Poliisi salailee Turun terrori-iskun yksityiskohtia - tiedotustilaisuus fiasko

Tiedotustilaisuudessa ei kerrottu mitään sellaista, joka ei olisi jo ollut yleisessä tiedossa.

Kotimaa pe 18.08.2017 19:44

Poliisin klo 19.00 järjestämä tiedotustilaisuus oli informaatioarvoltaan nolla. Koko Suomen kansa on pystynyt ulkomaalaisia tiedotusvälineitä seuraten saamaan tapahtuman yksityiskohtia luotettavasti ja nopeasti tietoonsa heti tapahtuman jälkeen.

Tiedotustilaisuudessa ei kerrottu mitään sellaista, joka ei olisi jo ollut yleisessä tiedossa. Poliisin edustajat ja sisäministeri Paula Risikko salasivat muunmuassa puukotuksen olennaisen islamilaiseen teloitustapaan viittaavan yksityiskohdan sekä puukottajan etnisen taustan.

Näistä kahdesta salatusta yksityiskohdasta pystyy lähes täydellä varmuudella vetämään johtopäätöksen, että teko oli islamilainen jihad-isku, yksi uusi isku jo kauan jatkuneessa tekojen sarjassa. 

Ambulansseilla kesti noin 20 minuuttia saapua terrori-iskun tapahtumapaikalle. Hälyytyskeskus sai hälyytyksen 16.02 ja poliisi taltutti terroristin ampumalla tätä reiteen 16.05 IltaLehden mukaan.

Kansalaisten kykyä puolustaa itseään ja läheisiään on myös jatkuvasti lainsäädännöllä heikennetty tarpeettomasti tiukentamalla itsepuolustukseen tarvittavien aseiden hankintaa ja kanto-oikeutta.

Vastuu terrori-iskuista on tekijöiden lisäksi niillä, jotka ovat tehneet turvallisuustilanteen radikaaliin heikkenemiseen johtaneita päätöksiä.

Turun terrori-iskussa on kuollut kaksi ja kuusi henkilöä on haavoittunut vakavasti. Osa loukkaantuneista on saamassa leikkaushoitoa. Isku tapahtui Turussa tänään vähän ennen neljää iltapäivällä. Hätäkeskus sai hälyytyksen 16.02.


EDIT 22:19: Korjattu poliisin paikallesaapumisaika (3 min) IltaLehden tietojen perusteella. Ylen välittämässä tiedotustilaisuudessa poliisi ensin kertoi, että hyökkääjä saatiin pysäytettyä 20 minuuttia hälyytyksen jälkeen.

 

Jukka Rahkonen pe 18.08. 19:44

Kommentit: 8

Samuli pe 18.08.2017 19:56 2

Missä on pääministeri?

Gideon pe 18.08.2017 19:58 1

pääministeri on varmaan taas shokissa

Hannele Korpela pe 18.08.2017 21:34 2

No, ainakin Iltalehden nettisivuilla oli silminnäkijän lähettämää videokuvaa ja kyllä siinä selvästi kuului, kun huudettiin allahu akbaria. Toki saattaahan se olla jokin sikäläinen baari, mene ja tiedä. Mutta aika selvää pässinlihaahan toi on, kun etnisyys jätetään mainitsematta, eikä puhuta esim. alkoholisoituneesta, syrjäytyneestä suomalaismiehestä, kuten muussa tapauksessa olisi tehey.

Hannele Korpela pe 18.08.2017 21:35 1

Mutta, joo...eipä ole näkyillyt vissiin twiittejä tuomitsemisesta jne....

Saara pe 18.08.2017 23:18 1

No, jos jaksoi katsoa ja kuunnella klo 19 tiedotustilanteen ihan kokonaan ja katsoa Ylen uutiset klo 20:30, niin ihan täydellistä salailua ei tällä kertaa ollut.

Se on kyllä totta, että poliisia tiedotustilaisuudessa edustaneet henkilöt eivät sanoneet juuri yhtään mitään, mutta ministeri Risikko kertoi kuitenkin tekijän olleen ulkomaalaiselta näyttänyt henkilö, vaikka tekijän henkilöyttä tai kansalaisuutta ei oltu vielä vahvistettu. Poliisi paljasti lisäksi olleensa yhteydessä Interpoliin tekijän henkilöllisyyttä selvitettäessä. Risikko myös kertoi valmiustasoa nostetun ympäri Suomea, ja kertoi ulkomaalaisvalvontaa tehostetun. Etnisyydestä annettiin siis vinkkejä...

Terrori-iskua pidetään uutisista päätellen hyvinkin todennäköisenä, vaikka sitä ei vielä virallisesti haluttu varmistaakaan. Kukaan asiantuntijoista ei lähetyksissä kiistänyt asiaa, vaikka tokihan muistuteltiin kovasti muista syistäkin.

Eetteriin klo 20:30 uutisissa päästettiin silminnäkijä (puhelimen kautta), joka kertoi rouvashenkilön tulleen shokissa heidän luokseen ja itkien lyyhistyneen lattialle, kertoen jonkun kaulan vedetyn auki Turun kauppatorilla. Silminnäkijä kertoi seurueineen nähneensä puukottajan valkoisen, keraamisen puukon viuhuneen ilmassa ja kertoi tekijän näyttäneen ei-kantasuomalaiselle, tummaihoiselle ja tummahiuksiselle, nuorehkolle ja hoikalle miehelle. Sama silminnäkijä kertoi tiedotustilaisuuslähetyksessä kertomuksensa hieman eri sanoin - siinä saattoi puuttua tuo hänen kuulemansa kaulan viiltäminen puuttua.

Poliisien tiedotustilaisuudessa oli myös ongelmia äänentoistossa. Itse jouduin pitämään tv:n tavallista isommalla varsinkin kuullakseni tilaisuudessa esitetyt kysymykset.

Yle hoiti tästä uutisoinnin nyt suht mallikkaasti verrattuna moniin muihin, aikaisempiin uutisointeihinsa.

Juha Kivelä la 19.08.2017 07:32 2

Saara pe 18.08.2017 23:18.

Miksi suojelet "sisäministeri" Paula Risikkoa (kok)? Sisäasiainministeriö julisti jo syksyllä 2015, että he tietävät KAIKKIEN Suomeen tulleiden henkilöllisyyden!

Miksi tuota rekisteriä ei heti käytetty, jos kerta KAIKKIEN Suomeen tulleiden henkilöllisyys on ollut aina tiedossa?!

Vai onko rekisteri ainoastaan Sisäasiainministeriön "kansliapäällikön" Päivi Nergin henkilökohtaisessa käytössä?!

Kaarle Akkanen la 19.08.2017 11:16 3

Viimeiseen asti yritetään pimittää ilmiselvä totuus iskun luonteesta? Taas pahoitellaan ja otetaan osaa. Tämä on niin nähty ja kuultu ympäri Euroopan. Eikö Euroopan demokratiat pysty parempaan!? Onko "vapaudet" ja oikeudet viety niin pitkälle, että olemme "munattomia" ääri-islamistisen terrorin edessä!?

Paavali la 19.08.2017 11:34 2

Ongelmat Turunkin tapauksessa ovat täysin hallituksen aikaansaamia. Ensiksi Sipilä aiheuttaa valtavan islam-taustaisten nuorten miesten vyöryn tänne kutsumalla heidät tänne ja lupaamalla jopa oman kotinsa heidän käyttöönsä. Tämän jälkeen noin 30 000 nuorta miestä kävelee tai tulee busseilla rajan yli ilman, että kukaan puuttuu asiaan.

Omat lähteeni ovat kertoneet, että Suomen hallituksella oli yhteistyötä Ruotsin hallituksen kanssa, jotta nämä 30 000 ihmistä saatiin junilla pohjoiseen ja sieltä edelleen Tornion rajanylityspaikalle. Suomi oli myötämielinen tähän toimintaan ja varsinkin Sipilä ja Orpo olivat tässä asiassa erittäin aktiivisia. Toiminta olisi jatkunut varmasti pidempääkin, ellei paine persussuomalaisten kautta olisi noussut jo hallituskysymykseksi.

Orpo kehtasi suoraan valehdella kansalle, että Suomen pitää kansainvälisten sääntöjen mukaa ottaa vastaan nämä koko Euroopan ja lopulta Ruotsin kautta tulleet nuoret miehet tänne turvapaikanhakijoiksi. Voin sanoa, että täyttä valetta ja näitä ihmisiä ei olisi koskaan pitänyt päästää rajan yli.

Itsenäisen valtion tärkein tehtävä on omien rajojen ylläpito ja sen kansalaisten turvallisuuden takaaminen. Tässä lähinnä Irakilaisten maahantunkeutumisessa hallitus rikkoi molempia perussääntöjä. Annettiin täysin tuntemattomien ihmisten tulla täysin vapaasti rajan yli tietäen, että tässä joukossa on paljon rikollisia ja terroristeja. Suuri joukko näistä Torniosta ylitulleista on edelleen teillä tietymättömillä. On arvailtu, että he elävät aiemmin tänne tulleiden turvapaikanhakijoiden avustuksella ja osa elää Kirkon ja SPR:n tyyppisten organisaatioiden avustuksella viranomaisilta piilossa.

Erittäin raskauttavaa hallitukselta on, että se ei sulkenut pohjoista rajaa, vaikka se olisi ollut tehtävissä erittäin nopeasti ja helposti. Kansalaisten täytyy tajuta, että nykyinen hallitus on aiheuttanut kansalaisille ennennäkemättömän vaarallisen tilanteen, jossa perintein suomalainen elämäntapa on tuhottu lopullisesti.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvallat eroaa YK:n ihmisoikeusneuvostosta

Klo 08:54.

Timo Vihavainen

Demokratian variantteja

ti 19.06. 13:13

Professorin Ajatuksia

Ei syytä huoleen

ti 19.06. 13:13

Reijo Tossavainen

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

ti 19.06. 09:04

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06. 13:22

videot