Valtamedian propaganda muuttumassa yhä röyhkeämmäksi

Erään auttajan vaatetuksesta päätellen otsikoissa olisi tullut mainita, että "uusnatsi auttoi jihad-iskun uhreja - maahantunkeutuja seisoi vieressä tumput suorana"

Kotimaa ma 21.08.2017 09:25

Valtamedian ennaltasovittu narratiivi näkyy Turun islamilaisen jihad-iskun uutisoinnissa räikeästi. Narratiivi on ennalta käsikirjoitettu kertomus, jota tuetaan uutisotsikoin, -kuvin ja puolitotuuksin. Mikäli todellisuus ei sovi narratiiviin, se jätetään kertomatta tai valikoidaan vain ne asiat jotka siihen sopivat.

Kansalaisten onneksi sosiaalinen media on saanut perinteistä mediaa tärkeämmän aseman totuudenmukaisemman kuvan nopeimpana tiedonvälittäjänä.

Valtamedialla oli islamilaisen jihad-iskun jälkeen kova kiire yrittää kertoa ihmisille kuinka juuri maahanmuuttajat olisivat olleet tapahtuman sankareita suomalaisten vain näpytellessä kännyköitä ja lymytessä piiloissaan. 

Sosiaalisessa mediassa leviävien kuvien ja videoiden perusteella tilanne näyttää olleen päinvastainen kuin millaisen kuvan valtamedia on yrittänyt rakentaa ja markkinoida tapahtumista yleisölleen.

Erään auttajan vaatetuksesta päätellen otsikoissa olisi tullut mainita, että "uusnatsi auttoi jihad-iskun uhreja - maahantunkeutuja seisoi vieressä tumput suorana".

Vähintäänkin olisi tullut näyttää kuvat, joista käy lukijoille selvästi ilmi, että aktiivisimmat auttajat olivat tietysti suomalaisia. 



Jukka Rahkonen ma 21.08. 09:25

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot