Lähes 200 afrikkalaista rynnisti Gibraltarilla rajan yli Espanjaan - juoksivat aamuyön pimeydessä läpi

Viranomaiset eivät pystyneet pysäyttämään afrikkalaisten joukkoryntäystä aamuvarhaisella.

Ulkomaat ma 07.08.2017 15:08
Uutiskuvaa IltaLehden artikkelista 7.8.2017. Kuva on Afrikan paikallisen televisiokanavan julkaisemaa uutis- ja markkinointikuvaa.

Yhteensä 187 afrikkalaista on rynnistänyt rajan yli Marokon ja Espanjan välisellä maa-alueella Ceutassa varhain maanantaiaamuna, viranomaiset kertoivat IltaLehden mukaan.

"He tulivat viideltä aamulla yli, juoksemalla rajavalvontapisteen läpi", Ceutan keskushallinnon puhemies kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaiset eivät pystyneet pysäyttämään Euroopan alueelle laittomasti tunkeutuvia afrikkalaisia, jotka olivat lähtöisin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Afrikan televisiossa näytettiin uutiskuvaa, jossa ihmiset juoksivat aamuyön hämärässä. Päästyään Gibraltarin salmen Afrikan mantereen puolella olevalle Espanjan maaperälle, osa tunkeutujista juhli tuulettamalla käsiään ilmassa ja polvistumalla maahan.

Uutisvideot rajojen läpi juoksevista ja laittomasti Euroopan rajojen yli tunkeutuvista afrikkalaisista, jotka pääsevät esteiden yli, rohkaisevat myös muita lähtemään vastaavaan yritykseen.

Ceuta ja Melilla ovat espanjalaisia kaupunkeja Pohjois-Afrikassa välimeren rannalla Marokossa. Ne ovat Euroopan unionin ainoa maaraja Afrikan kanssa.

Valtaosa Eurooppaan pyrkivistä afrikkalaisista lähtee tällä hetkellä Libyasta ja käyttää hyväkseen eurooppalaisten rikollisjärjestöjen meritaksikyytejä Libyan rannikolta Italiaan. 

Ceutaan laittomasti tunkeutuneet afrikkalaiset kerättiin yhteen ja vietiin vastaanottokeskukseen, jossa he voivat hakea turvapaikkaa Espanjasta.

Ceutaa ympäröi kaksinkertainen rautalanka-aita, joka on kahdeksan kilometriä pitkä ja kuusi metriä korkea. Viime viikolla noin 200 afrikkalaista yritti rynnäköidä aidan yli Ceutaan aidankatkaisupihtejä mukanaan. 73 heistä pääsi laittomasti läpi rajaesteiden.

Jukka Rahkonen ma 07.08. 15:08

Kommentit: 1

Juha. ma 07.08.2017 17:05 1

Eipä noita piemeässä näekään. Sen näköistä porukkaa, että naiset lämpiävät ja miehet kylmiävät.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

Heikki Porkka

Yhdysvaltain Kansallinen rajavartioviranomaisten liitto nimittää Peter Fondaa terroristiksi

la 23.06. 10:26

Timo Vihavainen

Huumorinvastuu

pe 22.06. 16:01

Professorin Ajatuksia

Onko Kreikan kriisi nyt ohi?

pe 22.06. 16:00

Reijo Tossavainen

Vastarannalla huutaa suomalainen!

pe 22.06. 07:55

videot