Richard Dawkinsia rangaistiin islamin arvostelemisesta

Dawkins: "Miksi on hienoa kritisoida kristillisyyttä, mutta ei islamia?"

Ulkomaat su 30.07.2017 10:53

Kalifornian Berkeleyn radioasema KPFA oli kutsunut tunnetun evoluutiobiologi ja ateisti Richard Dawkinsin puhumaan uusimmasta kirjastaan ​​ja perui sitten tapahtuman Dawkinsin syyllistyttyä "loukkaavaan" puheeseen islamista, kertoo Life Site News.

Dawkinsin oli tarkoitus keskustella hänen tuoreesta "Science in the Soul: Selected Scripts of Passionate Rationalist" -kirjastaan Berkeleyn KPFA -radioasemalla 9. elokuuta. Radioasema sai kuitenkin kanteluita siitä, että Dawkins oli loukannut islamia.

Radioaseman henkilökunta ilmoitti tapahtuman olleen varattu jo ennen kuin he saivat tietää Dawkinsin satuttaneen twiiteillään ja islamia koskevilla kommenteillaan "niin monia ihmisiä":

"Pahoittelemme ilmoittaaksemme, että KPFA on peruuttanut tapahtuman Richard Dawkinsin kanssa. Pahoittelemme, että meillä ei ollut laajempaa tietämystä Dawkinsin näkemyksistä jo paljon aiemmin."

Dawkins kielsi kriittisten kommenttiensa islamista olleen herjaavia ja loukkaavia. Hän viittasi "pelissä" olevan selkeästi kysymys kaksoisstandardeista. Lisäksi hän vaati radiokanavaa käymään läpi hänen viimeisimmät kommenttinsa ja pyytämään anteeksi.

"Minut tunnetaan siitä, että olen usein kritisoinut kristinuskoa. Miksi annatte islamille vapaan passin? Miksi on hienoa kritisoida kristillisyyttä, mutta ei islamia?" hän kirjoitti avoimessa kirjeessään KPFA: lle.

Dawkins on arvostellut uskontoja julkisesti jo vuosikymmenien ajan.

Kesäkuussa 2017 Dawkins tuki julkisesti brittiläisten koulujen uskonnonopetusta, viitaten kristinuskon ratkaisevaan merkitykseen brittiläiselle kulttuurille ja eurooppalaiselle historialle.

"Mielestäni on tärkeä osa kulttuuriamme tietää Raamatusta", hän sanoi Cheltenham Science -festivaaleilla.

Dawkins huomautti olevan paljon englantilaista kirjallisuutta, joissa on viittauksia Raamattuun. Hän mainitsi Oxfordin englantilaisen sanakirjan ja totesi siitä löytyvän jotain samantapaisia lainauksia niin Raamatusta kuin Shakespearestakin.

"Se on tärkeä osa historiaamme. Kilpailevien uskontojen erimielisyydet hallitsevat niin paljon Euroopan historiaa, etkä voi ymmärtää historiaa, ellet tunne kristinuskon historiaa ja niin edelleen."

Hän kuitenkin teki merkittävän eron "erään uskonnon" ja toisen uskonnon välillä.

"On houkuttelevaa sanoa kaikkien uskontojen olevan pahoja ja minä sanon, että kaikki uskonnot ovat pahoja. Mutta on pahempi kiusaus sanoa, että kaikki uskonnot ovat yhdenvertaisesti ja samalla tavalla pahoja, koska ne eivät ole", Dawkins täsmensi.

Dawkinsin mielestä on "aivan selvää" tarkasteltaessa eri uskontojen tämänhetkisiä vaikutuksia maailmassa, että tällä hetkellä islam on pahin uskonto maailmassa.

Dawkins on twiitannut muun muassa vuonna 2013, että "islam on suurin pahuuden voima tämän päivän maailmassa".

Tytti Salenius su 30.07. 10:53

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot