Halla-aho: "Surunvalittelut ja latteudet eivät riitä"

Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä toimiin, jotta terroriaalto saadaan katkaistua.

Kotimaa su 20.08.2017 13:52
Kuva: J.S. Valtanen

Jussi Halla-aho (ps) kirjoittaa 19.8. facebook seinällään:

"Tämänhetkisten tietojen mukaan Turussa on tehty kaksi kuolonuhria ja useita loukkaantuneita vaatinut terrori-isku. Tapaus ei ole odottamaton vaan mitä ilmeisimmin osa islamististen iskujen sarjaa Euroopassa. Kuten monissa muissakin Eurooppaa kuohuttaneissa iskuissa, teosta epäilty on turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttänyt arabimies.

Perussuomalaisen puolueen ja eduskuntaryhmän johto esittää osanottonsa uhreille ja näiden omaisille. Samalla muistutamme, että islamilainen terrorismi on seurausta pitkään jatkuneesta holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta ja tulijoiden epäonnistuneesta integroinnista.

Surunvalittelut ja latteudet eivät riitä. Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua.

Tavallisten kansalaisten liikkumista ja vapauksia rajoittavat turvatoimenpiteet eivät ole oikea eivätkä edes tehokas toimintamalli. Turvapaikanhakijoiden virta turvallisten maiden kuten Ruotsin kautta on katkaistava. Turvapaikkahakemukset on käsiteltävä ripeästi, ja kielteisen päätöksen saaneet on poistettava maasta viipymättä. Maasta poistamista odottavia henkilöitä ei saa laskea vapaalle jalalle, koska riski yleiselle turvallisuudelle on ilmeinen."

Halla-aho muistuttaa kommenteissa myös:

"Samaan aikaan toisaalla hallitus myöntää viisi miljoonaa euroa lisää laittomasti maassa olevien sosiaaliturvaan."

 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on tilanteessa neuvoton ja toteaa Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa: "Koko Eurooppa suree meidän kanssamme. Olemme kaikki samassa veneessä ... Nyt tarvitaan malttia ja luottamusta ihmisten välillä."

Sisäminiseri Paula Risikko (kok) totesi tiedotustilaisuudessa: "Suomi ei ole mikään lintukoto, vaan olemme osa yhteiskuntaa, jossa tapahtuu tällaisia tekoja."

 

Kommentti:

Hallitus vaikuttaa täysin toimintakyvyttömältä. Hallituksen edustajien kannanotot kehoittavat kansalaisia vain tottumaan tilanteeseen ja terrorismin jatkumiseen. 

 

Jukka Rahkonen su 20.08. 13:52

Kommentit: 2

Jaakko Hynninen30916 su 20.08.2017 19:34 2

Halla-ahon ehdottamat toimet on järkeviä. Nyt mitataan Sipilän hallituksen toimintakyky turvallisuuden ylläpitäjänä. Sipilän eiliset tv-esiintymiset olivat ainakin pelottavan ponnettomia. Käytänössä lupasi, että "katellaan".

Kaarle Akkanen ma 21.08.2017 11:14 2

Hallitus latelee vain näitä usein kuultuja latteuksia ja on selvästi ns. pihalla! Eivät tiedä eivätkä osaa, uskalla, tarttua härkää sarvista. Selitellään, toivotaan ja uskotaan parempaan huomiseen? "Munattomia" koko sakki?Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Saksan liittopäivävaaleissa 24.9.2017 on tarjolla Vaihtoehto Saksalle

Klo 11:31.

Heikki Porkka

Helsingin poliisi noudattaa kaksoisstandardia?

Klo 10:51.

Reijo Tossavainen

Onneksi EU:ssa on myös kansallista päätösvaltaa puolustavia maita

Klo 08:24.

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

la 23.09. 10:41

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

la 23.09. 10:38

videot