Tavio vaatii irakilaisille ehdotonta maahantulokieltoa tyrmää 2500 :n paluurahan

"Laittomasti Suomessa olevien irakilaisten palautukset eivät voi perustua yksistään vapaaehtoisuuteen ja heille maksettavan paluurahan houkuttelevuuteen"

Kotimaa to 14.09.2017 14:53

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio kritisoi laittomasti maassa olevien paluurahan korotusta. Tavio ihmettelee, että Suomen hallitus, joka leikkaa suomalaisilta ja ottaa lisää velkaa, korottaa maassa laittomasti olevien paluurahaa.

Tavion mukaan hallituksen tulisi ennemmin panostaa palautusten tehostamiseen.

Kansainvälisen oikeuden mukaan jokainen valtio on vastuussa omista kansalaisistaan, eikä voi evätä näiltä maahanpääsyä. Tavio katsoo, että Irak rikkoo kansainvälistä oikeutta estäessään omien kansalaistensa palautuksia.

Irak ei ota vastaan Suomesta muita kuin vapaaehtoisesti palaavia, mikä on johtanut siihen, että irakilaisia oleskelee Suomessa laittomasti.

Tavion mukaan tilanne on kestämätön.

"Laittomasti Suomessa olevien irakilaisten palautukset eivät voi perustua yksistään vapaaehtoisuuteen ja heille maksettavan paluurahan houkuttelevuuteen", Tavio kommentoi.

"Irak on pakotettava tavalla tai toisella ottamaan vastaan omat kansalaisensa. Suomi ei ole kansainvälisoikeudellisessa vastuussa Irakin kansalaisista. Koska Irak jatkaa palautusten estämistä, tulee Suomen ryhtyä vastatoimiin esimerkiksi asettamalla irakilaiset ehdottomaan maahantulokieltoon."

Jukka Rahkonen to 14.09. 14:53

Kommentit: 4

Mauri Hyhkö to 14.09.2017 15:14 1

Aivan oikein. Ja jos palautettava pelkää paluuta kotimaahansa, niin hänet pitää siirtää kotimaansa tai sen lähellä olevalle YK:n jäsenmaiden kustantamalle ja Unhcr:n ylläpitämälle pakolaisleirille, jossa hänellä on seuraa maanmiehistään ja hän voi suunnitella heidän kanssaan paluuta kotimaatansa jälleenrakentamaan. Niille pakolaisleirien asukkaille, kuten esimerkiksi kristityille, joiden paluu kotimaihinsa on täysin mahdotonta etnisten puhdistusten takia, voidaan myöntää turvapaikka humanitäärisin perustein, ei kuitenkaan myöhäiskäännynnäisille.

Juha. to 14.09.2017 21:09 0

Mielestäni parempi valuutta olisi nikkeli, vaikka meillä ei enää Petsamoa olekaan.

Mirjam pe 15.09.2017 11:08 0

Lieneekö syynä rahamäärän nostoon se, että vaihtoehtona pakkopalautukset tulevat kovin kalliiksi ja ovat muutenkin joskus traagisia. Jos vaan joku keksisikin keinon miten saada kielteisen turvapaikan saaneet sopuisasti omiin maihinsa. Kaikki se mitä turvapaikanhakijan oikeuskuluihin uppoaa, täytyy olla aika paljon. Sitä on tietysti hyvä yrittää välttää. Tuhat pari euroa todennäköisesti on vain murto-osa siitä. Joku varmaan osaa sanoa paljonko. Sivusta seuranneena aika paljon.

Saara su 17.09.2017 07:08 0

"Kansainvälisen oikeuden mukaan jokainen valtio on vastuussa omista kansalaisistaan, eikä voi evätä näiltä maahanpääsyä. Tavio katsoo, että Irak rikkoo kansainvälistä oikeutta estäessään omien kansalaistensa palautuksia."

Niin, tällaisten seikkojen luulisi soittavan jokaisen hälytyskelloja ja pistävän miettimään Irakin ja vastaavia käytäntöjä harjoittavien maiden motiiveja toiminnalleen. Irakille ei "epämieluisat" kansalaiset tuskin lisäävät tämän maan turvallisuutta.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

ti 17.10. 13:43

Reijo Tossavainen

Syytön, mutta silti syyllinen! Media lyö leiman, mutta ei poista sitä. Tahallaan.

ti 17.10. 12:47

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10. 12:43

Timo Vihavainen

Common decency

ti 17.10. 11:08

Professorin Ajatuksia

Ruotsin Kokoomus Itävallan Kansanpuolueen jalanjäljillä

ti 17.10. 11:04

videot