Länsi-Euroopan maiden johtajat vaativat islamin terrorismiin tottumista

Pariisin yliopiston professori: Euroopan johtajat eivät vieläkään tiedä, mitä tehdä tilanteessa, jonka ovat itse luoneet

Ulkomaat pe 08.09.2017 11:01

Kyyneleitä, rukouksia, kukkia, kynttilöitä, nallekarhuja ja jälleen kerran vakuutteluja, että "islam tarkoittaa rauhaa".

Terrori-isku Barcelonassa aiheutti saman reaktion, kuin kaikki muutkin suuret terrori-iskut Euroopassa.

Näin kirjoittaa Pariisin yliopiston professori Guy Millière Gatestone -instituutin artikkelissaan ja pohtii Euroopan tilannetta ja sen islamistista tulevaisuutta.

Kun ihmiset kokoontuivat Barcelonan terrori-iskun jälkeen vaatimaan tiukempia toimenpiteitä kasvavaa islamismin vaikutusta vastaan, heitä kohtasi nyrkeillä ja käsirysyillä rikastettu "antifasistinen" mielenosoitus.

Tuhannet muslimit järjestivät mielenilmauksen islamin puolustamiseksi.

He väittivät, että Espanjassa asuvat muslimit ovat terrorismin "pääuhreja". Espanjan islamilaisten uskonnollisten yhdistysten puheenjohtaja Mounir Benjelloun El Andaloussi puhui "salaliitosta islamia vastaan" ja sanoi terroristien olevan islamofobisen vihan välineitä.

Barcelonan pormestari Ada Colau pillahti itkuun kameroiden edessä ja sanoi kaupunkinsa olevan edelleen "avoin kaupunki" kaikille maahanmuuttajille. Katalonian kuvernööri Carles Puigdemont käytti lähes samanlaista kieltä. Konservatiivinen Espanjan pääministeri Mariano Rajoy oli ainoa, joka uskalsi kutsua jihadistiterrorismia edes sen oikealla nimellä.

"Jihadistiterrorismi on maailmanlaajuinen uhka ja vastatoimien on oltava maailmanlaajuisia", Rajoy totesi Barcelonassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Pariisin yliopiston professorin Guy Millièren mukaan lähes kaikki eurooppalaiset toimittajat sanoivat Rajoyn sanojen olleen liian ankaria ja julmia.

Eurooppalaiset valtavirtasanomalehdet etsivät jälleen kerran selityksiä terrorismille, mitä he pitävät edelleen "käsittämättömänä".

Johtava espanjalainen päivälehti El Pais kirjoitti pääkirjoituksessaan, että "radikalisoituminen" on katkera hedelmä "tietyille yhteisöille" ja lisäsi, että vastaus olisi enemmän "sosiaalista oikeudenmukaisuutta". Ranskassa vasemmistolainen Le Monde -sanomalehti antoi ymmärtää, että terroristit haluavat "lietsoa vihaa" ja tähdensi, että eurooppalaisten on vältettävä "ennakkoluuloja". Iso-Britanniassa Telegraph selitti, että "tappajat hyökkäävät länteen, koska länsi on länsi". Mutta se puhui "tappajista", ei "terroristeista" tai "islamisteista", professori Guy Millière huomauttaa.

Televisiossa haastatellut terrorisminvastaiset asiantuntijat sanoivat, että kaikkialla mantereella yhä nopeammalla tahdilla toteutettavat iskut tulevat olemaan entistä kuolettavampia ja vaatimaan kerralla enemmän ihmishenkiä. He totesivat, että Barcelonan jihadistien alkuperäinen suunnitelma oli ollut tuhota Sagrada Família -katedraali ja tappaa tuhansia ihmisiä.

Asiantuntijat toistelivat, että eurooppalaiset joutuvat nyt vain oppimaan elämään jatkuvan ja laajamittaisen verilöylyuhan kanssa.

Millière korostaa, että he eivät tarjonneet taaskaan mitään ratkaisuja.

"Jälleen kerran monet sanoivat, että terroristit eivät ole todellisia muslimeja - ja että hyökkäyksillä ei ollut mitään tekemistä islamin kanssa."

Millièren mukaan monet Länsi-Euroopan maiden johtajat käsittelevät islamistista terrorismia elämän tosiasiana, johon eurooppalaisten on totuttava. Se on ikään kuin jonkinlainen poikkeus, joka ei liity islamiin. He välttävät usein puhumasta terrorismista lainkaan.

Barcelonan hyökkäyksen jälkeen Saksan liittokansleri Angela Merkel antoi vain lyhyen nuhtelun "inhottavasta tapahtumasta". Ranskan presidentti Emmanuel Macron twiittasi pahoittelunsa ja puhui "traagisesta hyökkäyksestä".

Professori Millière painottaa, että kaikkialla Euroopassa suuttumuksen ilmaisut ovat tunnollisesti syrjäytetty. Kehotukset liikekannallepanoon tai ylipäätään mihinkään vakavaan muutokseen maahanmuuttopolitiikassa tulevat vain poliitikoilta, joita ylimielisesti ja pilkallisesti luonnehditaan "populisteiksi", hän jatkaa.

"Jopa vähäisinkin islamin arvostelu herättää välittömästi lähes yksimielisen suuttumuksen ja närkästymisen."

Millière kertoo, että Länsi-Euroopassa islamilaisia ​​kirjoja on laajalti saatavilla ja niitä kirjoittavat ihmiset, jotka ovat läheisiä Muslimiveljeskunnalle, kuten Tariq Ramadan.

Tariq Ramadan on sveitsiläinen islamintutkija, jonka isoisä oli Muslimiveljeskunnan egyptiläinen perustaja Hassan al-Banna. Ramadan on työssään keskittynyt ennen kaikkea muslimien asemaan nyky-Euroopassa.

Millièren mukaan "poliittisesti virheellisiä" kirjoja on myös olemassa, mutta ne myydään "alta tiskin", aivan kuin ne olisivat laittomia. Islamilaiset kirjakaupat taas myyvät esitteitä, joissa vaaditaan väkivaltaa avoimesti, lähes piilottamatta tekemisiään.

Barcelonan hyökkäyksestä epäillyn neropattijohtajan, Abdelbaki Es Sattyn kaltaiset kymmenet imaamit jatkavat saarnaamista rankaisematta ja jos heidät pidätetään, heidät vapautetaan myös nopeasti.

Millièren mielestä alistuminen valtaa alaa. Keskustelukulttuuri kaikkialla on sitä, että kasvavista uhista huolimatta eurooppalaisten on elettävä elämäänsä mahdollisimman normaalisti.

Hän kuitenkin muistuttaa, että eurooppalaiset näkevät kyllä, millaisia ​​uhkia on olemassa.

"He näkevät, että elämä ei ole edes hieman normaalia. He näkevät poliisit ja sotilaat kaduilla, lisääntyvät turvatarkastukset, tiukat valvontatoimet teattereiden ja kauppojen sisäänkäyntien yhteydessä. He näkevät turvattomuuden kaikkialla. Heitä käsketään olemaan välittämättä uhkien aiheuttajasta. He tietävät aiheuttajan ja väittävät, etteivät he ole peloissaan."

Tuhannet Barcelonassa huusivat: "No tinc por" ("Emme pelkää"). Itse asiassa he pelkäävät kuolemaa, professori Millière vakuuttaa.

Kyselyt osoittavat, että eurooppalaiset ovat pessimistisiä ja ajattelevat tulevaisuuden olevan synkkä. Eurooppalaisilla ei myöskään enää ole luottamusta niihin, jotka hallitsevat ja ohjaavat heitä, mutta he kokevat ettei heillä ole vaihtoehtoa.

Millièren mukaan Euroopan johtajat ovat luopuneet oman kulttuurinsa puolustamisesta. Heidän mukaansa kaikkia kulttuureja on tarkasteltava samalla tavalla.

Samaan aikaan ääri-islamistiset muslimisaarnaajat ovat saapuneet vahvistamaan Euroopan vihaa. He saarnaavat, että muslimien on muistettava, keitä he ovat: että islamin on kostettava.

He selittävät nuorille, vangituille muslimi​rikollisille, että väkivaltaa voidaan käyttää "jaloon asiaan": jihadiin.

Poliisit määrätään olemaan puuttumatta, etteivät he kärjistäisi jännitteitä entisestään. Korkean rikollisuuden alueista tulee no-go -alueita, islamististen terroristien rekrytoinnin "kasvatusalueita".

Euroopan johtajat ovat hyväksyneet maidensa osien muuttamisen vihollisalueiksi.

Mellakoita on tapahtunut ja johtajat ovat tehneet yhä enemmän myönnytyksiä. He ovat säätäneet sananvapautta rajoittavia lakeja, professori luettelee.

"Kun islamistisen terrorismin ensimmäinen osuma tuli Eurooppaan, sen johtajat eivät tienneet, mitä tehdä. He eivät vieläkään tiedä, mitä tehdä. He ovat vankina tilanteessa, jonka he ovat itse luoneet eivätkä voi hallita sitä enää. He näyttävät olevan avuttomia."

Millière tietää, että he eivät voi syyttää islamia, sillä heidän itse säätämänsä lait tekevät sen laittomaksi. Useimmissa Euroopan maissa islamin kyseenalaistaminen on leimattu "islamofobiaksi". Se johtaa koviin sakkoihin, ellei jopa oikeudenkäynteihin tai vankeuteen, kuten Lars Hedegaardin, Elisabeth Sabaditsch-Wolffin, Geert Wildersin tai George Bensoussanin tapauksissa.

He eivät voi palauttaa lakia ja järjestystä no-go -alueille, sillä tämä edellyttäisi armeijan väliintuloa ja siirtymistä sotatilalainsäädäntöön. He eivät voi hyväksyä niiden puolueiden ehdottamia ratkaisuja, joita he ovat vastustaneet.

He perustelevat, etteivät voi edes sulkea rajojaan, koska se mahdollisuus poistettiin vuonna 1995 Schengenin sopimuksella. Rajavalvonnan uudelleen asettaminen tulisi kalliiksi ja veisi aikaa.

Euroopan johtajilla ei näytä olevan tahtoa eikä keinoja vastustaa miljoonien muslimimaahanmuuttajien aaltoja Afrikasta ja Lähi-idästä.

He tietävät, että terroristit ovat piilossa maahanmuuttajien joukossa, mutta he eivät silti seulo ja tarkasta heitä. Sen sijaan he turvautuvat harhautuksiin ja valheisiin. He luovat radikalisaation vastaisia ohjelmia, jotka eivät toimi, sillä "radikaalit" näyttävät olevan haluttomia sopeutumaan normaalielämään.

Euroopan johtajat pyrkivät määrittelemään "radikalisoitumisen" oireena "mielisairaudesta" ja he harkitsevat psykiatrien pyytämistä ratkaisemaan islamista aiheutuneen "sekasotkun".

He puhuvat "eurooppalaisen islamin" luomisesta, täysin erilaisesta islamista kuin muualla maailmassa. He poseeraavat mahtaillen ja tärkeillen muodostaakseen moraalisen ylemmyyden ja paremmuuden illuusion.

Aivan kuten Ada Colau ja Carles Puigdemont tekivät Barcelonassa. He luulevat omistavansa ylhäiset periaatteet sanoessaan, että Barcelona pysyy "avoimena" maahanmuuttajille.

Angela Merkel kieltäytyy kohtaamasta politiikkansa seurauksia kärrätessään maahansa lukemattomia maahanmuuttajia. Hän ojentaa Keski-Euroopan maita, jotka kieltäytyvät hyväksymästä hänen politiikkaansa.

Euroopan johtajat näkevät, että väestörakenteellinen katastrofi on tapahtumassa. He tietävät, että kahdessa tai kolmessa vuosikymmenessä islam hallitsee Eurooppaa.

He yrittävät puuduttaa ei-muslimiväestöt unelmilla idyllisestä tulevaisuudesta, jota ei kuitenkaan koskaan tule. He sanovat, että Euroopan on opittava elämään terrorismin kanssa ja ettei kukaan voi tehdä mitään sen estämiseksi.

He voisivat tehdä paljonkin, mutta he eivät vain halua, sillä se saattaa maksaa heille muslimien äänet, professori Millière analysoi esimerkkiensä päätteeksi.


 

Tytti Salenius pe 08.09. 11:01

Kommentit: 3

Juha. pe 08.09.2017 11:22 0

"He voisivat tehdä paljonkin, mutta he eivät vain halua, sillä se saattaa maksaa heille muslimien äänet, professori Millière analysoi esimerkkiensä päätteeksi."

Edelliseen lauseeseen tiivistyy kaikki oleellinen. Kaikki muu sen edellä jo kaikkien tietämää ja tutuksi tullutta märrästämistä.

Hannele Korpela pe 08.09.2017 11:58 1

Islam ideologisena ja poliittisena välineenä on mielestäni ihmisoikeusrikos joka pitäisi maailmanlaajuisesti kieltää. Samallatavoin, kun on kielletty rasismi mm.. Uskontona se menee niin kauan, kun siitä jätetään tämän hautaa vaille valmiin ikämiehen psykopaattiset väkivalta fantasiat pois. Niin kauan, kun länsimaissa ei tätä suostuta näkemään, olemme aikalailla kädettömiä, kunnes tapahtuu jotain, mikä katkaisee kamelin selän. Tämä ei siis ole mikään JOS tapahtuu, vaan KUN tapahtuu. Ja takuuvarmasti tapahtuu, toivoa vain sopii, että silloin ei ole liian myöhäistä.

Samuli pe 08.09.2017 12:51 1

Suomalaisille kovasti uskotellaan, että jos laitetaan oikein paljon rahaa kotouttamiseen niin kaikki menee hyvin. Todellisuudessa raha ei auta asiaa millään tavalla. Siitä on empiiristä tietoa muista maista, esim. Ranskasta. Kyllä Suomenkin poliittinen johto sen tietää.

Yllättävän hyvä BBC:n Ranskasta kertova artikkeli parin vuoden takaa. Kohta Suomessa on samanlaista. Sitten voidaan ihmetellä, miten tässä nyt näin kävi.

"Plenty of money has been pumped into the banlieues - but has anything really changed?

It is with a depressing sense of familiarity that one reads this week the 10-year post-mortems on France's 2005 riots.

Everyone concedes that after the shock a lot was done to regenerate the "lost" neighbourhoods of Clichy, Grigny, Bobigny, et cetera.

Some 48bn euros has been spent in the past decade alone to rebuild housing and smarten up the "urban fabric".

To this can be added a further 100bn euros spent since the start of the 1980s, when the problem of disaffected suburban zones was first identified. But by now everyone also agrees that money is quite evidently not the answer. If it was, this crisis would have been solved long ago."

http://www.bbc.com/news/world-europe-34636104

Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Timo Vihavainen

Jättiläisen paluu

pe 20.07. 20:21

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot