Hamasin johtaja Gazassa ylistää suhteita Iraniin

"Joka päivä rakennamme ohjuksia ja jatkamme sotilaskoulutusta ... tuhannet ihmiset työskentelevät öin ja päivin valmistuakseen seuraavaan konfliktiin"

Ulkomaat ke 30.08.2017 12:14

”Rakennamme päivittäin ohjuksia ja jatkamme sotilaskoulutusyhteistyötä Iranin kanssa”, suitsuttaa Hamasin johtaja Yahya Sinwar Gazassa.

”Suhteemme Iraniin ovat fantastiset”, jatkaa Sinwar. Hän kertoo ryhmänsä valmistautuvan taisteluun Palestiinasta, mutta eivät halua vielä sotaa.

Palestiinalaisjohtaja kestoi palauttaneensa suhteet Iraniin ja valmistautuvansa tulevaan taisteluun Israelin kanssa.

Helmikuussa Hamasin aseellisen siiven johtajana aloittanut Yahya Sinwar kertoi toimittajille, miten Iranin rahoituksella keräätään sotilaallista voimaa ”palestiinan vapauttamiseksi”.

”Iranin tuki Hamasin aseelliselle siivelle al-Quassamille on strateginen” ja suhde on muodostunut ”fantastiseksi” ja se on paluu entiseen aikakauteen, hän jatkaa.

”Joka päivä rakennamme ohjuksia ja jatkamme sotilaskoulutusta”, hän lisää ja kertoo, että tuhannet ihmiset työskentelevät ”öin ja päivin” valmistuakseen seuraavaan konfliktiin.

Aiemmin elokuussa Hamasin korkean tason valtuuskunta vieraili Iranissa ”kääntääkseen uuden sivun” maan kahdenvälisissä suhteissa.

Hamasin virkailijoiden kerrotaan tavanneen Iranin vallankumouskaartin edustajia, jotka toimivat suoraan Iranin ylimmän johtajan Ajatollah Ali Khemenein alaisuudessa.

Arabilehti Asharq al-Awsat raportoi Iranin haluavan palauttaa suhteen Hamasiin. Ryhmä tarvitsee uuden rahoittajan Quatarin ajauduttua Persianlahden maiden epäsuosioon.

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif kertoi Hamasin valtuuskunnan Iranin vierailun aikana, että palestiinalaishallinto pysyy heidän hallituksensa ulkopoliittisena päätavoitteenaan. Iran on valmis jättämään Hamasin kanssa olleet erimielisyydet tukeakseen Palestiinaa ja palestiinalaisia ja myös "muslimimaailman yhtenäisyyttä".

Islamistinen terroristirymä Hamas otti Gazan alueen hallintaansa 2007 presidentti Mahmoud Abbasille uskollisilta Fatahin joukoilta.

Hamas on taistellut kolme sotaa Israelia vastaan alkaen vuodesta 2008, tunkeutuen rajan ali tunneleita pitkin Israeliin ja ampuen tuhansia raketteja Israelin siviilikohteisiin. Hamas on peruskirjassaan sitoutunut tuhoamaan Israelin.

Israel ylläpitää yhdessä Egyptin kanssa merisaartoa Gazaan, jotta aseiden vienti terroristijärjestö Hamasille estyisi.

Lähde: The times of Israel:”Hamas leader in Gaza:Ties with Iran now ”fantastic”; we're preparing battle for Palestine” / byTimes of Israel Staff and Agencies, August 28, 2017.

 

 

 

Jukka Rahkonen ke 30.08. 12:14

Kommentit: 1

Juha. ke 30.08.2017 17:30 0

Kas, kaksi kansakuntaa, jotka eivät ole pahoissa väleissä keskenään. Tosin laajamittaisesti tämä ei kirvoita aplodeja. Tosin toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09. 23:14

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09. 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09. 23:24

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09. 23:22

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09. 10:29

videot