Autolla ajettu sotilaiden päälle Pariisissa, useita loukkaantunut - poliisi etsii BMW-kuskia

Viranomaisten mukaan isku Levallois-Perretissä on tahallinen

Ulkomaat ke 09.08.2017 13:14

Terrorismin vastainen yksikkö tutkii tänään aamulla kello kahdeksalta tapahtunutta iskua, jossa tuntematon kuljettaja ajoi yli kymmenen sotilaan joukon päälle. Sotilaista kuusi haavoittui iskussa, kertoo SkyNews

Isku tapahtui tänään aamulla kahdeksalta paikallista aikaa lähellä Place de Verdunia Pariisin Levallois-Perret esikaupunkialueella.

Tummaa iskussa käytettyä BMW merkkistä autoa etsitään. Tuntematon kuljettaja ajoi sotilaiden päälle kiihdyttäen nopeuttaan kun sotilaat olivat tulleet ulos parakista ja lähdössä partiokierrokselleen.

Levallois-Perretin pormestari Patrick Balkany totesi,  että "ei ole epäisystäkään etteikö kyseessä olisi ollut tahallinen isku."

"Se tapahtui hyvin äkkiä. Auto ei pysähtynyt. Se syöksyi heitä kohti ... se kiihdytti nopeasti", hän sanoi BFMTV:n lähetyksessä.

 

Ranska on ollut kansallisessa hälyytystilassa Marraskuusta 2015, jolloin muslimiterroristit tekivät erittäin raa'an iskun Pariisissa, jossa tappoivat 130 ihmistä.

Nyt sairaalahoidossa olevat sotilaat olivat lähdössä partioimaan Ranskan kuuluisia nähtävyyksiä ja varmistamaan turvallisuutta niiden läheisyydesssä.

Partioinnit aloitettiin muslimien tehtyä terrori-iskun Charlie Hebdon toimistolle Tammikuussa 2015. Partioinnin tarkoitus on suojella siviilejä uusilta terrori-iskuilta.

 

Tämän päiväinen autoisku tapahtui vain neljä päivää sen jälkeen kun musliminuori ryntäsi veitsen kanssa Eiffel tornille huutaen "allahu akbar" - ja kertoi poliisille halunneensa hyökätä sotilaan kimppuun.

Kesäkuussa islamilainen terroristi hyökkäsi poliisin kimppuun vasaran kanssa Notre Damen katetraalin edessä huutaen "allahu akbar".

Kaksi kuukautta aiemmin islamilaiset terroristit ampuivat poliisin kuoliaaksi Champs Elyseellä ja Helmikuussa muslimi hyökkäsi sotilaiden kimppuun macheten kanssa lähellä Louvren museota.

 

Jukka Rahkonen ke 09.08. 13:14

Kommentit: 2

Juha. ke 09.08.2017 17:55 1

YLE peittelee tapauksen kuin villieläin jätöksensä.

Olli Pusa to 10.08.2017 08:53 1

Le Parisien lehden mukaan epäilty on Hamou Benlatrèche niminen 37 vuotias algerialaistaustainen, jolla on oleskelulupa Ranskassa.

Varmaan "yksittäistapaus".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Matti Viren

Wir schaffen das!

Klo 01:52.

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

videot