Trump vahvisti päätöksensä kieltää transseksuaaleja palvelemasta armeijassa

"Armeijaamme ei voida kuormittaa valtavilla lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä, joita transseksuaalisuus armeijassa aiheuttaisi"

Ulkomaat ke 30.08.2017 09:22

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vahvistanut kuukausi sitten Twitterissä ilmoittamansa päätöksen kieltää transsukupuolisia ihmisiä palvelemasta Yhdysvaltain armeijassa, kertoo Iltalehti.

Trumpin mukaan transihmisten ei olisi soveliasta palvella armeijassa "missään muodossa". Hän perusteli jo kuukausi sitten näkemystään sillä, että sukupuolen korjausprosessi aiheuttaisi puolustukselle "valtavia lääketieteellisiä kuluja" ja "häiriöitä".

Useissa twiiteissä hän sanoi:

"Kun olen kuullut kenraaleja ja sotilasasiantuntijoita, on mieluusti harkittava, että Yhdysvaltojen hallitus ei hyväksy tai salli transsukupuolisten henkilöiden palvella missään asemassa Yhdysvaltain armeijan palveluksessa. Armeijamme on keskityttävä ratkaisevaan ja ylivoimaiseen voittoon, eikä sitä voida kuormittaa valtavilla lääketieteellisillä kustannuksilla ja häiriöillä, joita transseksuaalisuus armeijassa aiheuttaisi. Kiitos."

Trumpin kielto kumoaa ex-presidentti Barack Obaman noin vuoden takaisen päätöksen. Obaman hallinto oli pyrkinyt poistamaan kiellon, joka esti avoimesti transsukupuolisia palvelemasta armeijassa.

Viime vuonna entinen puolustusministeri Ash Carter antoi määräyksen, joka salli transsukupuolisten joukkojen palvella avoimesti ja tehdä sukupuolenvaihdosleikkauksia ja virallisesti muuttaa sukupuolensa Pentagon-henkilöstöjärjestelmissä.

"Uudistus" oli kuitenkin vasta viimeistelyä vaille valmis Trumpin virkakauden alkaessa ja uusi presidentti ehti tehdä korjausliikkeen.

Nykyinen puolustusministeri James Mattis on viivytellyt Obaman aloitteen toimeenpanemista. Kesäkuussa Mattis päätti viivästyttää tätä päätöstä antamalla asepalveluspäälliköille vielä kuusi kuukautta aikaa tarkistaa, miten transsukupuolisten ihmisten salliminen palvella vaikuttaisi armeijan valmiuteen.

Ensimmäisenä päivänä puolustusministerinä Mattis kirjoitti:

"Jokainen toiminta, johon ryhdymme, harkitaan niin, että se takaa armeijamme olevan valmis taistelemaan tänään ja tulevaisuudessa."

Trumpin päätös herätti heti tyrmistystä niin demokraattien kuin republikaanienkin keskuudessa. Arvostelijoiden mukaan Yhdysvaltain nykyhallinnon pyrkimys jättää voimaan vanha säädös on syrjivä käytäntö.

Muun muassa Yhdysvaltain ex-varapresidentti Joe Biden puuttui Trumpin "syrjivään kantaan".

"Jokaisen isänmaallisen amerikkalaisen, joka on pätevä palvelemaan armeijassamme, pitäisi pystyä palvelemaan", Biden twiittasi.

Biden on tullut tunnetuksi myös Barack Obaman kanssa harrastamastaan bromanssi-suhteesta eli niin sanotusta "uudenlaisesta miesten välisestä läheisyyssuhteesta".

Yhdysvaltain puolustusvoimissa tällä hetkellä palvelevien transsukupuolisten kohtalo jää puolustusministeri James Mattisin päätettäväksi.

Military Timesin mukaan Pentagonin henkilöjärjestelmässä on jo yli 250 palveluksessa olevaa jäsentä, jotka ovat sukupuolenvaihdosprosessissa tai heidän on hyväksytty virallisesti muuttaa sukupuoltaan.

Trumpin uusi ohjeistus tarkoittaa sitä, että armeijaan ei hyväksytä enää uusia transsukupuolisia ihmisiä. Lisäksi puolustusministeriö Pentagon ei saa enää maksaa armeijassa palvelevien transsukupuolisten hoitoja. Ohjeistus tulee voimaan ensi maaliskuussa.

 

Tytti Salenius ke 30.08. 09:22

Kommentit: 2

Kaarle Akkanen ke 30.08.2017 11:20 1

Oikea päätös, oikeaa puhetta Trumpilta. Nyt varmasti tietyillä tahoilla nousi "raivo"?

Juha. ke 30.08.2017 17:28 0

Oikea päätös! Armeija on oikeiden miesten ja naisten taisteluosastoista koostuva järjestäytynyt auktotäriseen johtamistapaan perustuva sotakone. EI kiertävä Tivoli kaikenlaisine kummajaisineen. Suomen "puollustusvoimat" ovat täynnänsä hame-miehiä sanan varsinaisessa merkityksessä selfietikku kädessä huulet punattuna räikeämmin kuin oikeiden naissotilaiden ohjesääntö edellyttää. Tappaminen ja seksi on pidettävä erillään tosistaan siten, että molempia ei harjoiteta yhtä aikaa vaan omana "kokonaisuutenaan" kronologisesti eroteltuna toisistaan. Eli ensin tapetaan, sitten kun tappaminen alkaa maistua puulta, sen jälkeen tehdään uusia tapettavia.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

ti 17.10. 13:43

Reijo Tossavainen

Syytön, mutta silti syyllinen! Media lyö leiman, mutta ei poista sitä. Tahallaan.

ti 17.10. 12:47

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10. 12:43

Timo Vihavainen

Common decency

ti 17.10. 11:08

Professorin Ajatuksia

Ruotsin Kokoomus Itävallan Kansanpuolueen jalanjäljillä

ti 17.10. 11:04

videot