Blogi: Arto Luukkanen, la 26.08.2017 23:49

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa?

Eilen 25.8.2017 Uusi Suomi ilmoitti minun saaneen varoituksen ja lähetti minulle seuraavan viestin:

”From: [email protected] <[email protected]> Sent: 25 August 2017 22:16 To: Luukkanen, Arto Subject: Varoitus asiattomasta sisällöstä

Syynä on: Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalveluissa. Tämä on asiatonta: Marokkolaiset – ei toivottu vähemmistö, josta ei saa puhua Marokkolaiset tulijat (jotka ovat radikalisoituneet Euroopan terrori-iskuissa) ovat pohjolassa käsittääkseni uusi ja kohtalaisen pieni ryhmä. He ovat lähes aina köyhiä ja se on leimannut heitä samalla erityisen aggressiivisiksi islamisteiksi tai naistenahdistelijoiksi. Näyttää myös siltä, että he ovat systemaattisesti tuhonneet kaikki henkilöllisyyspaperinsa. Heitä ei juuri missään hyväksytä pakolaisiksi (mikä vie samalla toiveet makeasta elämästä ja jonkinlaisesta sopeutumisesta) mutta se ei heitä järkytä, koska Marokko on äärimmäisen vastahakoinen ottamaan heitä vastaan eikä juuri auta henkilöllisyyksien selvittelyssä. Uuden Suomen keskusteluohje:https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje”

**

Olen kirjoittanut Uuteen Suomeen blogeja vuodesta 2008. Sain tällaisen varoituksen ensi kertaa.

Minun lähtökohtani on ollut puhua suoraan, analysoida asioita molemmilta puolilta ja välttää henkilökohtaisuuksia. Huumori on ollut tärkeä tapa reagoida asioihin samalla kun näissä kommenteissa Suomen lakia ja sen kunnioitusta on aina korostettu. Tarkoitus on ollut harjoittaa sananvapautta perustuslain antamissa puitteissa.

Sitten itse tekstiin: se ehti olla 10 luetuimmat joukossa noin 14 tuntia. Se sai 32 suositusta. Kommentteja oli 24, joista kaikki yhtä neutraalia ja yhtä osittain kriittistä lukuun ottamatta olivat positiivisia. Se ainoa kriittinen kommenttikin vahvisti, minkälaisiin massiiviseen ongelmiin on törmätty Saksassa maahanujuttautuneiden pohjoisafrikkalaisten parissa, olivat he sitten hakeneet turvapaikkaa tai eivät.

Juttu oli osa ”Turkugate- artikkelisarjaa, jonka oli tarkoitus huipentua nyt sunnuntaina.

Itse jutussa lähteenä ovat eurooppalaiset lehdet ja niiden antamat tiedot. Asioita käsitellään ja analysoidaan. Siinä oli mahdollisimman viileää käsittelyä ikävästä tilanteesta, jossa erästä ryhmää ihmisiä pallotellaan ympäri Eurooppaa.

Ketään ei leimata. Lukutaitoisille ihmisille on selvää, että sen tarkoitus ei ole leimata tai syyttää ketään vaan ainoastaan käsitellä sitä miten tätä ryhmää on käsitelty julkisuudessa. Alfabeetit ymmärtävät jutun intention. Se ei ole loukkaava eikä halveksiva.

Näyttää siltä, että myöhään perjantai-illalla tulleen ilmiannon käsitteli ”yövalvoja”. Nimettömänä esiintyvä henkilö kielsi terrori-iskua käsitteleviä ulkomaisia medioita käsittelevän artikkelin. Mikä intressi kenelläkään voi olla siihen, että Uudessa Suomessa käsitellään Ruotsin ja Saksan lehdistössä esiintyneitä käsityksiä?

En usko, että päätoimittaja Huusko on /oli tässä varoituksessa mukana. Vielä kerran. Jutun intentio ajatus on siinä, että se käsittelee näistä ihmisistä syntyneitä stereotypioita ja sitä miten tätä ihmisjoukkoa on palloteltu Euroopassa. Sitä sanotaan analyysiksi. Se on ajattelun tärkeimpiä osatekijöitä. Ainakin länsimaisessa ajattelussa.

Lukijat: te päätätte

Arvoisat lukijat: jätän teidän arvioitavaksenne sen onko analyysin teko asiatonta ja ansaitseeko se varoituksen.

Ymmärrän sen, että artikkelit ovat voineet herättää ahdistusta siksi, että niissä on suoraan todettu vallanpitäjien peittelevän laiminlyöntejään suomalaisten turvallisuuden varmistamisessa.

Kritiikki ei ole kuitenkaan puoluepoliittista vaan ennen kaikkea hätähuuto turvallisuuden ja Suomen kansallisen intressin puolesta.

Vuosista 2008-2017 kiitollisena. Jos olen jonkun mielen pahoittanut muusta kuin asiasta, niin pahoittelen sitä.

Suosioonne sulkeutuen.

Arto Luukkanen la 26.08. 23:49

Kommentit: 7

Reijo Tossavainen3402 su 27.08.2017 07:54 1

Itse sain bannin vähän samanlaisen kirjoituksen jälkeen. Mutta ei hätää, on olemassa vaihtoehto Oikea Media.

Uuden Suomen lukijamäärä on puolittunut parissa vuodessa. Syynä on kyllästyminen lehden linjaan ja sitä seurannut siirtyminen muualle, mm. Oikeaan Mediaan.

Juha Kivelä su 27.08.2017 08:56 2

Arto hyvä, eivät kirjoituksesi varoituksia ansaitse! Täysin asiallisia ne ovat mielestäni olleet.

Suomi on - Uuden Suomen erinomaisella esimerkillä - entisestään ns. "virallisen Suomen" toimesta kiristämässä diktatuuriaan.

Kantasuomalaisten oikeudet ja asema Suomessa on todellakin poljettu orjan asemaksi, jossa diktatuurin hyvä veli -verkosto kerää orjalta maailman korkeimmat verot, maksattaa yhden maailman kalleimmasta elämään liittyvät menot, vain sen vuoksi, että hyvä veli -verkoston rosvokopla voi kerätä Kantasuomalaisen Veronmaksajan Veroeurot pienen piirin pariin.

Kaiken tämän taustalla on yhden totuuden sosialistis-kommunistinen yksipuoluejärjestelmä, johon nykyinen "puhdistautunut" Perussuomalaiset ei onneksi taida kuulua, Puolue, joka täysin avoimesti, kylmän viileästi, rasistisesti (Kantasuomalaista kohtaan), vihapuhetta ylläpitäen (Kantasuomalaista kohtaan), Suomeen tuotetun ja tuotettavan ihmismassan kansankiihottamista (Kantasuomalaista vastaan), jne.. on päättänyt, että Puoluetta sekä kotimaasta tuosta hyvä veli -verkostosta, että ulkomailta käsin ohjaten käytetään Kantasuomalaista vastaan ja kaikki mikä mahdollisesti estäisi tai häiritsisi Puolueen tarkoitusperiä, tulee pyrkiä hiljentämään.

Onneksi Puolue on nyt erittäin ahtaalla, koska päivä päivältä yhä useampi Kantasuomalainen herää kyseenalaistamaan tuon Puolueen ajaman täysin järjettömän ja luonnollisen hyvän elämän vastaisen ideologian!

Pian järki voittaa ja Suomen Kansa voi jälleen löytää koheesion, jonka kautta Suomea ryhdytään jälleenrakentamaan!

Ennen aamunkoittoa - ikävä kyllä - koetaan yön pimein hetki, joka viimeistään avaa paatuneimpienkin ihmisten mielet..

Pimeimmän hetken toimeenpanijana häärää Suomen Tasavallan "presidentti", joka yrittää profiloitua sanomansa mukaan "arvojohtajaksi", mutta joka käytännön toimien kautta osoittaa täydellisen vastakohdan!

Pimeän hetken toimeenpanijoina toimivat myös Suomen HAITTAhallitus, -eduskunta, talouspoliittinen "eliitti" ja erillisryhmät!

Hannele Korpela su 27.08.2017 09:26 2

Juu, eilen oli joku sen linkittänyt usarin sivulta, mutta ei sieltä löytynyt enää kuin blanco sivu ja teksti "pääsy kielletty". Onneksi kirjoitus löytyi täältä OikeaMedian sivulta. Hyvä ja asiallinen kirjoitus, mikä pisti vain ihmettelemään, mitä Euroopassa oikein tapahtuu.

Juhani Sirkiä Hollolasta su 27.08.2017 11:03 1

Arto: Kirjoituksesi US:ssa oli aivan OK ja sait siitä todella asiattoman huomautuksen!

Janne Suuronen su 27.08.2017 12:47 0

Näitä varoituksiahan US:lta on tulla tupsahdellut aikojen saatossa tasaiseen tahtiin. Tämä "törkeä" kommenttini johti yli vuoden bänniin (lue: ikuisesti, vei kiinnostuksen koko lehteen. Toimituksessa on kipeää sakkia).

" Tämä puheenvuoro on maahanmuuttokeskusteluaiheinen. Oliko sinulla siihen liittyen jotain lisättävää ?

Mutta koska herra Aalto kirjoitti: "Vanhan testamentin ohje on monessa kohtaa, ettei tule sortaa muukalaista, joka on porteissamme"

Niin siksipä katson relevantiksi myöskin lainata mooseksen ensimmäistä kirjaa: " 27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: " Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu. "

Jani Toivolankin raskausaika vierähti kovin nopeasti. Jäiköhän pahoja raskausarpia ?

Luoja loi ihmiset mieheksi ja naiseksi. Tai evoluutio, jos haluaa olla ateisti. Mutta molemmissa tapauksissa omien geenien levittäminen ja maan täyttäminen on meihin sisäänrakennettu missio. "

Kommenttisi on poistettu. Toistuvien varoitusten takia teiltä on poistettu väliaikaisesti kirjoitusoikeudet. Niitä voi pyytää takaisin aikaisintaan kahden viikon kuluttua poistosta kirjoitusoikeushakemuksella.

-------------------

Kommenttini sävyä voi verrata siihen, millaista tekstiä heteroliittojen puolustajat ja maahanmuuttopolitiikkaamme kriittisesti suhtautuvat jatkuvasti saamme lukea US:ssa. Ylläpidon puuttumatta.

Janne Suuronen su 27.08.2017 12:53 0

Samasta yllä mainitusta blogista, ensimmäinen 10-minuuttia aikaisemmin kirjoittamani varoituksen tuonut kommentti. Ja tosiaan varoitukset sekä kirjoituskielto tulivat sitten nipussa parin päivän päästä. Esimerkki siitä, kuinka kirjoittajia US:n ylläpidon tieten tahtoen "ilmianna"-napilla kirjoittajia savustetaan US-blogeista ulos.

"Ei ole vain yhtä homogeenisesti ajattelevaa maahanmuuttopolitiikkaamme kritisoivaa ryhmää. Ei ole vain yhtä homogeenisesti nykyistä maahanmuuttopolitiikkaamme pääsääntöisesti puoltavaa ryhmää. Ei ole vain yhdenlaista maahanmuuttoa yhdestä valtiosta. Yhdellä koulutustaustalla. Yhdellä kulttuuritaustalla.

Sorry vaan herra Aalto, olkinukkesi ovat kymmenen vuoden takaa. Keskustelussa on menty paljon niistä ajoista eteenpäin." "

Juha. su 27.08.2017 18:38 0

Tämä Uuden Suomen päätoimittelija Huusko on kaikkein härskeinpejä suvakki ja sananvapauden vihollisia Suomen lehdistön suvakki -päätoimittelijoiden joukossa. Lehtiin kuuluvat: Turun Sanomat, Kaleva, Ilkka, Karjalainen.... etc... ect... Antti Huusko vainoaa kansallimielisiä, isänmaallisia sekä haittamaahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia tavallisia kunnon suomalaisia kansalaisia primitiivisellä ja totalitärismin kaikki tunnusmerkistöt täyttävällä tavalla. Huusko: Idiootti suvakki, joka asemoituu vasemmisto anarkistien kanssa samaan lokeroon Suomen tuhoamisessa ja sen henkisen arvomaailman mädättämisessä. Fiksuna miehenä ilmeisesti pyrit jatkamaan, mutta on olemassa "parempaakin" seuraa kuin Suomen valtamedia, joka pyhittää toimituksellisen työnsä valehtelun, vääristelyn ja valkopesun alalle.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Niinistö jänistää ja tekee "putinit"?

pe 22.09. 08:23

Se syksy kun Suomi muuttui...

su 17.09. 10:19

Lietsooko Aalto väkivaltaa "omaa harkintaa käyttäen"?

la 09.09. 11:28

Juha hyvä - rehellisyys ei ole vihapuhetta

to 07.09. 08:10

Sipilän hallitus epäonnistunut kansanvaltuuskunta?

ma 04.09. 23:14

Kansanradio: en kuuntele sinua

la 02.09. 11:36

Saneliko Saksa Suomelle pakolaiskiintiöt vuonna 2015?

ma 28.08. 09:04

Sananvapauden hinta Uudessa Suomessa

la 26.08. 23:49

Viranomaisten terroripeli ja ihmisralli jatkuu

la 26.08. 22:32

Suomi rikollisten "loppusijoitus-paikkana" - Turkugate jatkuu...

ke 23.08. 21:02

blogit

Vieraskynä

Turku ja Suomi. Lintukoto joka romahti.

to 21.09.2017 19:57

Juha Ahvio

Saksan liittopäivävaaleissa 24.9.2017 on tarjolla Vaihtoehto Saksalle

su 24.09.2017 11:31

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

la 23.09.2017 10:35

Jukka Hankamäki

Eduskunta tilaa maahanmuutosta hyvän tarinan

pe 22.09.2017 09:50

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

la 23.09.2017 10:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Lähi-idän ja Afrikan väestö ohittaa venäjänkielisten määrän pian Helsingissä ja Espoossa

ti 19.09.2017 00:54

Piia Kattelus

Hallituksen vastuu laittomassa maahantulossa

ke 13.09.2017 11:50

Henry Laasanen

Demarit tukkanuottasilla: feministit vs. sovinistit

la 02.09.2017 10:37

Arto Luukkanen

Niinistö jänistää ja tekee "putinit"?

pe 22.09.2017 08:23

Mika Niikko

YK - Yllä kritiikin

ke 13.09.2017 15:58

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

50 000 tulotonta ruokakuntaa - keitä he ovat? - tietämiseen ei muuten tarvita rakettitiedettä

ma 11.09.2017 19:06

Heikki Porkka

Helsingin poliisi noudattaa kaksoisstandardia?

su 24.09.2017 10:51

Olli Pusa

Kuka on suvakki?

ma 18.09.2017 04:24

Alan Salehzadeh

Iran pyrkii hiljentämään myös ulkoiranilaisia toimittajia ja kriitikkoja

ma 11.09.2017 18:52

Janne Suuronen

Ylikomisario Taponen on aivan oikeassa

ti 12.09.2017 13:39

Reijo Tossavainen

Onneksi EU:ssa on myös kansallista päätösvaltaa puolustavia maita

su 24.09.2017 08:24

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

ke 23.08.2017 09:27

Pauli Vahtera

Vaalimuistoja

ma 17.07.2017 11:31

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

la 23.09.2017 10:38

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09.2017 14:02