Maahantunkeutumiskriisi suuntautuu nyt Espanjaan

"Maahan tunkeutuvien ihmisvirtojen hallinta edellyttää vahvaa eurooppalaista politiikkaa ja riittäviä taloudellisia resursseja. Espanja ei voi olla yksin Etelä-Euroopan suojelija."

Ulkomaat ke 16.08.2017 23:07

Espanja on saavuttamassa Kreikan toiseksi suurimpana maahanmuuttajien porttina Eurooppaan. Espanja, joka sijaitsee vain kymmenen meripeninkulman päässä Afrikasta meritse, voi pian olla Euroopan maahanmuuttokriisin keskus, kirjoittaa Soeren Kern Gatestone Instituutin artikkelissaan.

Kansainvälisen siirtolaisjärjestön (IOM) mukaan yli 8300 laitonta maahanmuuttajaa on saavuttanut Espanjan rannikot vuoden 2017 seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana - kolme kertaa enemmän kuin koko vuoden 2016 aikana.

Tuhannet maahanmuuttajat ovat tulleet Espanjaan maitse.

Kaikkiaan noin 12 000 maahanmuuttajaa on saapunut Espanjaan tähän mennessä tänä vuonna, kun vastaava luku koko vuonna 2016 oli 13 246. Vertailun vuoksi 14 156 maahanmuuttajaa on saapunut toistaiseksi Kreikkaan vuonna 2017.

Italia on edelleen tärkein maahanmuuttajien portti Eurooppaan ja tänä vuonna Italiaan onkin saapunut 97 000 henkilöä, kun luku koko vuonna 2016 oli 181 436. Italia on ollut Euroopan "pääsisäänkäynti" EU: n ja Turkin välisen maahanmuuttosopimuksen päätyttyä maaliskuussa 2016, kun reitti Turkista Kreikkaan suljettiin. Yhteen aikaan Italia oli Aasian ja Lähi-idän maahanmuuttajien ensisijainen sisäänpääsypaikka Eurooppaan. Lähes 600 000 maahanmuuttajaa on saapunut Italiaan viimeisten neljän vuoden aikana.

Toukokuussa Italia allekirjoitti sopimuksen Libyan, Tšadin ja Nigerin kanssa padotakseen maahanmuuttajien virtauksen Välimeren poikki parantamalla rajatarkastuksia. Heinäkuussa Italia pääsi myös sopimukseen Ranskan ja Saksan kanssa tiukentaen Välimerellä hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa ja lisäten varoja Libyan rannikkovartiostolle.

Siitä lähtien Libyan rannikkovartiosto on estänyt tuhansia maahanmuuttajia lähtemästä Libyan rannikolta Italiaan. Tehoiskuista huolimatta halukkaita maahanmuuttajia riittää etsimään vaihtoehtoisia reittejä Välimerelle. Tämä näyttää selittävän Espanjaan saapuvan maahanmuuttajamäärän nousun.

14. elokuuta Euroopan unionin rajavalvontavirasto Frontex raportoi, että Italiaan saapuneiden afrikkalaisten maahanmuuttajien määrä Libyasta oli pudonnut yli puolella heinäkuussa verrattuna edelliskuukauteen. Tänä aikana Espanjaan saapuneiden maahanmuuttajien määrä taas nousi jyrkästi.

Frontex ilmoitti, että 10 160 maahanmuuttajaa oli saapunut Italiaan meritse heinäkuussa - 57 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa ja on alhaisin saapumisaste sitten heinäkuun 2014 jälkeen.

Frontexin mukaan 2 300 siirtolaista pääsi Espanjaan heinäkuussa ja se on yli neljä kertaa niin paljon kuin vuosi sitten. Suurin osa Italiaan ja Espanjaan saapuvista maahanmuuttajista uskotaan olevan "taloudellisia maahanmuuttajia", jotka etsivät parempaa elämää Euroopassa eivätkä ole sota-alueilta pakenevia pakolaisia.

"Suuri enemmistö Libyasta Italiaan ylittävistä maahanmuuttajasta on peräisin Senegalista, Gambiasta, Guineasta ja muista länsiafrikkalaisista maista", sanoi IOM: n edustaja Joel Millman Financial Timesin haastattelussa.

Etelä-Espanjan satamakaupungin, Málagan kaupunginvaltuutettu Julio Andrade kutsui sitä "ilmapalloefektiksi".

Irish Timesin haastattelussa hän sanoi:

"Jos puristat yhtä aluetta, ilma menee muualle. Jos Välimeren reittien ympärillä esimerkiksi Kreikan ja Italian kautta on paljon poliisien painetta ja mafioiden pidätyksiä, niin mafiat etsivät muita reittejä."

Espanjan viranomaiset ovat ilmoittaneet, että afrikkalaiset siirtolaiset yrittävät ylittää hullun lailla Ceutan piikkilankamaaraja-aitoja, jotka ovat jopa kuusi metriä (20 jalkaa) korkeita.

Ceuta on Espanjalle kuuluva kaupunki Pohjois-Afrikassa Gibraltarinsalmen etelärannalla. Se on yksi viidestä Espanjan erillisalueesta Pohjois-Afrikassa.

Espanjan sisäministeri Juan Ignacio Zoido totesi, että Ceutassa yritettiin hypätä aitojen yli vuoden 2017 ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana 2 266 kertaa, kun vastaava määrä koko vuonna 2016 oli 3 472 yritystä.

Elokuun 7. päivänä yli 300 enimmäkseen Saharan eteläpuolista afrikkalaisista väijyi espanjalaisia ja marokkolaisia turvallisuusjoukkoja ja syöksyi rajanylityspaikalle El Tarajalissa.

8. elokuuta yli tuhannet keihäillä ja kivillä aseistautuneet maahanmuuttajat yrittivät rikkoa saman ylikulkupaikan. Espanjan viranomaiset sulkivat rajan 9. elokuuta viikoksi.

10. elokuuta noin 700 maahanmuuttajaa rynnisti rajalle: 200 maahanmuuttajaa pidätettiin.

Samaan aikaan 9. elokuuta Espanjan rantaan saapui kumivene, jossa oli kymmeniä maahanmuuttajia.

Pelastuskeskuksen johtaja José Maraver läheltä Tarifania kertoi Telegraphille, että toinen vene oli noussut maihin toiselle ranta-alueelle ja että tällainen näkymä on nyt hyvin tavallinen "tapaus".

"Joka päivä siellä on veneitä, joka päivä on muuttoliikettä. Tilanteesta on muodostumassa hyvin monimutkainen ja sekava", hän sanoi.

Maahanmuuttajat käyttävät myös muita keinoja päästä Espanjaan.

6. elokuuta neljä marokkolaista saapui Malagan rannikolle vesiskoottereilla. Heinä- ja elokuussa poliisit pysäyttivät ainakin kaksi tusinaa vesiskoottereilla Espanjaan yrittävää siirtolaista.

10. elokuuta poliisin liiketunnistimet ja lämpökuvausanturit löysivät 53 maahanmuuttajaa, joista 14 oli lapsia, piiloutuneena kuorma-autojen sisälle reitillä Ceutasta Algecirasin mantereen lauttasatamaan.

Elokuun 9. päivänä Spain´s El País -sanomalehti kirjoitti, että oli "selvää, että muuttopaine on siirtynyt läntiselle Välimerelle eikä ole mitään viitteitä siitä, että tämä tilanne muuttuisi lähitulevaisuudessa."

Lisäksi:

"Maahan tunkeutuvien ihmisvirtojen hallinta edellyttää vahvaa eurooppalaista politiikkaa ja riittäviä taloudellisia resursseja. Espanja ei voi olla yksin Etelä-Euroopan suojelija."

Saksan kehitysministeri Gerd Müller varoitti taannoin, että Euroopan on valmistauduttava miljoonien maahanmuuttajien saapumiseen Afrikasta:

"Suurimmat muuttoliikkeet ovat edelleen edessä: Afrikan väestö kaksinkertaistuu seuraavien vuosikymmenten aikana. Maa kuten Egypti, kasvaa 100 miljoonaan ihmiseen, Nigeria 400 miljoonaan. Digitaalisella aikakaudellamme internetin ja matkapuhelinten avulla kaikki tietävät vaurautemme ja elämäntapamme."

Genevessä toimivan Yhdistyneiden Kansakuntien toimiston johtaja Michael Møller on toistanut nämä huolenaiheet:

"Se, mitä olemme nähneet, on yksi suurimmista ihmisvaelluksista historiassa ja se vain kiihtyy. Kaikilla nuorilla on matkapuhelimet ja he voivat nähdä, mitä tapahtuu muualla maailmassa ja se toimii magneettina."

Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani totesi, että Afrikan siirtolaisten virran tukahduttamiseksi Euroopan unionin olisi panostettava miljardeja ja kehitettävä pitkän aikavälin strategia maanosan vakauttamiseksi:

"Jos emme onnistu ratkaisemaan keskeisiä ongelmia Afrikan maissa, 10, 20 tai jopa 30 miljoonaa maahanmuuttajaa saapuu Euroopan unioniin seuraavan kymmenen vuoden aikana."


 

Tytti Salenius ke 16.08. 23:07

Kommentit: 2

Juha. to 17.08.2017 21:56 1

"Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani totesi, että Afrikan siirtolaisten virran tukahduttamiseksi Euroopan unionin olisi panostettava miljardeja ja kehitettävä pitkän aikavälin strategia maanosan vakauttamiseksi"

Kuule Atoinio, ruuti on halpa ratkaisu ja sitä riittää. Vaikka Irwin Goodman lauloikin: "Raha ratkaisee..." Miljardit ei ratkaise tätä kriisiä, sillä sitä kutsutaan kiristykseksi ja se ei lopu koskaan. Kuinka esimerkiksi ns. "kotoutukseen" syydetyt miljardit ovat toimineen ja sitouttaneet muslimit ja neekerit sivistyneisiin yhteiskuntiin. Asia on vielä niinkin, etteivät edm. kansanryhmät sivisty joukossamme, vaan me - kuten hyvin tiedämme - joukossamme on jo kanta-asukkaita, jotka ovat primitiivistyneet "rikastuttajien" kaltaisiksi alkukantaisiksi ja väkivaltaisiksi lyhytpinnaisiksi, omahyväisiksi, ylpeiksi ja toisin ajattelijoita kohtaan suvaitsemattomiksi "ihmisystäviksi", jotka näkevät ainoan vihollisen olevan oman kansan joukossa sekä vieläpä lisäksi he ovat sitä mieltä, että kansallismielisillä ei ole osaa eikä arpaa tässä maassa, vaan HE ovat niitä, jotka tulee karkoittaa ja hiljentää marginaaliryhmäksi tässä meidän maassamme, jonka humuskerrosta aina peruskallioon saakka on myrkytetty monikulttuurisuuden ja kulttuurimarxismin houreilla ja luonnottomuuksien palvonnalla kriminalisoiden sen kaiken järjestyksen, joka on hakattu peruskallioon maapallon sulan keskipisteen syvyisin lakitekstein, joiden lakien mukaan koko aurinkokuntakin toimii aina pienimpään bakteeriin asti.

Saara pe 18.08.2017 05:03 0

Massamainen maahantunkeutuminen suurta joukkovoimaa käyttäen muistuttaa kyllä tosiaan enemmän sotatoimea kuin avunpyyntöä. Sotatoimeen voi vastata puolustavalla sotatoimella, eli todellakin olen Juhan kanssa samaa mieltä: tähän on olemassa lääke nimeltä ruuti.

Mukavaahan se ei ole, mutta jollei mitään tehdä, niin hankalammaksi vain käy. Kymmenen vuoden päästä voi meno olla jo melko ankeaa ja 20 v. jälkeen täysin toivotonta.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Saksan hallituskriisi ja hyvisten jenkka

ti 18.09. 23:14

Professorin Ajatuksia

Toivotan sinulle jaksamista, Jani Toivola!

ti 18.09. 23:12

Jukka Hankamäki

"Vihervasemmistoa ei ole" - Kunpa se olisi totta

ma 17.09. 23:24

Timo Vihavainen

Kulttuurin kukkatarhat

ma 17.09. 23:22

Heikki Porkka

"Pieni tyttäreni murhattiin järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena"

ma 17.09. 10:29

videot