HS: Paperittomille avataan salainen palvelukeskus Helsingin kantakaupunkiin

Salaiseen päiväkeskukseen odotetaan kymmeniä kävijöitä päivittäin

Kotimaa to 05.10.2017 15:01
Kuva: Helsingin Sanomat 5.10.2017

Kansalaisten luottamusta toimivaan yhteiskuntaan horjuttaneet SPR, Helsingin seurakuntayhtymä ja Sininauhasäätiö ovat Helsingin Sanomien uutisen mukaan perustaneet uuden salaisen palvelukeskuksen Helsinkiin, jossa maasta poistettaviksi määrättyjen henkilöiden palvelua jatketaan salaisessa päiväkeskuksessa yhteiskunnan varoilla.

Salaiseen päiväkeskukseen odotetaan kymmeniä kävijöitä päivittäin. SPR, Helsingin seurakuntayhtymä ja Sininauhasäätiö väittävät, että "keskus ja sen palvelut ovat avoimet kaikille", mutta uutisessa myönnetään odotettavissa olevien kävijöiden olevan laittomasti maassa oleskelevia, joilla ei ole todettu olevan turvapaikkatarvetta.

"Henkilökunta ja vapaaehtoiset ohjaavat paperittomia eteenpäin hätämajoitukseen sekä antavat tukea ja neuvontaa tarpeen mukaan esimerkiksi toimeentulohakemuksen täyttämisessä tai lääkäriin hakeutumisessa."

Tämä kaikki toteutetaan edelleen yhteiskunnan varoilla sekä yhteiskunnan turvallisuutta vaarantaen. Turussa tapahtuneen ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun tekijä oli tämän uuden palvelukeskuksen kohderyhmään kuuluva. Maassa laittomasti olevien - ja mahdollisesti vaarallisten henkilöiden - tukemista jatketaan, sen sijaan että heidät otettaisiin talteen odottamaan palautusta.

"Tarjolla on kahvia ja teetä, mahdollisuus pestä vaatteita sekä osallistua erilaisiin luoviin työpajoihin ja kulttuuritapahtumiin."

Jukka Rahkonen to 05.10. 15:01

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot