Rikolliset asuneet ilmaiseksi vokeissa - "Nuorten miesten porukka nukkui päivät ja lähti öisin kiertämään"

Rikolliset ovat asuneet ilmaiseksi vastaanottokeskuksissa, joissa on vain ihmetelty, kuinka he nukkuvat päivisin ja lähtevät öisin omille teilleen.

Kotimaa ma 14.08.2017 12:47
Kuvituskuvaa vastaanottokeskuksesta. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.

Valko-Venäjältä ja Georgiasta tulevat ammattirikolliset ovat oppineet käyttämään hyväksi turvapaikanhakujärjestelmää Suomessa, kertoo  keskusrikospoliisi (krp) Helsingin Sanomille.

Rikolliset ovat asuneet ilmaiseksi vastaanottokeskuksissa, joissa on vain ihmetelty, kuinka he nukkuvat päivisin ja lähtevät öisin omille teilleen.

Keskusrikospoliisin mukaan on myös paljastunut, että georgialaiset rikolliset pyrkivät Suomeen väärennetyillä papereilla, koska heillä on ollut jo aiemmin kielteisiä turvapaikkapäätöksiä muista EU-maista.

 

"Liikkuvat valkovenäläisrikolliset hyödyntävät hyvin usein turvapaikkamenettelyä, mikä tarjoaa mahdollisuuden edulliseen majoittumiseen ja moniin muihin palveluihin. Myös valtaosa rikoksista epäillyistä georgialaisista on Suomessa turvapaikanhakijoina", kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Minna Laukka HS:lle.

Valko-venäläiset ja georgialaiset rikolliset tekevät Suomessa yleensä pieniä omaisuusrikoksia ja asuntomurtoja. 

Rikolliset löysivät Suomen järjestelmän heikkoudet nopeasti, koska viisumivapaus georgialaisille myönnettiin tämän vuoden maaliskuussa. Georgialaisia on epäiltynä nyt 50 varkaudesta ja 60 näpistystapauksesta. Valkovenäläisillä näpistysepäilyjä on ollut 60–150 vuosittain, ja saman verran on kirjattu varkauksia.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo kertoo, että georgialaisille tai valkovenäläisille ei ole myönnetty tänä vuonna Suomesta turvapaikkaa. Hakemuksia on ollut yhteensä 70.

Jukka Rahkonen ma 14.08. 12:47

Kommentit: 2

Juha. ma 14.08.2017 20:44 1

Tässä on nyt enää aivan turhaa nauraa Ruotsille. "Ei sanat riitä kertomaan..." Tai riittäisiväthän ne, mutta teksti olisi aivan painokelvotonta. "Ei tee mitään, ei tee mitään, länteen itään, länteen itään – riittää maailmaan jos vain on mieli rohkea!" Tuumii SPR.

Kaarle Akkanen ti 15.08.2017 10:17 1

Vain yksi "pieni" esimerkki maahanmuuttopolitiikan nykytason aukoista! Milloin hallitus reagoi näihin ja muihin järjestelmän hyväksikäyttötapauksiin? Onko esim. kokoomuksen vastaus se, että kasvatetaan ko. kiintiöitä?Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvallat eroaa YK:n ihmisoikeusneuvostosta

Klo 08:54.

Timo Vihavainen

Demokratian variantteja

ti 19.06. 13:13

Professorin Ajatuksia

Ei syytä huoleen

ti 19.06. 13:13

Reijo Tossavainen

Bagdadissa on turvallisempaa kuin paikoitellen Ruotsissa

ti 19.06. 09:04

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06. 13:22

videot