Vokin opettajalla tuli mitta täyteen: Turvapaikkajärjestelmä on valhetta - "Tulijat pitävät meitä hölmöinä"

"Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää"

Kotimaa ke 13.09.2017 12:48

Vastaanottokeskuksessa opettajana toiminut Pekka ei halunnut enää jatkaa työtään turvapaikanhakijoiden kanssa. – Tökkii niin pirusti tämä rahanhaaskuu ja valehtelu, kertoo Suomen uutiset.

Pekka on opettanut vastaanottokeskuksessa suomen kieltä noin 160 maahanmuuttajalle, joista valtaosa on ollut alle 30-vuotiaita irakilaismiehiä, artikkelissa kerrotaan.

"Harva irakilainen osasi aakkosia kuukausien koulutuksen jälkeen. Monella oli suuria vaikeuksia päästä sängystä ylös ennen puolta päivää", Pekka kertoo.

Vain hyvin harvoilla on oikeasti hätä. Pekan mukaan vain harvat heistä vaikuttivat vakavasti traumatisoituneilta.

Opettajan näkökulmasta suurin turvapaikkaan liittyvä ongelma on valehtelu. Koko systeemi on kuin valheiden kudelma alkaen papereiden väärentämisestä ja ihmissalakuljetuksesta.

"Valheilla voi saada turvapaikan, koska systeemi ymmärtää valehtelua".

Suomalaiset suhtautuvat lapsellisen laupiaasti tulijoiden epärehellisyyteen, vaikka normaalisti edellytämme suoraselkäisyyttä ja sitä, että miehen on oltava sanojensa mittainen.

"Rettelöitsijät siirretään vähäksi aikaa toiseen vokkiin, mutta sanktioita ei seuraa valheista, pettämisestä, työharjoitteluissa varastelusta tai vaikkapa siitä, että lähtee salista pois kesken naisten oikeuksien luennon", Pekka luettelee ja muistelee erään naispuolisen kollegansa sanoja.

"Hän ei ollut kahdessa vuosikymmenessä kuullut niin paljon valheita kuin viimeisen kahden kuukauden aikana vastaanottokeskuksessa."

”Pekka” ei esiinny Suomen uutisten jutussa omalla nimellään, sillä hänen edustamansa järjestön työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Se herättää opettajassa ristiriitaisia tunteita.

Tarvittaisiin oikeaa tietoa eikä siloteltuja tarinoita. Salassapito estää avoimuuden.

Lue koko artikkeli Suomen uutisista.

Jukka Rahkonen ke 13.09. 12:48

Kommentit: 3

Juha. ke 13.09.2017 16:35 1

Sain uskon vahvistusta jota vanhurskaus vaatiikin. Näitä lisää. Koko ns. "järjestelmä" on groteskilla tavalla surkuhupaisuuden riemuvoitto, jossa ainoat täysillä valoilla liikkeellä ovat nämä ns. "traumatisoituneet partavauvat", jotka vievät vääräuskoisia kuin alistuvaista uuhta narussa. Näitä "sattumia" on tipahdellut harvakseltaan VOK:ien hyväksikäytetyiltä (by SPR) vapaaehtoistyöntekijöiltä, jotka ovat kaulaansa myöten täynnä mitä hävyttömintä toimintaa, jota on kuunaan nähty ellei sitten mennä Katolisen Kirkon anekauppoihin saakka sekä puhumattakaan Yhdysvaltain 1930-luvun Mafian ostamiin poliitikoihin aina poliiseja myöten kattaen koko likaisen yhteiskunnallisen ja rikollisjärjestöverkon. Jälkinmäisen osalta voi lieventävänä asianinhaarana mainita, että niinhän sen pitääkin olla.

Kaarle Akkanen to 14.09.2017 10:17 2

Hyödylliset idiootit asialla? Ei mikään ihme, että "isäntämaan" edustajia pidetään hölmöinä. Millaisia mahtaa olla viestit, jotka älypuhelimista lähtevät maailmalle?

Mirjam pe 15.09.2017 11:21 1

Muslimimaissa ei opita opiskelutaitoja, joita Suomessa opetellaan päiväkodista lähtien. Omien huomioideni mukaan, ei näillä kaverilla ole ymmärrystä kuinka paljon on nähtävä vaivaa päästäkseen eteenpäin. Meidän vieraanvarainen turvapaikanhakijapolitiikkamme antaa heille viestin, ettei täällä tarvitse mitään tehdä. Kaiken tarpeellisen saa ilman että itse laittaa rikkaa ristiin leipänsä eteen. Jos vaikka kieltäytyy pienistäkin tehtävistä vastaanottokyksikössä, siitä ei yleensä seuraa mitään. Saman virheen teemme me suomalaiset, jos emme opeta lapsiamme työntekoon. Vierailta mailta tulleet näkevät vain hyvin elävät suomalaiset mutteivät tiedä kuinka paljon on käyty koulua ja nähty vaivaa sen saavuttamiksi. Suuri osa turvapikanhakijoista oppii hyvin nopeasti, että heille kuuluu se ja se oikeus. Ei sen näin pitäisi mennä. Niin se vaan taitaa mennä kaikkialla.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Saksan liittopäivävaaleissa 24.9.2017 on tarjolla Vaihtoehto Saksalle

Klo 11:31.

Heikki Porkka

Helsingin poliisi noudattaa kaksoisstandardia?

Klo 10:51.

Reijo Tossavainen

Onneksi EU:ssa on myös kansallista päätösvaltaa puolustavia maita

Klo 08:24.

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

la 23.09. 10:41

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

la 23.09. 10:38

videot