Ranskassa radikaali islamisti terroristitarkkailulistalta poliisiksi

Radikalisoituminen poliisien keskuudessa kasvava pelko

Ulkomaat to 28.09.2017 16:28

Terroristivalvonnassa ollut mies onnistui luiskahtamaan Ranskan valvontajärjestelmältä Ranskan poliisivoimien tehtäviin, kertoo Breitbart.

Radikaalin islamin kannattajasta tuli viime viikolla poliisi Ranskan turvallisuuspalvelujen tietämättä.

Mies oli merkitty Ranskan valtion tietoturvaan "Record S". Häntä seurattiin vuonna 2012 hänen käyttäytymisensä takia ja hänet lisättiin välittömästi sisäasiainministeriön tiedustelupalvelun valvontalistalle.

Hän ei itse tiennyt olevansa seurattavana, joten hän haki armeijaan. Hänet kuitenkin hylättiin jonka jälkeen hän kiinnostui poliisin urasta.

Ranskan tiedustelupalvelu DGSI:n valvonnassa hänet palkattiin Adjoint de Securitéksi - tehtävään, joka on luokiteltu poliisin alaisuudessa toimimiseksi ja johon voi kuulua partioimista kaduilla ja hallinnollisia tehtäviä.

Kaikki tämä onnistui siitä huolimatta, että DGSI sai hänestäkin varmasti merkittävää tiedustelutietoa ja lähetti yksityiskohtia poliisia valvovalle sisäministeriölle.

Kolmen vuoden seurannan jälkeen ei ollut nähtävissä mitään sellaista, joka olisi olettanut tämän tuntemattoman "alokkaan" harjoittavan terroristitoimintaa ja niinpä DGSI poisti hänet tarkkailulistalta. Perjantaina 22. syyskuuta hänestä tuli virallisesti konstaapeli.

Hänet on sittemmin poistettu terroristivalvonnasta.

Viime vuonna turkkilainen islamisti Mevlut Mert Altintas käytti asemaansa poliisiviranomaisena päästäkseen salamurhaamaan Venäjän Turkin suurlähettilään Andrei Karlovin Ankaran taidemessuilla.

Vuoden 2015 loppupuolella Charlie Hebdo- ja Bataclan-hyökkäysten jälkeen silloinen pääministeri Manuel Valls paljasti Ranskan turvallisuuspalveluilla olevan 20 000 ihmistä terroristivalvonnassa Ranskassa. Yli puolet niistä, joilla on "Record S", kuuluvat tai olivat sidoksissa islamistiseen liikkeeseen.

Marraskuun ensimmäinen päivä voimaan tulevalla Ranskan uudella terrorismin vastaisella lailla pyritään varmistamaan ja tarkistamaan erityisen tarkasti kenen tahansa henkilön tausta, joka palkataan poliisin, tullin ja turvallisuusjoukkojen palvelukseen.

Viime vuonna vuotanut muistio paljasti radikalisoitumisen poliisien keskuudessa olevan kasvava pelko.

Sisäisen muistion mukaan Pariisissa mainitaan 17 tällaiseen radikaaliin käytökseen tai toimintaan viittaavaa tapausta vuosien 2012 ja 2015 välillä.

Naiset ovat mukana noin kolmasosassa tapauksista. Neljä ilmoitettua tapausta koskivat kääntymistä muslimiksi.

Le Parisien -lehti toi ilmi muistion ja väitti, että virkailijat tunnistettiin teoista, joissa he esimerkiksi kieltäytyivät seisomasta vartiossa synagoogan ulkopuolella tai kieltäytyivät kunnioittamasta minuutin hiljaisuutta.

Yksi poliisi oli jopa vaatinut Facebookissa murhaa, joka johti hänet tuomioistuimeen asti.

Suuri osa radikalisoitumisesta tapahtuukin sosiaalisissa verkostoissa, esimerkiksi yllyttämisenä Facebookissa hyökkäysten tekemiseen.

Le Parisien -sanomalehti väitti poliisin Pariisissa rekisteröivän nyt "virkavelvollisuuden rikkomuksia" viikoittain.

Todellisia turvallisuusongelmia aiheuttavat radikalisoituneet virkamiehet, joilla on pääsy useimpiin poliisin tiedostoihin.

"Se tosiasia, että poliisiviranomaiset ovat aseistautuneita ja heillä on pääsy poliisin tiedostoihin, tarkoittaa, että sisäasiainministeriön on noudatettava äärimmäistä tarkkaavaisuutta", totesi Stanislas Gaudon Police Union Alliancesta The Local Francelle.

 

Tytti Salenius to 28.09. 16:28

Kommentit: 1

Mitä tapahtuu la 30.09.2017 23:37 1

Hahhah haa!!!!! Only in eurostoliitto!!! Tätä voi vain nauraa, niin naurettavaa on tämä suvakkien ja mulle-sulle -insinöörien luoma klopalisaatio!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Trumpin nimittämä tuomari Brett Kavanaugh Soros-vehkeilyn kohteena

pe 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Merkelin auringonpaiste jatkuu lehmänkaupoilla

pe 21.09. 22:43

Timo Vihavainen

Imperialismin kanssa tanssiessa

pe 21.09. 22:40

Professorin Ajatuksia

Mitä tapahtuu eurooppalaisten genetiikalle tulevaisuudessa?

pe 21.09. 22:39

Reijo Tossavainen

Marine Le Pen kertoi totuuden terroristeista. Siksi hänen mielenterveyttä epäillään!

pe 21.09. 11:42

videot