Autolla ajettu sotilaiden päälle Pariisissa, useita loukkaantunut - poliisi etsii BMW-kuskia

Viranomaisten mukaan isku Levallois-Perretissä on tahallinen

Ulkomaat ke 09.08.2017 13:14

Terrorismin vastainen yksikkö tutkii tänään aamulla kello kahdeksalta tapahtunutta iskua, jossa tuntematon kuljettaja ajoi yli kymmenen sotilaan joukon päälle. Sotilaista kuusi haavoittui iskussa, kertoo SkyNews

Isku tapahtui tänään aamulla kahdeksalta paikallista aikaa lähellä Place de Verdunia Pariisin Levallois-Perret esikaupunkialueella.

Tummaa iskussa käytettyä BMW merkkistä autoa etsitään. Tuntematon kuljettaja ajoi sotilaiden päälle kiihdyttäen nopeuttaan kun sotilaat olivat tulleet ulos parakista ja lähdössä partiokierrokselleen.

Levallois-Perretin pormestari Patrick Balkany totesi,  että "ei ole epäisystäkään etteikö kyseessä olisi ollut tahallinen isku."

"Se tapahtui hyvin äkkiä. Auto ei pysähtynyt. Se syöksyi heitä kohti ... se kiihdytti nopeasti", hän sanoi BFMTV:n lähetyksessä.

 

Ranska on ollut kansallisessa hälyytystilassa Marraskuusta 2015, jolloin muslimiterroristit tekivät erittäin raa'an iskun Pariisissa, jossa tappoivat 130 ihmistä.

Nyt sairaalahoidossa olevat sotilaat olivat lähdössä partioimaan Ranskan kuuluisia nähtävyyksiä ja varmistamaan turvallisuutta niiden läheisyydesssä.

Partioinnit aloitettiin muslimien tehtyä terrori-iskun Charlie Hebdon toimistolle Tammikuussa 2015. Partioinnin tarkoitus on suojella siviilejä uusilta terrori-iskuilta.

 

Tämän päiväinen autoisku tapahtui vain neljä päivää sen jälkeen kun musliminuori ryntäsi veitsen kanssa Eiffel tornille huutaen "allahu akbar" - ja kertoi poliisille halunneensa hyökätä sotilaan kimppuun.

Kesäkuussa islamilainen terroristi hyökkäsi poliisin kimppuun vasaran kanssa Notre Damen katetraalin edessä huutaen "allahu akbar".

Kaksi kuukautta aiemmin islamilaiset terroristit ampuivat poliisin kuoliaaksi Champs Elyseellä ja Helmikuussa muslimi hyökkäsi sotilaiden kimppuun macheten kanssa lähellä Louvren museota.

 

Jukka Rahkonen ke 09.08. 13:14

Kommentit: 2

Juha. ke 09.08.2017 17:55 1

YLE peittelee tapauksen kuin villieläin jätöksensä.

Olli Pusa to 10.08.2017 08:53 1

Le Parisien lehden mukaan epäilty on Hamou Benlatrèche niminen 37 vuotias algerialaistaustainen, jolla on oleskelulupa Ranskassa.

Varmaan "yksittäistapaus".Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Separatistiset maitoparrat vispaavat valtiot kuorivat kermat EU:lle

ke 18.10. 22:23

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam III: "Teologian desantit" ja Aabrahamin usko

ke 18.10. 22:14

Arto Luukkanen

Pelkoa Suomen herraan ja lomarahat takaisin!

ke 18.10. 10:59

Timo Vihavainen

Häirintä

ke 18.10. 10:37

Professorin Ajatuksia

Riitelevät vennamolaisuuden perilliset

ke 18.10. 10:34

Reijo Tossavainen

Kuntaliitokset eivät tuoneet säästöjä. Liitoskuntien palvelut heikkenivät.

ke 18.10. 08:04

videot