Yhdysvaltojen vasemmisto toimii kuin Talebaanit tuhotessaan historiaa

"Mihin muuhun amerikkalaisen vasemmiston tuhovimma kohdistuu? ... milloin kirjat? Aikovatko he polttaa myös kirjoja?"

Ulkomaat pe 18.08.2017 10:04
Kuva Breitbartissa 17.8.2017

Kun amerikkalainen vasemmisto tuhoaa historiallisia muistomerkkejä, kuten Robert E. Leen patsaan, se muistuttaa Talebanien tavoista tuhota vuosisatoja vanhoja buddistien patsaita sekä islamilaisen valtion jatkuvan väkivallan kristittyjen kirkkoja ja muistomerkkejä kohtaan.

Lyhyesti, amerikkalaisella vasemmistolla, talebaneilla ja ISISillä on kaksi merkittävää yhtäläisyyttä. Ensinnäkin kyvyttömyys arvostaa ja tunnustaa koko historiaa sellaisena kuin se on tapahtunut, historiaa johon kuuluvat hyvät ja huonot aikakaudet. Ja toiseksi taipumus käyttää väkivaltaa ja tuhoamista tämän arvostuksen puutteen ilmaisuna.

Esimerkiksi maaliskuun 12. 2001, Telegraph raportoi “maailman kaksi suurinta Buddha patsasta - toinen yli 50 metriä korkea - räjäytettiin ilmaan Afganistanissa talebanien toimesta.” Patsaat olivat 1,700 vuotta vanhoja. Silti talebanit “porasivat reikiä kahden patsaan jäännöksiin ja laittoivat niihin dynamittia ja räjäyttivät ne ilmaan.”

Talebanien "ulkoministeri" Wakil Ahmad Muttawakil sanoi, “Me emme hyväksy, että nämä historialliset jäänteet olisivat Afganistanin perinnettä, koska ne ovat ristiriidassa meidän islamin uskomme kanssa ja emme halua niiden säilyvän enää.”

Samanlaisessa hengessä, seuratessaan North Carolinessa Robert E. Leen patsaan tuhoamista, Maailman Työväenliikkeen jäsen Qasima Wideman sanoi, “Jos ihmiset haluavat tuhota sellaisen patsaan, heillä täytyy olla siihen oikeus,” raportoi CNN.

Ja National Geographic osoittaa, että historian tuhoaminen on ollut tärkeä ISISin toimintamalli. ISIS tuhosi Palmyran muinaiset rauniot joihin lukeutui “pylväiden reunustamat tiet ja upeat temppelit.” Tuhottuihin kohteisiin kuului temppeli, joka oli säilynyt 1,900 vuotta tullakseen vain räjäytetyksi palasiksi elokuussa 2015.

Nämä samanlaiset motiivit vasemmiston ja islamistien tuhovimmassa - jotka kohdistuvat historiaan ja jopa kirjastoihin - herättävät tärkeän kysymyksen, jonka radiossa talkshowta pitävä Laura Ingraham on jo kysynyt. Real Clear Politics lainasi Ingrahamia sanoen, “Mihin muuhun amerikkalaisen vasemmiston tuhovimma kohdistuu? ... milloin kirjat? Aikovatko he polttaa myös kirjoja?”

 

Breitbart.

Jukka Rahkonen pe 18.08. 10:04

Kommentit: 3

Kaarle Akkanen pe 18.08.2017 10:12 2

Hys hys, eihän tästä sovi meillä puhua? Sallittuja puheenaiheita täällä ovat vain ja ainoastaan äärioikeiston, "fasistien", rasistien ja tietysti "halla-aholaisten" pahat teot!

M pe 18.08.2017 10:26 2

Mihin se tosiaan loppuu? Aletaanko konfederaation veteraanien hautoja tuhota/häpäistä? Aletaanko seuraavaksi tuhota Yhdysvaltain perustajien,kuten George Washingtonin ja Thomas Jeffersonin patsaita tuhota,koska nämä omistivat orjia? En pitäisi kumpaakaan skenaariota mahdottomana,kun olen tätä hullua maailmaa sivusta seurannut.

Pitäisikö Suomessakin alkaa hävittämään punaisten puolella taistelleiden muistomerkkejä? Meillä asiasta nousisi valtava kohu,sillä media on ottanut nämä petturit siipiensa suojaan ja valkopessyt heidän rikoksiaan,laillista yhteiskuntajärjestystä puollustaneiden valkoisten kustannuksella.

Juha. pe 18.08.2017 13:39 1

Vastaus nimimerkille "M". "Mihin se tosiaan loppuu? " Voin antaa tyhjentävän vastauksen. Se ei lopu mihinkään, sillä ihmisen tyhmyys ja hulluus on rajatonta. Oli kyseessä abrabialaien partajarrikka tai länsimaalaiset poispilatut ja kaiken helpolla saaneet rikkaiden vanhempien kersat, jotka ovat aina saaneet kaiken mitä he ovat halunneet, josta tuloksena on lauma edesvastuuttomia kermaperseitä, jotka tuhoavat yhteiskuntaa ja polkevat sen arvoja katuojaan sen sijaan, että hankkisivat itselleen opiskelupaikan tai kouluttautuisivat ammattiin, jonka jälkeen hakeutuisivat työelämään ja perustaisivat normaalin perheen, joka kunnioittaa perinteisiä kristillisiä ja länsimaisia filosofisia arvoja rakentaen yhteiskuntaa sekä osallistuisivat sen kehittämiseen rakentavassa länsimaisessa demokratia käsitteisesti samalla kunnioittaen vastapuolen näkemystä ja poliittista ajatusmaailmaa antautuen tämän kanssa tervehenkiseen mielipiteiden vaihtoon ja väittelyyn malttiaan menettämättä. Jopa joissakin tapauksissa yhteisen sävelen löytymisen kahden mielipiteen keskinäisestä sovittelusta ja kompromissin tuloksena syntyneestä ratkaisusta, joka saatta jopa olla parempi kuin pelkästään yksistään kummankaan lähtökohtainen ratkaisumalla.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09. 23:14

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09. 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09. 23:24

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09. 23:22

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09. 10:29

videot