Turvapaikanhakijoiden joukkopako suunnitteilla Suomesta Ruotsiin

"Rasismi" on väsyttänyt ​​turvapaikanhakijoita ja he haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen palautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa.

Kotimaa to 24.08.2017 19:30

Suomi uskoo pääsevänsä ainakin osasta "turvapaikanhakijoita" eroon hetkellisesti, kun suuri joukko turvapaikanhakijoita Suomessa suunnittee yhdessä joukkopakoa Ruotsiin rajan kautta Torniosta Haaparantaan, kertoo Fria Tider.

Lähdön syyksi on kerrottu Suomen epäinhimilliset turvapaikkalinjaukset ja kielteisten vastausten saaminen turvapaikkahakemuksiin.

Nyt he toivovat, että Ruotsi ottaa heidät avosylin vastaan, raportoi Sveriges radio.

Tapahtumaa suunnittelevat turvapaikanhakijat ovat pääasiassa irakilaisia, somalialaisia ja afganistanilaisia, joilla ei ole perusteita turvapaikkaan eivätkä siis saa oleskella Suomessa. Ruotsissa he uskovat sen olevan mahdollista.

Turvapaikkamarssi tapahtuu syyskuun alussa ja heidän suunnitelmansa on kokoontua Tornioon 5. syyskuuta ja sitten vain kävellä suoraan Ruotsiin.

Massapaosta on keskusteltu Mass Migration -nimisessä Facebook-ryhmässä, jossa on noin 1 300 jäsentä.

Turvapaikanhakijoiden äänitorvena toimiva irakilainen Nuor Dawood on kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut turvapaikanhakija, jonka tapauksen Migri joutuu käsittelemään oikeuden määräyksestä uudelleen. Hän on turvapaikka-aktivisti.

Turun Sanomien mukaan Dawood ei ole Mass Migrationin järjestäjä eikä hän itse ole lähdössä Suomesta. Hän vain toimii puhemiehenä turvapaikanhakijoiden sekä viranomaisten ja median välillä.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoita voi olla satoja, ehkä jopa tuhansia. Dawood sanoo sen olevan heidän tapansa osoittaa tyytymättömyytensä turvapaikkapolitiikkaan.

"He toivovat heillä olevan enemmän mahdollisuuksia jäädä Ruotsiin", kertoo Nuor Dawood.

Nuor Dawood väittää myös, että laajalle levinnyt "rasismi" on väsyttänyt ​​turvapaikanhakijat ja he haluavat jättää Suomen, koska eivät toimeenpantujen pakkopalautusten takia tunne olevansa täällä enää turvassa.

"Ihmiset ovat väsyneitä tilanteesta. He haluavat vain saada apua ja päästä pois tästä paikasta."

Suurimmalla osalla turvapaikanhakijoista ei oletettavasti ole vaadittavia matkustusasiakirjoja, kuten passia tai viisumia, mutta "tässä tapauksessa" sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, koska Suomen ja Ruotsin rajalla ei ole rajatarkastuksia, Turun Sanomat korostaa.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kuitenkin toteaa, että Ruotsi toimii varmasti EU-maiden välillä solmitun Dublinin sopimuksen mukaan ja palauttaa rajan yli tulevat turvapaikanhakijat takaisin Suomeen.

Suomalaisviranomaiset varoittavat joukkopakoa suunnittelevia turvapaikanhakijoita, että heidän toiveensa turvapaikan saamisesta Ruotsista on epärealistinen.

Norranin (entinen Norra Västerbotten) mukaan puhutaan turvapaikanhakijoiden pettymyksestä Suomen poliisiin. Turvapaikanhakijat ovat traumatisoituneet viranomaisten kohtelusta ja lapset ovat alkaneet pelätä poliisia.

 

Tytti Salenius to 24.08. 19:30

Kommentit: 5

Gideon to 24.08.2017 20:31 1

Rajalle pitäisi saada äänentoisto ja soittaa Elviksen "Return to sender"

Juha. to 24.08.2017 20:45 1

Viimeinkin edes on toivoa siitä, että auringon pimennys väistyy 1400-vuotta wanhojen kiven palojien palatessa sinne mistä tulivatkin. Onhan ns. Ruotsi jo arabivaltio, joten kotonansa ovat vähällä vaivalla, eivätkä vaivat tule ns. Ruotsissa kuin vähenemään. Suurin pelkoni on, että Pett(U)ri Orpo ja jihad Sipilä laittavat rajat kiinni N Y T kun se heille itsellensä S O P I I ! ! ! Lopuksi haluan siunata Suomen hallitusta kuten jokaisena sunnuntai Jumalanpalveluksessa pappi pyytelee apua Luojalta "päättäjille". Minun versioni on: Piru hallituksen periköön!

MSK to 24.08.2017 20:49 1

Sellainen on islam-uskoisten miesten kiitos vuoden tai kahden mittaisesta ilmaisesta elatuksesta ja paljosta muusta hyvästä. "Maitojunallahan" he tänne varmaan palaavat, jos lähtevätkään, mutta kertoohan tuollainenkin jotain näiden miesten asenteesta auttajaa kohtaan.

Olkaa hyvät ja palatakaa kotimaahanne, olette saaneet sen laillisen avun, mitä eurooppalainen pakolaisysteemi hädänalaisille tarjoaa.

Mauri Hyhkö pe 25.08.2017 09:29 0

"Voi tätä ilon ja onnen päivää." Sitten heräsin ja totesin nähneeni vain pahaa unta eivätkä työvoimapulan paikkaajat jätäkkään meitä pulaan.

Kaarle Akkanen pe 25.08.2017 11:09 0

Ei syytä helpotuksen tunteeseen? Ruotsi palauttaa ne kuitenkin meille. Sopii kysyä, että miksi me ei aikanaan palautettu näitä sopimusten mukaan Ruotsiin!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Italiassa hallitusvastuu kannattaa, mutta miksi?

la 22.09. 22:42

Henna Kajava

Peruskouluissa opetetaan fundamentalistista islamia

la 22.09. 20:32

Reijo Tossavainen

Punavihreän paremmiston moraaliposeeraus on moraalitonta poseerausta

la 22.09. 11:31

Juha Ahvio

Trumpin nimittämä tuomari Brett Kavanaugh Soros-vehkeilyn kohteena

pe 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Merkelin auringonpaiste jatkuu lehmänkaupoilla

pe 21.09. 22:43

videot