Turun terrori-isku ei ollut ensimmäinen - eikä ole jäämässä viimeiseksi

Halla-aho: "Kielteisen päätöksen saaneet poistettava maasta viipymättä, ei vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen"

Kotimaa ti 22.08.2017 13:07
Kuva: J.S. Valtanen

Julkisuudessa on yleisesti pohdittu, valikoiko Turun puukotusiskun tekijä uhreikseen tarkoituksella naisia.

Poliisin mukaan uhrit valikoituivat toistaiseksi sattumanvaraisesti. Poliisi kuitenkin epäilee tekijän valikoineen uhreikseen naisia, koska epäilty puukotti vain sellaisia miehiä, jotka olivat tulleet auttamaan naisuhreja.

Useissa valtamedian uutisoinneissa on varta vasten yritetty tuoda esille sitä, että nimenomaan ulkomaalaiset ja turvapaikanhakijat ovat olleet estämässä Turussa vielä pahempaa tapahtumasta. Muun muassa Iltalehdessä jätetään kertomatta se, miten hyvin esimerkiksi Turun hyökkääjän kädestä veitsen potkaissut turvapaikanhakija Ahmad Hosseini tunnisti ja tunsi tekijän ja mitä kaikkea tärkeää tietoa hän ehkä on salannut, kun kuitenkin kertoi tienneensä tämän asuvan Pansion vastaanottokeskuksessa.

Aamulehden uutispäällikkö Sari Torvinen ihmettelee, miksi Suomessa tapahtunut Turun joukkopuukotusisku (terrori-isku) kohdistettiin juuri naisiin, mutta kiirehtii korostamaan, että auttamaan rientäneissä oli myös ulkomaalaistaustaisia.

"Ainakin kaksi heistä oli ulkomaalaistaustaisia. Ehkä useampikin."

Suojelupoliisin mukaan naisiin kohdistuvalla teolla tavoiteltiin "shokkiarvoa".

Ylen mukaan suojelupoliisille oli vihjattu jo alkuvuodesta Turun puukkoiskut tehneestä miehestä.

Ylen tiedossa ei tietenkään ole, reagoitiinko vihjeeseen poliisissa.

Aamulehden Torvinen antaa luvan jopa vähän miettiä maahanmuuttopolitiikkaa, mutta "kylmän viileästi".

Hänen mielestä "summittainen raivon suuntaaminen ulkomaalaisiin on sitä minkä terroristit haluavat tapahtuvan".

Suomessa ei kuitenkaan tällaista "summittaista" raivoa olla nähty koskaan ulkomaalaisia vastaan. Sen sijaan esimerkiksi viime vuonna Kajaanin Otanmäessä kahden irakilaisen turvapaikanhakijoiden tekemä henkirikos ja vuonna 2015 raiskatun ja surmatun porilaisen 17-vuotiaan teinitytön tapaus ovat "kylmän viileitä" todisteita ulkomaalaisten rikoksista Suomessa ja antavat riittävää ja uskottavaa näyttöä siitä, millaisiin "yksittäistapauksina" pidettyihin rikoksiin suomalaisia ja myös naisia kohtaan Suomessa "oleskelevat" ulkomaalaiset ovat jo aiemmin syyllistyneet.

Porilainen teinityttö raiskattiin törkeästi ja hänet surmattiin polttamalla tulipalossa sidottuna ulkorakennuksessa.

Tuomittu mies oli 25-vuotias ulkomaalainen ja asunut Suomessa pitkään, mutta hänellä ei ollut ollut Suomen kansalaisuutta vaan pelkkä oleskelulupa.

Aamulehden uutispäällikön mielestä terroristit haluavat ihmisten vihaavan toisiaan.

Hän neuvoo voimakkaasti, etteivät "rakkaat ystävät sosiaalisessa mediassa ja muutenkin" nyt vaan jakaisi ulkomaalaisvihaa.

"Se tulee ulos jossakin juuri sellaisena tekona, jota terroristit tahtovat."

Kurditaustainen bloggari Anter Yaşa on eri mieltä terroristien "haluista".

Hän kommentoi Turun tapahtumaa Suomen Uutisille.

"Yrittämällä hiljentää totuus ja tapahtumat ovat terrorismille alistumista. Hyssyttely, motiivin ja taustan kertomatta jättäminen medialta ja kaikkien kriittisten leimaaminen rasisteiksi, natseiksi ja foobikoiksi on nimenomaan mitä terroristit haluavat."

Kurdibloggari Yasan mukaan terroristit haluavat vastakkainasettelua ja pelkoa. Hän vaatii nimenomaan puhumaan eikä alistumaan uhriksi.

"Puhu sen alkuperästä, ja puhu miksi sitä tehdään. Puhu kuka sitä tekee ja puhu, miten se ehkäistään. Älä alistu!"

Hän varoittaa luottamasta poliitikkoihin ja mediaan, joiden "tarkoitus on pitää meidän silmät kiinni hymy suussa".

"Älkää pelätkö median ja terroristien pelejä. Poliisi ja tietoiset kansalaiset ovat edellä. Luottakaa kansalaiseen enemmän kuin poliitikkoihin."

Yasan mielestä viranomaiset ja poliitikot luulevat "hiljaisuudella ja esittämällä että mitään ongelmaa ei ole" ongelmien ratkeavan. Hänen mukaansa he eivät oikeasti puutu ongelmaan eivätkä uskalla tuomita jyrkästi Turun tapahtumia, koska he pelkäävät sen radikalisoivan lisää ihmisiä.

”Viranomaisten ja politiikkojen teot tulevat reflektoimaan heidän pelkoaan kasvavasta extremismistä maahanmuuttajien joukossa. He luulevat että kaikki maahanmuuttajat radikalisoituvat jos puhutaan ja tehdään jyrkästi."

Yasa kiinnittää huomiota siihen, että juuri tietynlaisen tiedon levittämistä paheksutaan ja kaksinaismoralismi kukoistaa.

"Kun muovikipot sulavat vastaanottokeskuksessa ovat samat henkilöt, jotka huutavat ettei saa tehdä aikaisia johtopäätöksiä, tekemässä johtopäätöksiä isoista pahoista äärioikeistonatseista! Kun tapahtuu islamistinen terrori-isku, yht’äkkiä samat henkilöt ovat pelosta hiljaa."

Aamulehden Torvisen mukaan "suomalaisten täytyy pitää itsensä nyt jäisen kylmänä ja toimia tavalla, joka auttaa väkivallantekojen torjunnassa".

Hän ei kuitenkaan kerro, mitä ne toimintatavat ovat.

Helsingin Sanomat selvitti, voiko terrori-iskuja estää ennalta ja mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi.

HS luottaa muun muassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanervan (kok), sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin, presidentti Sauli Niinistön sekä sisäministeri Paula Risikon (kok) ympäripyöreisiin toteamuksiin Suomen sisäisestä turvallisuustilanteesta.

Edes kielteisten turvapaikkapäätösten osalta Nerg ei näe suurta uudistamistarvetta.

Risikon mukaan ”olemme tällä hetkellä sen varassa, mitä muut maat meille kertovat”.

HS:n mukaan maasta lähtökäskyn saaneita henkilöitä on Suomessa nyt 700 ja poliisi yleensä määrää heidät ilmoittautumaan tietyin välein, jotta heidät tavoittaa, kun palautusmenettely on saatu kuntoon. Nyt aiotaan tarkastella, pitäisikö ilmoittautumisvelvollisuutta ja valvontaa tiukentaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholla sen sijaan on edelleen se sama ja selkeä kanta kuin ennenkin siihen, mitä pitää tehdä.

Päättäjien on alettava kantaa vastuuta harjoittamastaan holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta ja tulijoiden epäonnistuneesta integroinnista.

Terroristien motiivit on tunnistettava ja ryhdyttävä lainsäädännöllisiin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua.

"Surunvalittelut ja latteudet eivät riitä. Tavallisten kansalaisten liikkumista ja vapauksia rajoittavat turvatoimenpiteet eivät ole oikea eivätkä edes tehokas toimintamalli. Turvapaikanhakijoiden virta turvallisten maiden kuten Ruotsin kautta on katkaistava. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ripeästi, ja kielteisen päätöksen saaneet on poistettava maasta viipymättä. Maasta poistamista odottavia henkilöitä ei saa laskea vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen."

 

Tytti Salenius ti 22.08. 13:07

Kommentit: 5

Alcibiades ti 22.08.2017 14:51 1

Sanotaan ettei pelolle saa antaa valtaa ja että Suomi on kuitenkin todella turvallinen maa edelleen. Tuli mieleeni pila, jonka joku riskillä elävä poliittinen vääräleuka voisi tehdä.

Menee johonkin tilaisuuteen jossa esiintyvät nämä "ei saa pelätä" -heput, kuten Sipilä, Orpo, Stubb, jne.

Valitsee hetken jossa nämä henkilöt ovat yleisön keskellä, hivuttautuu heidän lähelleen ja yhtäkkiä huutaa kovaan ääneen "Allahu Akbar!", eli "jumala on suuri", tekemättä muuta uhkaavaa elettä.

Sitten videoisi kun kauhu valtaa poliitikot ja he sukeltavat turvamiestensä selän taakse ja tilaisuudesta pois vetelät housuissaan. Videoon voisi linkittää aina kun nämä poliitikot sitten sanovat ettei saa pelätä.

MSK ti 22.08.2017 18:56 2

Välillä sitä ei malta olla ihmettelemättä, että mitä täällä oikein tapahtuu. Tässä asia yhdeltä suunnalta kurkattuna: Nyt tuntuu siltä, että Suomea on johtanut jo muutaman vuoden ajan valkoisten naisten ylivaltaa toteuttava liike ( White woman supremacy tai feministeiksi kai heitä on tutumpaa kutsua). Näillä vallasta päihtyneillä naisilla on täällä Suomessa kaksikin suurehkoa ongelmaa. He eivät missään nimessä haluaisi edustaa valkoista ylivaltaa tai ylivaltaa ylipäänsä. Sellainen sotii heidän uskonnoksi asti kohonnutta humanismi-aatettaan vastaan. Mutta täällä kun ei vain ole muita kuin valkoisia naisia johtopaikoilla eikä ei-valkoisia naisia ole täällä merkittävässä määrin ylipäätänsäkään. Erityisen paljon muita parempia eli ylivaltaan uskovia he eivät ehkä omasta mielestään ole, mutta käytäntö kertoo aivan päinvastaista. Eikö sellainen ihminen, joka huutaa uskonnollisrasististen murhatekojen tapahtumapaikalla "ei rasismille" koe olevansa hyvinkin paljon muita ihmisiä parempi.

Niinpä nämä valkoisen naisylivallan edustajat ovat keksineet keinon ratkaista molemmat ongelmat. Tänne pitää hinnalla millä hyvänsä saada houkuteltua paljon ei-valkoisia miehiä. Sitten he voivat pariutua tai ylipäätänsä joku valkoinen nainen voi pariutua noiden tummien miesten kanssa ja pian tämä maa ei enää ole vain valkoisten maa. He ajattelevat, että kun he yhdessä noiden ei-valkoisten miesten kanssa hallitsevat tätä maata, niin heitä ei voi enää sanoa valkoisen ylivallan edustajiksi. He edustavat kyllä siltikin todellisuudessa valkoista ylivaltaa siihen saakka kunnes nuo ei-valkoisten miesten jälkeläiset ottavat vallan kokonaan käsiinsä tässä maassa, mutta sitä he eivät selvästikään halua ajatella. Kuuluuhan tuohon porukkaan paljon miehiäkin. Osa on mammapoikia ja osa on huomannut sillä tavalla saavansa naisilta tahtomansa. Ja on varmaan paljon muitakin syitä, en vain pysty kyllä itse miehenä niitä käsittämään.

Rakas Taivaanisä, auta suomalaisia naisia, miehiä, lapsia, perheitä tänä

MSK ti 22.08.2017 18:57 2

Rakas Taivaanisä, auta suomalaisia naisia, miehiä, lapsia, perheitä tänä vaikeana aikana. Auta erityisesti meitä suomalaisia miehiä. Auta suomalaista miestä olemaan taas rohkea. Ei saa antaa pelolle valtaa. Auta suomalaista miestä voittamaan pelko ja auta häntä puolustautumaan ja pitämään puoliaan. Jos se vain on sinun tahtosi. Mitä suomalainen mies voisi tehdä ettei tuo feministien mielipuoliselta vaikuttava ylivalta aja häntä pois tästä maasta? Pieni maailmanrauhaa järkyttämään pyrkivien miljardööriglobalistien joukko kun selvästikin pystyy käyttämään näitä naisia hyväkseen omassa maailmanvalloitusagendassaan. Hormoneja vastaan ei voi taistella, mutta jos ne ottaa aseekseen, niin sitähän ei pysäytä mikään.

Suomalainen mies voi puhua, kirjoittaa ja osoittaa rauhanomaisesti mieltään. Sitä voi tehdä jokainen, joka on huolissaan tämän kansakunnan tulevaisuudesta. Pitää jatkuvaa painetta yllä poliittisten päättäjien suuntaan. Kirjoittaa foorumeille, osallistua mielenosoituksiin. Työnseisaus huonosti hoidetun maahanmuuttopolitiikan tiimoilta on oikein hyvä ajatus. Sitäkin sopii pohtia, että onko järkevää kannattaa millään tavalla noita feminismiä erityisen vahvasti tukevia mediataloja, kuten esimerkiksi Ylea, Sanomaa ja Alma-mediaa. Noita tahoja ei suomalaisen miehen ajatukset kiinnosta. He tarvitsevat suomalaista miesta vain maksamaan laskut. Olisi paljon parempi, että syntyisi kokonaan uusia suomalaisen miehen tarpeita ja ajatuksia kunnioittavia medioita. Sellaisia, kuten totuudessa pysyvät MVlehti ja Oikea Media. Mutta vielä niitä ei ole tarpeeksi. Olisi hienoa, jos olisi edes yksi sanomalehti, jota suomalainen mies voi lukea rauhassa ilman uhkaa globalistien tai feministien valheista ja vihaiskuista.

Kaarle Akkanen ke 23.08.2017 11:15 1

Valtamediat ovat valemedioita mm. tässä Turun tapauksessa. Oikea tieto löytyy "somesta", valitettavan usein!

Juha. ke 23.08.2017 19:42 0

IDIOOTIT!!!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvallat eroaa YK:n ihmisoikeusneuvostosta

Klo 08:54.

Timo Vihavainen

Demokratian variantteja

ti 19.06. 13:13

Professorin Ajatuksia

Ei syytä huoleen

ti 19.06. 13:13

Reijo Tossavainen

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

ti 19.06. 09:04

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06. 13:22

videot