Tanskassa syntyneet muslimit väkivaltaisempia ja agressiivisempia kuin maahanmuuttajat

Tuoreiden tutkimusten mukaan Euroopassa syntyneet muslimit, jotka eivät koskaan ole asuneet Euroopan ulkopuolella, harkitsevat väkivaltaisia iskuja tukeakseen muslimien rintamaa muualla.

Ulkomaat ti 01.08.2017 00:03

Kansainvälinen Milan Obaidin johtama tutkimusryhmä Uppsalan yliopistosta teki kaksi tutkimusta löytääkseen merkkejä uhriutumiskäyttäytymisestä. Tutkimuksissa selvisi, että uhriutumisen äärimmäisissä muodoissa Euroopassa syntyneet muslimit, jotka eivät koskaan ole asuneet muualla, saivat niin kovia agressioita muiden muslimien kohtelusta ulkomailla, että suunnittelivat tekevänsä väkivaltaisia iskuja Euroopassa, kertoo Breitbart.

Tutkijat tutkivat kahta erilaista ryhmää: muslimeja, jotka olivat syntyneet Tanskassa ja muslimeja, jotka olivat syntyeet ja asuneet konfliktialueilla, joissa länsimaat olivat suorittaneet sotilasoperaatioita. Tutkimuksessa pyrittiin löytämään eroja näiden ryhmien välillä islamilaisessa identiteetissä, ryhmävihassa ja suhtautumisessa länsimaiden sotilaalliseen osallistumiseen konflikteihin maissa, joissa on muslimienemmistö.

Tutkimuksessa selvitettiin myös näiden joukkojen taipumusta väkivallan käyttöön sekä heidän pyrkimyksiään puolustaa tai tukea islamia ja muita muslimeja myös väkivallattomasti.

Tanskassa syntyneiden muslimien huomattiin olevan todennäköisempiä terrori-iskujen tekijöitä ja enemmän sitoutuneita muihin muslimeihin maailmalla kuin vasta viime vuosina saapuneet muslimimaahanmuuttajat.

Tanskassa syntyneet muslimit myös “pitivät länsimaista ulkopolitiikkaa epäoikeudenmukaisempana, tunsivat enemmän ryhmän yhteistä vihaa ja olivat innokkaimpia tukemaan muita muslimeja myös väkivallattomin keinoin,” raportin mukaan. Raportissa todettiin voimakkaan ryhmävihan ennakoivan suoraa väkivaltaa.

Tutkijat olivat yllättyneitä tuloksista. He olivat odottaneet päinvastaisia tuloksia omaan kokemukseensa ja tuntumaansa perustuen. Toisaalta he myös totesivat tulosten olevan linjassa sen kanssa, että toisen ja kolmannen polven muslimimaahanmuuttajat usein ovat omiin muslimiyhteisöihinsä eristäytyneitä.

Jukka Rahkonen ti 01.08. 00:03

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot