Puolan presidentti: Jäsenvaltioiden pakottaminen maahanmuuton vastaanottamiseen merkitsee EU:n loppua

Puolan presidentti Andrzej Duda varoittaa EU:n hajoavan, jos se pakottaa jäsenmaat vastaanottamaan kehitysmaiden asukkaita

Ulkomaat su 08.10.2017 22:52

Torstain lehdistötilaisuudessa Duda katsoi, että EU:n yhtenäisyys on perustuttava ”yhteistyöhön … ei muiden valtioiden pakottamiseen toimimaan omia ja kansansa etuja vastaan”.

”Siksi emme hyväksy määräilyä, jossa kiintiöjärjestelmällä ja pakottamalla siirretään Puolaan maahanmuuttajia vastoin kansalaistemme tahtoa”, hän korosti Bulgarian presidentti Rumen Radevin kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Duda lisäsi, että Puolalla ja Bulgarialla on ”samanlainen ja yksiselitteinen” kanta siihen, miten Euroopan tulisi käsitellä maahanmuuttokriisiä, ja että molempien maiden mielestä EU:n on suojeltava rajojaan ja tarjottava apua pakolaisille lähellä heidän kotimaitaan.

Puolan konservatiivista Laki ja oikeus -puoluetta (PiS) edustavan Dudan mukaan yhtenäisyys, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat ”EU:n perusperiaatteita”.

”Jos nämä periaatteet rikotaan, niin mielestäni se merkitsee EU:n loppua sellaisena kuin me sen tunnemme tai sen varmaa rappeutumista, joka johtaa unionin hajoamiseen.”

Presidentin mukaan maahanmuuttokriisissä solidaarisuus tarkoittaa keskinäistä avunantoa ongelmien ratkaisemisessa. Hän painotti, että Puola on lähettänyt rajavartijoita Bulgariaan auttamaan EU:n ulkorajan suojelemisessa.

”Eräs Bulgarian ja meidän tärkeimmistä tehtävistä on laittoman maahanmuuton estäminen ylläpitämällä tehokkaasti ja tiukasti vartioitua EU:n ulkorajaa, jota ei voida helposti ylittää”, hän sanoi.

Keski-Euroopan maiden toiveiden vastaisesti EU:n sisäministerit (Toim. Suomea edusti Petteri Orpo (kok)): hyväksyivät vuonna 2015 suunnitelman pakottaa jäsenmaat vastaanottamaan osuutensa kehitysmaista Eurooppaan saapuneista maahanmuuttajista Saksan liittokansleri Angela Merkelin avattua rajat.

EU uhkasi rangaistuksilla maita, jotka kieltäytyisivät vastaanottamasta ”pakolaisia”. Puolan sisäministeri Mariusz Błaszczak väitti ”pakolaisten” vastaanotosta kieltäytymisestä seuraavien rangaistussakkojen aiheuttavan maalle vähemmän vahinkoa kuin maahanmuuttajat.

Radio Poland raportoi viime kuussa julkistetulla 50 miljoonan euron rahoitusosuudellaan Puolan olevan tähän mennessä suurin lahjoittaja Euroopan investointipankin Economic Resilience Initiative (ERI) -aloitteelle, jolla autetaan pakolaisia, jotka asuvat muun muassa Algeriassa, Egyptissä, Libanonissa, Tunisiassa, Syyriassa, Albaniassa ja Serbiassa.

Pankin mukaan aloite ”pyrkii nopeasti lisäämään lisärahoitusta Välimeren eteläpuolisten (Southern Neighbourhood) ja Länsi-Balkanin maiden talouksien vahvaan kasvuun, samalla kun ne kykenisivät vastaamaan Syyrian pakolaiskriisin kaltaisiin kriiseihin ja shokkeihin”.

Virginia Hale / Breitbart 6.10.2017

Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen su 08.10. 22:52

Kommentit: 5

Jukka . su 08.10.2017 23:42 2

Puola on ennenkin asettunut vastahankaan Saksan kanssa. Nyt on tilanne helpompi kuin viimeksi: ei tarvitse hevosilla käydä panssareita vastaan.

Eräiden nimeltä mainitsemattomien, vielä itsenäisten, valtioiden olisi syytä ottaa Puolasta mallia.

Juha Kivelä ma 09.10.2017 09:48 1

Eikös Euroopan investointipankkiin juuri elokuun alussa nimitetty suomalainen Alexander Stubb (kok)?!

Tietäen kenen "isäntien" narujen jatkeena hän sätkii, ei ole vaikea arvata, että hän ajaa euroopan unionin kansalaisten rahoilla lisää "pakolaisia" Euroopan mantereelle!

Itse Euroopan investointipankinkin omillakin sivuilla mainitaan ensimmäisenä instanssina Euroopan komissio, jonka kanssa Euroopan investointipankki tekee läheistä yhteistyötä.. siis täysin kriminaalin organisaation kanssa!

Mitä tapahtuu ma 09.10.2017 10:37 1

Meikäläisenkin pitää jatkossa olla valmiina hakemaan poliittista turvapaikkaa Puolasta, Unkarista tai Tsekistä. Ainakin jos ne eroavat eurostoliiton kolhoosin asemasta ja itsenäistyvät uudelleen.

Mirjam ma 09.10.2017 17:39 1

Onhan se monella tapaa nähtävissä, miten EU:n suurvallat pyrkivät sanelemaan pikkumaille, miten on toimittava. Jotkut maat kuten Puola, Bulgaria ja Unkari näkevät tilanteen rehellisemmin kuin me täällä monin tavoin sekularisoituneessa lännessä. Tavallaan kuin häpeilisimme omaa hyvinvointiamme ja huonon omantunnon myötä olisi "tehtävä jotain"- pidettävä rajat auki kaikille haluaville. Onhan se totta, että on mieletöntä uskoa tarinoihin, joita kertoo henkilö, jolla ei ole minkään lajin rehellistä henkilötodistusta.Kaikki tänne tulevat maksavat isot rahat matkastaan. Halvemmalla pääsisi jonnekin lähemmäs, jos vaan muslimimaat suostuisivat uskonveljiään ja sisariaan maihinsa ottamaan. Kristityksi kääntyneet ja kristityt ovat sittenkin eri juttu, koska he suostuvat sopeutumaan lainsäädäntöömme ja sääntöihimme. Mihin perustuu luulo, että muslimit tänne sopeutuisivat, jos eivät islamin opeistaan suostu luopumaan. Vain harva heistä uskaltaa tuomita terrori-iskut.Jos juuri kukaan julkisesti. Mitään massatuomitsemisia ei koskaan missään nähdä, vaikka joku järjestö voi järjestön nimissä sen tehdäkin. Islamin uskoa kun ei saa kritisoida, eikä sen oppeja saa tuoda julkiseen tietoon. Salassapitovelvollisuus estää täällä vastaantottokeskuksissa tapahtuvia asioita tulemaan julki. Niissä näkyy arjen elämä. Kiitollisuus on harvinaista.

Juha. ma 09.10.2017 22:15 0

Angela Merkel kuuleman mukaan haluaa jatkaa samaan malliin tai vielä kuolontanssiaan kiihdyttäen. Joka merkitsee taas sitä, että Saksalainen anti-natsi vie Euroopan verenvuodatukseen ja käsittämättömiin kärsimyksiin, joiden rinnalla Adolf Hitlerin "saavutukset" tulevat kalpenemaan ja muuttumaan merkityksettömiksi kylätappeluiksi, sillä Muslimien raakuudet ovat jo lähtötasoltaan sen luokkaiset kuin WWII loppuvaiheiden lakikorkeuteensa nousseet kansojen teurastajiaiset kaikkein vastenmielisimmillään ennen rauhan koittoa nostivat kärsivien naisten, lasten ja vanhusten tuskanhuudot kohosivat rukouksina Jumalan puoleen Hänen antaessaan viimeinkin Armon lopettessaan tuon järjettömän ja kauhistuttavan sodan vähentäen vastoinkäymiset jälleenrakentamisen vaivan aikoihin sekä nälkään ja viluun raunioitetussa Euroopassa tuntemaan kuoleman tuottaman surun saapumattomilla isillä, pojilla, veljillä, sedillä, serkuilla ja koko kylän miesten puuttumisena siitä vahvuudesta mitä se oli ennen sotaa. Surua sotavangeiksi joutuneista sotilaista ja epämääräisistä huhuista sekä toivesta, jos tuo sotilas sittenkin olisi vielä elossa ja joskus kuin ihmeen kaupalla palaisi hengissä sotavankeuden kymmenien vuosien keston jälkeen.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Timo Vihavainen

Jättiläisen paluu

pe 20.07. 20:21

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot