Niikko: Ei ohituskaistaa jihadisteille - suomalaiset etusijalle

"mikä on sellainen yhteiskunta, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka haluavat vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa"

Kotimaa ke 30.08.2017 19:43

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) pitää käsittämättömänä Vantaan kaupungin sisäministeriölle antamaa lausuntoa ohituskaistan luomisesta taistelualueilta palaaville Isisin jihadisteille.

Tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa, ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan. Suomessa on suomalaisten edun tultava etusijalle, Mika Niikko vaatii kirjoituksessaan.

Vantaan kaupungin lausunnosta Niikko löytää kuitenkin hyvääkin. Ministeri Risikon tulee ottaa Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahan pääsyn estäminen vakavasti. Mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta puheet kotouttamistoimista on epärealistisia.

Niikko kysyykin, mikä on sellainen yhteiskunta, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka haluavat vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa. Oikeudenmukaista olisi saattaa nämä henkilöt vastuuseen teoistaan, jolloin Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi tulla harkittavaksi.

Suomen pitäisi myös kaikin keinoin estää niiden taistelijoiden palaaminen maahan, jotka ovat yhä konfliktialueilla. On pohjattoman naiivia ajatella, että tarjoamalla jihadisteille ohituskaistan ja pääsyn palvelujärjestelmämme piiriin nämä voimakkaasti radikalisoituneet henkilöt yhtäkkiä ”integroituisivat takaisin” yhteiskuntaamme, Niikko painottaa.

Jukka Rahkonen ke 30.08. 19:43

Kommentit: 3

Omat Aivot ke 30.08.2017 21:00 2

”integroituisivat takaisin”

On katteetonta mainostaa näitä henkilöitä sellaisina, jotka olisivat joskus olleet integroituneita yhteiskuntaamme. Ehdottajat voisi ottaa todesta, jos he vaatisivat näitä palaajia alivuokralaisikseen tai edes seinänaapureikseen voidakseen auttaa heitä integroitumaan muuhunkin kuin kurkunleikkaamiseen.

Winston Smith to 31.08.2017 07:09 1

Minulla olisi konkreettinen ehdotus kotoutusprosessiksi.

ISIS on natseihin verrattava organisaatio ja ideologia, joka on vuosien ajan syyllistynyt räikeisiin ja laajoihin rikoksiin ihmiskuntaan vastaan ja on uhka Euroopan ja samalla Suomen turvallisuudelle ja vapaudelle. Näille terroristeille ja kollaboraattoreille (suom. vehkeilijä) pitää järjestää natsimallinen Nürnbergin sotaoikeudenkäynti. Myös tuomioiden pitää olla samaa kaliiberia.

Jos ei kansainvälinen yhteisö tähän kykene sillä ei ole legitimiteettiä muuhunkaan ja kansalaisyhteiskunnan pohja ja sosiaalinen pääoma murenee. Vai onko niin että EU:ssa lakeja ja sopimuksia ei tarvitse noudattaa, ainakaan jos rikos on tarpeeksi törkeä, onhan niitä noudatettavia lakeja varten erikseen keksitty uuskielinen käsite pakkolaki.

Kaikenlainen suora ja epäsuora islamistien ja uusislamistien propaganda ja indoktrinaatio pitää kriminalisoida samalla lailla kuin Saksassa uusnatsien propaganda ja indoktrinaatio.

Sosiaalisektorin mahdollisesti laiton rahan jako pitää läpivalaista ja laittomasti verorahoja myöntäneet tädit tuomita talousrikoksista korvauksineen.

Mainittakoon, että sodan jälkeen natsikollaboraattorien kevein yhteisörangaistus oli hiusten ajelu päästä.

Kaarle Akkanen to 31.08.2017 10:19 0

Näiden ja muiden vastaavien esitysten tekijät ovat pahasti ns. pihalla! Eivät tunnu ymmärtävän, mitä ovat esittämässä ja mitä vaikutuksia näillä heidän esityksillä on kantasuomalaisten keskuudessa! Aivan kuin he edustaisivat meille täysin vierasta valtiota, aatetta ja elämänkatsomusta!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvallat eroaa YK:n ihmisoikeusneuvostosta

Klo 08:54.

Timo Vihavainen

Demokratian variantteja

ti 19.06. 13:13

Professorin Ajatuksia

Ei syytä huoleen

ti 19.06. 13:13

Reijo Tossavainen

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

ti 19.06. 09:04

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06. 13:22

videot