Helsinkiläinen ohjelmistoyritys ei huoli perussuomalaisia asiakkaiksi -"On useita yhteisöitä, joita me ei haluta palvella"

Toimitusjohtaja Tapio Nurminen: "meillä ei ole velvollisuutta tarjota palveluja kenelle vaan."

Kotimaa pe 06.10.2017 23:12

Helsinkiläinen ohjelmistoyritys Flo Apps Ltd kieltäytyi myymästä palveluitaan Vaasan Perussuomalaisille, kertoo Suomen Uutiset.

”Yrityksellemme tärkeitä arvoja ovat mm. eurooppalaisuus, monikulttuurisuus ja kaksikielisyys. Nähdäkseni arvomaailmamme eivät kohtaa”, Flo Apps Ltd:n toimitusjohtaja Tapio Nurminen kirjoittaa syrjivässä viestissään.

Vaasan Perussuomalaiset ry:n tarkoitus oli hankkia Flo Apps Ltd:ltä jäsenrekisterijärjestelmä yhdistyksen kasvaneen jäsenmäärän vuoksi.

"Toki yrityksellä on oikeus näin tehdä, mutta on vaan minusta taas erinomainen esimerkki siitä, että suvaitsevaiset suvaitsevat kaikkea muuta paitsi ajattelun monimuotoisuutta", pohtii eräs keskustelija Twitterissä.

Suomen Uutiset oli tavoittanut Flo Apps Ltd:n toimitusjohtajan Nurmisen, joka halusi painottaa, kuinka yrityksellä on oikeus valita asiakkaansa.

"Kuten Twitterissäkin sanoin, en näe persujen ja yrityksemme arvojen välillä yhteneväisyyttä", Nurminen korostaa.

Onko tällainen arvomaailmojen ero tosiaan kaupankäynnin este?

"On joo, meillä ei ole velvollisuutta tarjota palveluja kenelle vaan."

Olitte ilmoittaneet Vaasan Perussuomalaisten rahastonhoitajalle, että ette halua asioida Halla-ahon kannattajien kanssa. Mikä Jussi Halla-ahossa on vikana?

"Siellä (Twitterissä) sanamuotoja on nyt vedetty suoraksi. Sanotaan kuitenkin, että Halla-ahon valinta perussuomalaisten puheenjohtajaksi oli ”viimeinen tikki” meille."

Flo Apps Ltd ei halua asiakkaakseen myöskään moottoripyöräkerhoja tai pienpuolueita.

Onko yrityksenne oikeasti niin hyvässä tilanteessa, että teillä on varaa kieltäytyä maksavista asiakkaista?

"Joo, totta kai on. Kyse on siitä, että haluanko huorata ja tehdä rahan edestä mitä vaan. Näin ei kuitenkaan ole."

"Olemme irtisanomassa myös olemassa olevat sopimukset muutaman perussuomalaisen yhdistyksen kanssa. Tämä lähti nyt tästä Vaasan tapauksesta, mutta rekisteriämme käyttää ennestään kolme perussuomalaista yhdistystä, ja lopetamme sopimukset myös heidän kanssaan tämän vuoden loppuun mennessä."

Flo Apps Ltd mainostaa sivuillaan toteuttaneensa "Tiellä sananvapauteen - Suomalaisen sananvapauden ja sensuurin muistikirja" - sivuston.

 

EDIT 23:23: Suurin osa yrityksen referensseistä näyttäisi olevan erilaisia verorahoilla kustannettuja julkisen sektorin hankkeita.

 

 

Jukka Rahkonen pe 06.10. 23:12

Kommentit: 9

Mitä tapahtuu pe 06.10.2017 23:17 3

AI HITSI, tuolla firmalla menee tosi hyvin ja veikkaan, että asiakkaina onkin suvakkialan toimijoita eli tulot tulee veronmaksajilta.

Juha Kivelä la 07.10.2017 00:13 0

Ai hitsi! - Noita sosialisti-kommunistisen Puolueen jakamilla Kantasuomalaiselta Veronmaksajilta pakkoverotetuilla veroeuroilla pyöriviä yrityksiä alkaakin olla Suomessa aivan liikaa!

Jukka . la 07.10.2017 00:24 0

juu, ei. Ei kannata laskea FloAppsin ääniä, kun on saanut "Ministry for Foreign Affairs"-palkinnon, Helsinki 2012. Kallellaan jo tiettyyn suuntaan. Master of Artsit voivat ottaa vahvasti kantaa ja ajatella toisin kuin insinööri-toimitusjohtajat.

Mai A. Allo la 07.10.2017 15:32 1

Ikävää, mutta ei lainkaan yllättävää, jos tuo uutinen Flo Appsin linjasta pitää paikkansa.

Ymmärrän, että yksityisen yrityksen pitää tai ainakin pitäisi voida valita asiakkaansa, mutta säännön tulisi sitten päteä yleisesti. Niin ei kuitenkaan ole: yritys, joka kieltäytyisi palvelemasta vaikkapa romaniyhdistystä, islamislaista seurakuntaa tai feministijärjestöjä, tuomittaisiin julkisuudessa heti.

Flo Apps nostaa sivuillaan esiin moniarvoisuuttaan. No – liberaaliuttaanhan mainostaa myös Google, joka antoi potkut työntekijälleen tämän kirjoitettua, ettei usko naisten ja miesten menestyserojen työelämässä johtuvan pelkästään kulttuurista.

Riippumatta omasta äänestyspäätöksestäni asioin mieluiten yrityksissä, jotka palvelevat myös perussuomalaisia.

Paavali la 07.10.2017 19:42 2

Flo Apps LTD on tyypillinen esimerkki suvaitsevaisuudesta. Suvaitaan vaan niitä, joiden ajatusmaailma on sama kuin oma. Tapio Nurmisenkin kannattaisi miettiä mihin tämä voisi johtaa. Kuvitteellinen esimerkki voisi hyvin olla, kun Tapio Nurminen ajaisi lappiin lomanviettoon. Tullessaan tankkaamaan autoaan, jossa polttoaine olisi lopuillaan, paikkakunnan ainoa huoltamoyrittäjä ilmoittaisi Tapio Nurmiselle, että koska Tapion ajatusmaailma on täysin erilainen kuin Tapion, niin en myy polttoainetta hänelle ja hänen pitää nyt sitten keksiä jokin keino saada autoonsa polttoainetta seuraavan huoltoaseman ollessa 100 kilometrin päässä. Tämäkö on se Tapion ihannoima toimintamalli.

Flo Apps yrityksestä. Viimeisimmän tilinpäätöksen 12/2016 mukaan yhtiö on tehnyt tulosta 65 000 Euroa viidellä hengellä. Ja siellähän se Tekesin logo omilla sivuilla on. Eli nähtävästi tämä yritys on onnistunut saamaan veronmaksajien rahoja toimintaansa, joka ei todellakaan ollut suuri yllätys.

Juha. la 07.10.2017 21:15 0

Kommarit, feministit ja juutalaiset asialla. Nuo kaikki kolme tahoa omistaa omintakeisen näkemyksen ja version "vapaasta maailmasta". He eivät suostu käymään bisnestä "tiettyjen" tahojen kanssa, vaikka sanotaan, "ettei raha haise". Ja "Rahalla ei ole isänmaata." Nämä maailman parantajat ja "monikulttuurisuuden" (no go, luotiliivit, poliisit / sotilaat kadunkulmissa konepistooleineen) kannattajat itse syyllistyvät sortoon, vihapuheeseen ja rasismiin evätessään "yrityksensä" palvelukset kansallismielisiltä ja homogeenistä yhteiskuntaa sekä kansallivaltioon perustuvaa valtiomallia kannatavia tahoja vastaan, joita suvakit itse leimaavat "rasisteiksi", "äärioikeistoksi" ja peräti "natseiksi". Näin tehdessään nämä vajakit itse vahvistavat sitä ilmiötä mitä vastaan he mukamas taistelevat ja luomalla vain vastakkainasettelua sen sijaan kuin toimisivat "korkean epistolansa" mukaan. Hillary Clintonin, kommunisti anarkistien ja viehervasemmiston ja Black Lives Matterin sekä juutalaisten luoman kulttuurimarxistisen sairaan vääristyneen "humanismin" ja "ihmisoikeus" ihanteiden mukaista kusipäistä kieroutuneisuudessaan vatsan nurin kääntävää henkistä ja fyysistä toimintaa, jota harjoitti Adolf Hitlerin "ruskeapaidat" Saksassa valmistellen Kansallissosialistien valtaan nousua v. 1932 parlamenttivaaleissa.

Omat Aivot su 08.10.2017 02:10 2

Flo Apps-ohjelmistoyrityksen kannanotto noudattaa pilkuntarkasti koulukiusaamisilmiötä. Koulukiusaamisesta julkilausutaan hurskaasti, että sille on nollatoleranssi ja siihen pitää puuttua tiukasti (tiedämme kylläkin, että käytännössä kiusaajat palkitaan ja uhrit joutuvat vaihtamaan koulua).

Aikuisten maailmassa jatketaan tätä koulukiusaamista ja vieläpä paukutetaan henkseleitä siitä. Tässä tapauksessa on valittu kiusauksen kohteeksi puheenjohtaja Halla-aho (& PS), jota haukutaan ja nimitellään vapaasti, ilman pelkoa vihapuherangaistuksista. Toimitusjohtaja Tapio Nurminen ylentää itsensä julistamalla suureen ääneen, että hänen yrityksensä ei leiki tahon kanssa, jota muutkin (valtamedian mukaan) näyttävät halveksivan. Tällaiset opportunistiset lauman turvasta huutelijat sahaavat lopulta omaa oksaansa. Nimittäin, Halla-aho (toisin kuin edeltäjänsä Soini) on tottunut näihin kiusaajiin. Halla-aho & PS saavat lisää kannattajia, kun ihmiset tunnistavat asetelman. He toteavat, että pilkasta huolimatta Halla-aho jatkaa suoraselkäisesti rauhallisella ja hyvin perustelemallansa linjalla. Mitä enemmän Halla-aho on esillä, sitä enemmän boikotoijat saavat hävetä perusteettomia leimaamisiaan, edellyttäen tietysti, että osaavat.

Mai A. Allo su 08.10.2017 22:11 1

En oikein ymmärrä, enkä myöskään hyväksy nimimerkki ’Juhan ’ antisemitistisiä näkemyksiä.

Kulttuurirelativismi, vihervasemmistolaisuus ja feminismi ovat aatteita tai ideologioita, joihin minäkin suhtaudun (’Juhan’ tavoin) erittäin kriittisesti, suorastaan vieroksuen. Ja varsinkin siksi, että meidän yhteiskunnassamme niitä tuputetaan tieteeksi tai neutraaleiksi tosiasioiksi naamioituna. Mutta miten em. poliittiset liikkeet juutalaisuuteen liittyvät? Juutalaisuus kaiketi on uskonto, jota ei käsittääkseni tyrkytetä kenellekään missään.

Minä näen asian niin, että länsimainen sivistys ja kulttuuri perustuvat pitkälti eksakteihin luonnontieteisiin, matematiikkaan, klassiseen musiikkiin jne. Suuri osa edellä mainittujen alojen mestareista ja edelläkävijöistä on juutalaisia. Eivätkö he siten ansaitsisi erityisen suuren arvonantomme?

Mitä Flo Appsiin tulee – joka oli keskustelun alkuperäinen aihe – mielipiteeni on sama kuin aiemmin, löytyy ylempää. Lisään vielä, että minun teksteissäni on nimi, ei nimimerkkiä.

Saara su 08.10.2017 23:05 0

Hyvä, että tällainen yrittäjän käytös on tuotu esille. Olkoot he jatkossakin itseään parempina pitävien ihmisten firma, eikä tuollaiseen firmaan ei kannata varsinkaan väkisin asiakkaaksi tunkea. Varmasti PS löytää parempaa palvelua muualta.



Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10. 23:10

Timo Vihavainen

Legioonien aika

la 13.10. 23:03

Professorin Ajatuksia

Australian ilmastohistoria meni uusiksi

la 13.10. 23:02

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10. 23:29

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10. 20:50

videot