottiin, että maahanmuuttaja oli soittanut Maahanmuuttovirastoon yhden tunnin aikana 166 kertaa ja uhkaillut naista.

Maahanmuuttajien kanssa työskenteleviin työntekijöihin tai vapaaehtoisiin kohdistuneet uhkaukset ovat johtaneet myös todellisiin julmiin rikoksiin. Kahden viime vuoden aikana turvapaikanhakijoiden kanssa työskennelleitä naisia on myös surmattu.

Tunnetuin tapaus Ruotsissa oli vuonna 2016 tammikuussa Mölndalissa sijaitsevan alaikäisten vastaanottokeskuksessa työskennelleen Alexandra Mezherin surmaaminen. Alaikäiseksi itseänsä väittänyt somalialaissyntyinen Youssaf Khaliif Nuur puukotti naisen kuoliaaksi.

Saksan Freibergissä afganistanilainen turvapaikanhakija raiskasi ja tappoi lokakuussa vuonna 2016 vastaanottokeskuksen vapaaehtoistyöntekijän, lääketiedettä opiskelevan Maria Ladenburgerin. Tässäkin tapauksessa maahanmuuttaja oli valehdellut olevansa alaikäinen.

Tytti Salenius ma 09.10. 18:30

Kommentit: 1

Juha. ma 09.10.2017 21:18 2

Valetta! Eivät henkensä hädässä kotimaidensa sotia ja levottomuuksia pakoon lähteneet pakolaiset tee tuollaista. Ilmiselvästi perussuomalaisten ja muiden natsien masinoimaa valheuutisointia, jotka ovat keitetyt Ilja Janitskinin valhe -syövän syöpäsoluista, joka sekin on vain silkka valhe ja kepulikonsti vältää tämän suurrikollisen ansaitsema kohtalo umpi -rehellisten suomalaisten viranomaisten toimesta eli passitus Niuvanniemen vankilamielisairaalaan ilmeisestä umpihulluudesta kun ei ymmärrä sitä, että Suomen on valtiona kuoltava lopullisesti ja tuskaisasti, koska se on nyt mitä suurinta muotia ja valkoisen miehen taakkaa kantavan etnisen riisto -ryhmämme on aika väistyä meitä korkeampien kulttuurien tieltä, jotka resetoivat Maan -planeetan historian vuoteen 0, sillä kun kaikki nyt on jo keksitty niin kellään ei ole enää täällä yhtään kivaa ja Vih(r)reiden "varmat päivät" tuottavat pelkkää "nolla toleranssia" mitä tulee ihmisten älynlahjoihin ja siihen jo perusvaistojen totalitäristiseen kuihtumiseen eli itsesuojeluvaiston ja terveen itsekkyyden perusviettiin, joka on perusta kaikelle lajien säilymiselle ja evoluution mahdollistavalle terveelle käytökselle.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09. 23:14

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09. 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09. 23:24

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09. 23:22

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09. 10:29

videot