Itävallan vihreät hajoamassa maahanmuutto- ja islamkriittisyyden tukahduttamisen vuoksi

Itävallan vihreätä puoluetta uhkaa hajoaminen, sillä vihreiden kansanedustaja Peter Pilz on perustamassa uutta maahanmuutto- ja islamkriittistä puoluetta.

Ulkomaat su 30.07.2017 11:17

Itävallan tunnetuin vihreä kansanedustaja Peter Pilz  on ollut parlamentissa jo 31 vuotta, ja toiminut myös vihreiden puoluejohtajana. Hän on nyt jättämässä puolueensa aloittaakseen uuden, jonka riveissä hän aikoo osallistua 15. lokakuuta pidettäviin parlamenttivaaleihin.

Pilzin eron syynä on se, että vihreä puolue ei hyväksy kritiikkiä poliittista islamia ja massamaahanmuuttoa kohtaan. Pilz on kerännyt taakseen niin suuren joukon tunnetuimpia vihreitä, että puolueen jakautuminen tulee olemaan emopuolueelle ongelma. Vihreiden kannatus Itävallassa on pudonnut pakolaisongelman alkamisesta noin 12 prosenttiyksikköä.

Saksalainen Die Welt lehti kertoi tästä harvinaisesta vihreästä:

"Pilz epäonnistui johtamaan vihreitä taisteluun vasemmistopolitiikallaan kansallismielistä FPÖ – puoluetta vastaan tuodakseen puolueensa lähemmäs ravintoloiden kantapöytiä. Politiikan tutkija Fritz Plasser luonnehtii Pilziä Itävallan omaksi Bernie Sanders:iksi. Pilz lähetti vasemmistolaisen signaalin, mutta kritisoi vihreille epätyypilliseen tapaan massamaahanmuuttoa ja poliittista Islamia. ”Tässä on kaksi suuntaa, jotka eivät ensitarkastelulla näytä kohtaavan. Tarkemmin tarkasteltuna huomaa, että tässä on ovet auki joka suuntaan”, sanoi PlasserSalzburger Nachrichten – lehdelle."

Die Presse – lehti kertoi Pilz:in eroharkinnasta jo kesäkuussa:

"ZIB2 – kanavalla puhuessaan Pilz esitti ajatuksen uudesta kansanliikkeestä, johon tuhannet ovat nyt liittyneet. Ihmiset ovat tuskastuneet nykyiseen poltiikkaan ja vanhoihin puolueisiin, joihin on laskettava myös vihreät. Vihreiden toinenkin tähtipoliitikko Albert Steinhauser vihjaa erollaan, jos Pilz todella eroaa."

Sisällöllisesti ”Peter Pilzin lista” voisi – Saksan Linken – puolueen tapaan – valita vasemmistopopulistisen linjan, vaikka liike kuulostaa oikeistolaiselta maahanmuutto- ja integraatiopolitiikkansa osalta. Taistelua poliittista islamia vastaan Pilz johti vihreissä yksinään, ja aikoo jatkaa työtään uudessa kansanliikkeessäänkin. Nähtäväksi jää, kerääkö hän liikkeellään ääniä oikealta. Jos Pilz vie ääniä vain vihreiltä ja SPÖ:ltä, kyseessä olisi vain ”nollasummapeli”.

Myös viisi muuta kansanedustajaa saattaa liittyä ”Pilzin listaan”.

Puolueen jakautuminen voi muodostua Itävallan vihreille todelliseksi ongelmaksi. Sama kehityskulku on nähtävissä myös Saksan vihreiden kannatuksessa: puolueet, jotka estävät terveen kansallismielisen ajattelun ja asioiden kriittisen tarkastelun, eivät enää vedä ihmisiä puoleensa.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen su 30.07. 11:17

Kommentit: 3

Paavo su 30.07.2017 13:20 0

Nopiasti luettuna/ymmärrettynä ovat Halla-aholaisen tiellä.

Hyvä niin ollen!

Alcibiades su 30.07.2017 15:28 1

No ongelmien pahentuessa on kaksi vaihtoehtoa: myöntää olleensa väärässä peitellessään ongelmia, tai entistä fanaattisempi peittely.

Jakaantumisvaarassa on paljon muitakin puolueita. Tästähän syystä mm. Perussuomalaiset jakaantui.

Kaarle Akkanen ma 31.07.2017 11:45 0

Meillähän nämä ko. tukahduttamistoimet ovat jo edenneet varsin pitkälle!? Kiitos YLE:n, HS:n ja muiden perässähiihtäjämedioiden poliittisten toimitusten. Onneksi on näitä muitakin kanavia, kuten esim. Oikea Media! Saamme todellisen kokonaiskuvan asioista ilman sensuuria, ilman maalailua ja ilman poliittista vihervasemmistolaista väritystä!Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

Klo 09:27.

Reijo Tossavainen

Presidentti Sauli Niinistö puhui "muunneltua totuutta" maahantulijoista

Klo 06:22.

Matti Viren

Työvoiman tarjonta kasvaa vain palkkojen myötä

ti 22.08. 13:10

Timo Vihavainen

Armotonta menoa

ti 22.08. 12:32

Heikki Porkka

Vastuulliset esiin, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ero

ti 22.08. 11:09

videot