Järjestyksenvalvojat: "Hengenvaarallista työskennellä päivystyspoliklinikalla Malmössä"

"On vain ajan kysymys, kun tulitus tapahtuu odotushuoneessa"

Ulkomaat la 16.09.2017 10:37

Työskentely vartijana päivystyspoliklinikalla Malmössä on suorastaan hengenvaarallista. Heitä uhataan veitsillä, aseilla ja he kärsivät äärimmäistä rasitusta, mutta johtajat sairaalassa kieltävät turvattomuuden, uutisoi Fria Tider.

Useat vartijat ovat kertoneet tilanteesta SVT:lle.

Tilanne päivystysvastaanotossa Malmössä on nyt niin vakava, että jopa vartijat pelkäävät henkensä puolesta.

Erään vartijan mukaan tilanteissa on kysymys muun muassa ammutun jengin jäsenistä, jotka tulevat sisään ystävien ja sukulaisten kanssa. Hän on nähnyt jopa puukkotappeluja odotushuoneessa.

"Meitä vastaan on hyökätty veitsillä ja olemme nähneet ihmisiä aseiden kanssa. Olemme laittaneet itsemme hengenvaaraan", sanoo toinen vartija.

Mutta ongelma ei ole ainoastaan väkivalta, vaan se että sairaalan johtajat kiistävät sen olemassaolon.

Poliitikkovierailun aikana viime viikolla Malmön ensiavun osastopäällikkö Per Wihlborg sanoi, että hän ja muut johtajat ovat tyytyväisiä turvallisuuteen.

Nimettömänä pysyvät järjestyksenvalvojat vastaavat, että johtajien lausunto on kaikkein "naurettavinta", mitä he ovat kuulleet. Siksi he itse ottivat yhteyttä tiedotusvälineisiin kertoakseen totuuden.

Ruotsin television Skånen uutiset on aikaisemmin raportoinut terveydenhuoltohenkilökunnan tilanteesta. Uhka henkilökuntaa kohtaan on tullut yhä tavallisemmaksi, kun hoidetaan ampumistapauksia. Joskus esiintyy tappouhkauksia.

"Minä raiskaan sinut" ja "Pidän huolen, että kuolet", 20-vuotias 'nuorukainen' sanoi kahdelle hoitajalle Lundin sairaalan vuodeosastolla viime syksynä.

Elokuussa tapahtunut murha Östbergassa äityi levottomaksi ja vaaralliseksi vielä päivystyvastaanotollakin Karoliinisessa sairaalassa Solnassa, jonne ammutut kuljetettiin. Suuri joukko henkilöitä rymisteli sisään ja muut kiireelliset potilaat odotushuoneessa piti siirtää toiseen huoneeseen.

Vartijoiden mukaan päivystyspoliklinikka on pahimpia paikkoja koko Malmössä yhdessä päärautatieaseman ja Folkets parkin kanssa, jossa on myös uhkia, aseita ja ihmisten ampumisia. Joskus 15 henkilöä tulee sisään samalla kerralla.

Koska väkivaltatilanteet päivystyspoliklinikalla ovat kasvaneet viime vuosina, järjestyksenvalvojia on uusimpien sääntöjen mukaan oltava työskenneltäessä vähintään aina kaksi yhdessä.

Heidän on pakko puuttua vaarallisten ihmisten toimiin useita kertoja viikossa eikä ole harvinaista, että he hakevat ammuttuja henkilöitä, jotka on jätetty päivystyspoliklinikan ulkopuolelle. Henkilöt jotka kyyditsevät heidät sinne, eivät uskalla näyttäytyä kameroiden edessä.

"On vain ajan kysymys, ennen kuin tulitus tapahtuu odotushuoneessa", kertoo yksi vartijoista.

Päivystyspoliklinikan turvallisuudesta vastuussa olevat henkilöt eivät ole halunneet vastata SVT:n kysymyksiin.

Tytti Salenius la 16.09. 10:37

Kommentit: 1

Juha. la 16.09.2017 15:50 1

Yllä kerrotunlainen on ollut jo vuosikausia arkipäivää Malmössä sairaaloiden, ambulanssi henkilökunnan, palokunnan ja tietenkin asiaan kuuluvasti poliisin osalta. Nämä ovat viranomaisten kokemia "hankaluuksia" "uusruotsalaisten" taholta tulevaa värinää, joka tietysti kohdistuu myös yksittaisiin kanta -ruotsalaisiin tunkeutuen läpi heidän tavalliseen arkeensa yleisenä turvattomuutena ja ristituleen joutumisena. "Monikulttuurisuus on rikkautta."Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09. 23:14

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09. 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09. 23:24

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09. 23:22

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09. 10:29

videot