Blogi: Arto Luukkanen, la 26.08.2017 23:49

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa?

Eilen 25.8.2017 Uusi Suomi ilmoitti minun saaneen varoituksen ja lähetti minulle seuraavan viestin:

”From: [email protected] <[email protected]> Sent: 25 August 2017 22:16 To: Luukkanen, Arto Subject: Varoitus asiattomasta sisällöstä

Syynä on: Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalveluissa. Tämä on asiatonta: Marokkolaiset – ei toivottu vähemmistö, josta ei saa puhua Marokkolaiset tulijat (jotka ovat radikalisoituneet Euroopan terrori-iskuissa) ovat pohjolassa käsittääkseni uusi ja kohtalaisen pieni ryhmä. He ovat lähes aina köyhiä ja se on leimannut heitä samalla erityisen aggressiivisiksi islamisteiksi tai naistenahdistelijoiksi. Näyttää myös siltä, että he ovat systemaattisesti tuhonneet kaikki henkilöllisyyspaperinsa. Heitä ei juuri missään hyväksytä pakolaisiksi (mikä vie samalla toiveet makeasta elämästä ja jonkinlaisesta sopeutumisesta) mutta se ei heitä järkytä, koska Marokko on äärimmäisen vastahakoinen ottamaan heitä vastaan eikä juuri auta henkilöllisyyksien selvittelyssä. Uuden Suomen keskusteluohje:https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje”

**

Olen kirjoittanut Uuteen Suomeen blogeja vuodesta 2008. Sain tällaisen varoituksen ensi kertaa.

Minun lähtökohtani on ollut puhua suoraan, analysoida asioita molemmilta puolilta ja välttää henkilökohtaisuuksia. Huumori on ollut tärkeä tapa reagoida asioihin samalla kun näissä kommenteissa Suomen lakia ja sen kunnioitusta on aina korostettu. Tarkoitus on ollut harjoittaa sananvapautta perustuslain antamissa puitteissa.

Sitten itse tekstiin: se ehti olla 10 luetuimmat joukossa noin 14 tuntia. Se sai 32 suositusta. Kommentteja oli 24, joista kaikki yhtä neutraalia ja yhtä osittain kriittistä lukuun ottamatta olivat positiivisia. Se ainoa kriittinen kommenttikin vahvisti, minkälaisiin massiiviseen ongelmiin on törmätty Saksassa maahanujuttautuneiden pohjoisafrikkalaisten parissa, olivat he sitten hakeneet turvapaikkaa tai eivät.

Juttu oli osa ”Turkugate- artikkelisarjaa, jonka oli tarkoitus huipentua nyt sunnuntaina.

Itse jutussa lähteenä ovat eurooppalaiset lehdet ja niiden antamat tiedot. Asioita käsitellään ja analysoidaan. Siinä oli mahdollisimman viileää käsittelyä ikävästä tilanteesta, jossa erästä ryhmää ihmisiä pallotellaan ympäri Eurooppaa.

Ketään ei leimata. Lukutaitoisille ihmisille on selvää, että sen tarkoitus ei ole leimata tai syyttää ketään vaan ainoastaan käsitellä sitä miten tätä ryhmää on käsitelty julkisuudessa. Alfabeetit ymmärtävät jutun intention. Se ei ole loukkaava eikä halveksiva.

Näyttää siltä, että myöhään perjantai-illalla tulleen ilmiannon käsitteli ”yövalvoja”. Nimettömänä esiintyvä henkilö kielsi terrori-iskua käsitteleviä ulkomaisia medioita käsittelevän artikkelin. Mikä intressi kenelläkään voi olla siihen, että Uudessa Suomessa käsitellään Ruotsin ja Saksan lehdistössä esiintyneitä käsityksiä?

En usko, että päätoimittaja Huusko on /oli tässä varoituksessa mukana. Vielä kerran. Jutun intentio ajatus on siinä, että se käsittelee näistä ihmisistä syntyneitä stereotypioita ja sitä miten tätä ihmisjoukkoa on palloteltu Euroopassa. Sitä sanotaan analyysiksi. Se on ajattelun tärkeimpiä osatekijöitä. Ainakin länsimaisessa ajattelussa.

Lukijat: te päätätte

Arvoisat lukijat: jätän teidän arvioitavaksenne sen onko analyysin teko asiatonta ja ansaitseeko se varoituksen.

Ymmärrän sen, että artikkelit ovat voineet herättää ahdistusta siksi, että niissä on suoraan todettu vallanpitäjien peittelevän laiminlyöntejään suomalaisten turvallisuuden varmistamisessa.

Kritiikki ei ole kuitenkaan puoluepoliittista vaan ennen kaikkea hätähuuto turvallisuuden ja Suomen kansallisen intressin puolesta.

Vuosista 2008-2017 kiitollisena. Jos olen jonkun mielen pahoittanut muusta kuin asiasta, niin pahoittelen sitä.

Suosioonne sulkeutuen.

Arto Luukkanen la 26.08. 23:49

Kommentit: 7

Reijo Tossavainen3402 su 27.08.2017 07:54 1

Itse sain bannin vähän samanlaisen kirjoituksen jälkeen. Mutta ei hätää, on olemassa vaihtoehto Oikea Media.

Uuden Suomen lukijamäärä on puolittunut parissa vuodessa. Syynä on kyllästyminen lehden linjaan ja sitä seurannut siirtyminen muualle, mm. Oikeaan Mediaan.

Juha Kivelä su 27.08.2017 08:56 2

Arto hyvä, eivät kirjoituksesi varoituksia ansaitse! Täysin asiallisia ne ovat mielestäni olleet.

Suomi on - Uuden Suomen erinomaisella esimerkillä - entisestään ns. "virallisen Suomen" toimesta kiristämässä diktatuuriaan.

Kantasuomalaisten oikeudet ja asema Suomessa on todellakin poljettu orjan asemaksi, jossa diktatuurin hyvä veli -verkosto kerää orjalta maailman korkeimmat verot, maksattaa yhden maailman kalleimmasta elämään liittyvät menot, vain sen vuoksi, että hyvä veli -verkoston rosvokopla voi kerätä Kantasuomalaisen Veronmaksajan Veroeurot pienen piirin pariin.

Kaiken tämän taustalla on yhden totuuden sosialistis-kommunistinen yksipuoluejärjestelmä, johon nykyinen "puhdistautunut" Perussuomalaiset ei onneksi taida kuulua, Puolue, joka täysin avoimesti, kylmän viileästi, rasistisesti (Kantasuomalaista kohtaan), vihapuhetta ylläpitäen (Kantasuomalaista kohtaan), Suomeen tuotetun ja tuotettavan ihmismassan kansankiihottamista (Kantasuomalaista vastaan), jne.. on päättänyt, että Puoluetta sekä kotimaasta tuosta hyvä veli -verkostosta, että ulkomailta käsin ohjaten käytetään Kantasuomalaista vastaan ja kaikki mikä mahdollisesti estäisi tai häiritsisi Puolueen tarkoitusperiä, tulee pyrkiä hiljentämään.

Onneksi Puolue on nyt erittäin ahtaalla, koska päivä päivältä yhä useampi Kantasuomalainen herää kyseenalaistamaan tuon Puolueen ajaman täysin järjettömän ja luonnollisen hyvän elämän vastaisen ideologian!

Pian järki voittaa ja Suomen Kansa voi jälleen löytää koheesion, jonka kautta Suomea ryhdytään jälleenrakentamaan!

Ennen aamunkoittoa - ikävä kyllä - koetaan yön pimein hetki, joka viimeistään avaa paatuneimpienkin ihmisten mielet..

Pimeimmän hetken toimeenpanijana häärää Suomen Tasavallan "presidentti", joka yrittää profiloitua sanomansa mukaan "arvojohtajaksi", mutta joka käytännön toimien kautta osoittaa täydellisen vastakohdan!

Pimeän hetken toimeenpanijoina toimivat myös Suomen HAITTAhallitus, -eduskunta, talouspoliittinen "eliitti" ja erillisryhmät!

Hannele Korpela su 27.08.2017 09:26 2

Juu, eilen oli joku sen linkittänyt usarin sivulta, mutta ei sieltä löytynyt enää kuin blanco sivu ja teksti "pääsy kielletty". Onneksi kirjoitus löytyi täältä OikeaMedian sivulta. Hyvä ja asiallinen kirjoitus, mikä pisti vain ihmettelemään, mitä Euroopassa oikein tapahtuu.

Juhani Sirkiä Hollolasta su 27.08.2017 11:03 1

Arto: Kirjoituksesi US:ssa oli aivan OK ja sait siitä todella asiattoman huomautuksen!

Janne Suuronen su 27.08.2017 12:47 0

Näitä varoituksiahan US:lta on tulla tupsahdellut aikojen saatossa tasaiseen tahtiin. Tämä "törkeä" kommenttini johti yli vuoden bänniin (lue: ikuisesti, vei kiinnostuksen koko lehteen. Toimituksessa on kipeää sakkia).

" Tämä puheenvuoro on maahanmuuttokeskusteluaiheinen. Oliko sinulla siihen liittyen jotain lisättävää ?

Mutta koska herra Aalto kirjoitti: "Vanhan testamentin ohje on monessa kohtaa, ettei tule sortaa muukalaista, joka on porteissamme"

Niin siksipä katson relevantiksi myöskin lainata mooseksen ensimmäistä kirjaa: " 27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: " Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu. "

Jani Toivolankin raskausaika vierähti kovin nopeasti. Jäiköhän pahoja raskausarpia ?

Luoja loi ihmiset mieheksi ja naiseksi. Tai evoluutio, jos haluaa olla ateisti. Mutta molemmissa tapauksissa omien geenien levittäminen ja maan täyttäminen on meihin sisäänrakennettu missio. "

Kommenttisi on poistettu. Toistuvien varoitusten takia teiltä on poistettu väliaikaisesti kirjoitusoikeudet. Niitä voi pyytää takaisin aikaisintaan kahden viikon kuluttua poistosta kirjoitusoikeushakemuksella.

-------------------

Kommenttini sävyä voi verrata siihen, millaista tekstiä heteroliittojen puolustajat ja maahanmuuttopolitiikkaamme kriittisesti suhtautuvat jatkuvasti saamme lukea US:ssa. Ylläpidon puuttumatta.

Janne Suuronen su 27.08.2017 12:53 0

Samasta yllä mainitusta blogista, ensimmäinen 10-minuuttia aikaisemmin kirjoittamani varoituksen tuonut kommentti. Ja tosiaan varoitukset sekä kirjoituskielto tulivat sitten nipussa parin päivän päästä. Esimerkki siitä, kuinka kirjoittajia US:n ylläpidon tieten tahtoen "ilmianna"-napilla kirjoittajia savustetaan US-blogeista ulos.

"Ei ole vain yhtä homogeenisesti ajattelevaa maahanmuuttopolitiikkaamme kritisoivaa ryhmää. Ei ole vain yhtä homogeenisesti nykyistä maahanmuuttopolitiikkaamme pääsääntöisesti puoltavaa ryhmää. Ei ole vain yhdenlaista maahanmuuttoa yhdestä valtiosta. Yhdellä koulutustaustalla. Yhdellä kulttuuritaustalla.

Sorry vaan herra Aalto, olkinukkesi ovat kymmenen vuoden takaa. Keskustelussa on menty paljon niistä ajoista eteenpäin." "

Juha. su 27.08.2017 18:38 0

Tämä Uuden Suomen päätoimittelija Huusko on kaikkein härskeinpejä suvakki ja sananvapauden vihollisia Suomen lehdistön suvakki -päätoimittelijoiden joukossa. Lehtiin kuuluvat: Turun Sanomat, Kaleva, Ilkka, Karjalainen.... etc... ect... Antti Huusko vainoaa kansallimielisiä, isänmaallisia sekä haittamaahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia tavallisia kunnon suomalaisia kansalaisia primitiivisellä ja totalitärismin kaikki tunnusmerkistöt täyttävällä tavalla. Huusko: Idiootti suvakki, joka asemoituu vasemmisto anarkistien kanssa samaan lokeroon Suomen tuhoamisessa ja sen henkisen arvomaailman mädättämisessä. Fiksuna miehenä ilmeisesti pyrit jatkamaan, mutta on olemassa "parempaakin" seuraa kuin Suomen valtamedia, joka pyhittää toimituksellisen työnsä valehtelun, vääristelyn ja valkopesun alalle.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10. 21:56

Eduskunta ei ole yhtiökokous hyvä Juha!

ti 16.10. 22:35

Baijerin tivoli - Suomen sirkus

ma 15.10. 23:31

Taloustsunami edessä ja me riidellään

pe 12.10. 20:48

Ikuisesti tyydyttymätön kokoomuksen äärisiipi

to 11.10. 22:59

Ei gestapo-tv:lle - antaa ihmisten päättää!

ti 09.10. 00:05

Vihapuheesta on tullut US:n journalistinen normaali?

la 06.10. 10:46

Kiihkoilu pois Suomen kouluista!

to 04.10. 21:56

Hallitus ja SDP haluavat tappelua - Suomen kustannuksella

ma 01.10. 22:58

Perussuomalaiset - koulutuksen ja sivistyksen kärjessä

to 27.09. 22:14

blogit

Vieraskynä

Julkisen palvelun median arvopohja: Tanska

la 13.10.2018 23:10

Juha Ahvio

Sananvapaus uhattuna Suomessa ja somessa

pe 12.10.2018 20:50

Professorin Ajatuksia

HS väitti JHL:n aikovan jättää lapset ja vanhukset ilman ruokaa

to 18.10.2018 22:31

Jukka Hankamäki

"Uusi normaali" toteutumassa myös Suomessa

to 11.10.2018 23:01

Petteri Hiienkoski

Kuka pelkää natseja?

su 09.09.2018 06:07

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Jätetäänkö nuoriamme kuolemaan?

ke 17.10.2018 01:12

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Kölnin vaiettu terrori-isku

ke 17.10.2018 21:56

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Jani Toivola, vammaiset ja vihreä identiteettilässytys

to 20.09.2018 16:44

Heikki Porkka

Facebook on sananvapauden irvikuva

to 18.10.2018 14:13

Olli Pusa

Aki Kangasharju ja asuntovirsi

pe 12.10.2018 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Yle asennekasvatuksen asialla

to 23.08.2018 14:57

Reijo Tossavainen

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

pe 12.10.2018 13:17

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Melkein suomalainen supersankari

ke 17.10.2018 21:54

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40