Hallitus pilkkoo VR:n - Hallintoneuvoston puheenjohtajalta täystyrmäys

VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio (ps.) varoittaa, että Sipilän hallitus on myymässä VR:n yksityisille yrityksille pilkkahintaan.

Kotimaa ke 09.08.2017 14:55
Ville Tavio (ps)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ja hallitus ovat siirtämässä VR:n junat perustettavaan uuteen kalustoyhtiöön, josta valtio taas antaa ne yksityisten yritysten käyttöön. Tällaista toimintamallia ei ole käytössä missään muualla maailmassa, kertoo Ville Tavio (ps) tiedotteessaan. 

Kilpailutuksen voittanut yritys olisi pakotettu käyttämään liikennöinnissään valtion omistamia junia.

Jos Bernerin ehdotus toteutuu, niin pian ulkomaalaiset suuryritykset käärivät voitot – veronmaksajien kustannuksella, tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailun avaaminen on suomalaisten etu vain, jos se toteutetaan hallitusti ja kansallinen etu edellä. Muuten rautateiden matkustajaliikenteessä seuraa kermankuorinta: Yksityiset yritykset ajavat suositut kannattavat junareitit itselleen voitoksi, mutta valtio ajaa hiljaisemmat kannattamattomat yhteydet tappioksi veronmaksajien piikkiin, Tavio toteaa.

"Missä oikeastaan ovat kilpailun avaamisen hyödyt, kun Bernerin mallissa kilpailu ei olisi lainkaan vapaata? Bernerin mallissa VR:n matkustajaliikennemonopolista siirrytään valtion kalustoyhtiömonopoliin. Kalustoyhtiömonopoli ei johda julkisten menojen alenemiseen, lippuhintojen laskemiseen eikä junakaluston valikoiman laajenemiseen." 

VR:n hallintoneuvosto aikoo käsitellä asiaa kokouksessaan ensi maanantaina.

 

Jukka Rahkonen ke 09.08. 14:55

Kommentit: 1

Juha. ke 09.08.2017 17:57 0

Pyövelin ammattikunta on taas herätetty henkiin Anne Bernerin muodossa (Kesk)eä poikkiKommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Median kenttäoikeus vallan väärinkäyttöä

Klo 10:10.

Vieraskynä

Onko mahdollista tehdä alueliitoksia vastoin Trumpin toiveita?

pe 16.02. 21:55

Juha Ahvio

Uusimman ajan ensimmäinen kansanmurha kohdistui kirkkoon ja kristittyihin

pe 16.02. 19:19

Timo Vihavainen

Yliopisto muutoksen kourissa

pe 16.02. 19:16

Professorin Ajatuksia

Brändin arvo

pe 16.02. 19:15

videot