Richard Dawkinsia rangaistiin islamin arvostelemisesta

Dawkins: "Miksi on hienoa kritisoida kristillisyyttä, mutta ei islamia?"

Ulkomaat su 30.07.2017 10:53

Kalifornian Berkeleyn radioasema KPFA oli kutsunut tunnetun evoluutiobiologi ja ateisti Richard Dawkinsin puhumaan uusimmasta kirjastaan ​​ja perui sitten tapahtuman Dawkinsin syyllistyttyä "loukkaavaan" puheeseen islamista, kertoo Life Site News.

Dawkinsin oli tarkoitus keskustella hänen tuoreesta "Science in the Soul: Selected Scripts of Passionate Rationalist" -kirjastaan Berkeleyn KPFA -radioasemalla 9. elokuuta. Radioasema sai kuitenkin kanteluita siitä, että Dawkins oli loukannut islamia.

Radioaseman henkilökunta ilmoitti tapahtuman olleen varattu jo ennen kuin he saivat tietää Dawkinsin satuttaneen twiiteillään ja islamia koskevilla kommenteillaan "niin monia ihmisiä":

"Pahoittelemme ilmoittaaksemme, että KPFA on peruuttanut tapahtuman Richard Dawkinsin kanssa. Pahoittelemme, että meillä ei ollut laajempaa tietämystä Dawkinsin näkemyksistä jo paljon aiemmin."

Dawkins kielsi kriittisten kommenttiensa islamista olleen herjaavia ja loukkaavia. Hän viittasi "pelissä" olevan selkeästi kysymys kaksoisstandardeista. Lisäksi hän vaati radiokanavaa käymään läpi hänen viimeisimmät kommenttinsa ja pyytämään anteeksi.

"Minut tunnetaan siitä, että olen usein kritisoinut kristinuskoa. Miksi annatte islamille vapaan passin? Miksi on hienoa kritisoida kristillisyyttä, mutta ei islamia?" hän kirjoitti avoimessa kirjeessään KPFA: lle.

Dawkins on arvostellut uskontoja julkisesti jo vuosikymmenien ajan.

Kesäkuussa 2017 Dawkins tuki julkisesti brittiläisten koulujen uskonnonopetusta, viitaten kristinuskon ratkaisevaan merkitykseen brittiläiselle kulttuurille ja eurooppalaiselle historialle.

"Mielestäni on tärkeä osa kulttuuriamme tietää Raamatusta", hän sanoi Cheltenham Science -festivaaleilla.

Dawkins huomautti olevan paljon englantilaista kirjallisuutta, joissa on viittauksia Raamattuun. Hän mainitsi Oxfordin englantilaisen sanakirjan ja totesi siitä löytyvän jotain samantapaisia lainauksia niin Raamatusta kuin Shakespearestakin.

"Se on tärkeä osa historiaamme. Kilpailevien uskontojen erimielisyydet hallitsevat niin paljon Euroopan historiaa, etkä voi ymmärtää historiaa, ellet tunne kristinuskon historiaa ja niin edelleen."

Hän kuitenkin teki merkittävän eron "erään uskonnon" ja toisen uskonnon välillä.

"On houkuttelevaa sanoa kaikkien uskontojen olevan pahoja ja minä sanon, että kaikki uskonnot ovat pahoja. Mutta on pahempi kiusaus sanoa, että kaikki uskonnot ovat yhdenvertaisesti ja samalla tavalla pahoja, koska ne eivät ole", Dawkins täsmensi.

Dawkinsin mielestä on "aivan selvää" tarkasteltaessa eri uskontojen tämänhetkisiä vaikutuksia maailmassa, että tällä hetkellä islam on pahin uskonto maailmassa.

Dawkins on twiitannut muun muassa vuonna 2013, että "islam on suurin pahuuden voima tämän päivän maailmassa".

Tytti Salenius su 30.07. 10:53

Kommentit: 2

Kaarle Akkanen ma 31.07.2017 11:58 1

Tämä "hullu" islamin uskon suojelu kritiikiltä on mennyt jo äärimmäisyyksiin! Sotaisa, alistava oppi on siis länsimaissa ns. kuuma puuro, jota pitää kiertää kaukaa? Mahdoton ajatus demokratiassa. Uskonnot ovat lähtökohtaisesti saman arvoiset ja niiden pitää myös sietää arvostelua, kritiikkiä ja mielipiteitä!

Jaakko Hynninen30916 ma 31.07.2017 16:29 1

Pakko kai todeta, että yhteinen vihollinen yhdistää. Dawkins ei olekaan läpeensä vastenmielinen, kun sentään kristinuskon kulttuurisen merkityksen tunnistaa ja joutuu jonkinlaiseen pannaan islam-kritiikin takia. Kaksoisstantardista islamin hyväksi pitää luopua kaikkialla. Eduskunnan pitää käsitellä joka ikinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskysymys islaminuskoiset mielessä pitäen. Ei sharioita ja sukupuolineutraalia yhteiskuntaa pitää puskea täsmälleen samaan tahtiin moskeijoihin, niin kuin sitä työnnetään kirkkoihin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06. 17:03

Heikki Porkka

Yhdysvaltain Kansallinen rajavartioviranomaisten liitto nimittää Peter Fondaa terroristiksi

la 23.06. 10:26

Timo Vihavainen

Huumorinvastuu

pe 22.06. 16:01

Professorin Ajatuksia

Onko Kreikan kriisi nyt ohi?

pe 22.06. 16:00

Reijo Tossavainen

Vastarannalla huutaa suomalainen!

pe 22.06. 07:55

videot