EU:n tuomioistuin vahvisti: Turvapaikanhakijat voidaan palauttaa ensimmäiseen EU-maahan

Euroopan unionin tuomioistuin on tuomioissaan päättänyt, että EU:n jäsenmaat voivat palauttaa toisen EU-maan kautta tulleet turvapaikanhakijat ensimmäiseen EU:hun tulomaahan.

Ulkomaat ke 26.07.2017 17:27

Tuomioistuimen päätöksellä on merkittävät seuraamukset, sillä erityisesti vuoden 2015–2016 turvapaikkakriisin aikana Dublinin asetusta ei noudatettu, vaan turvapaikkahakemukset käsiteltiin yleensä vasta siinä maassa, mihin hakija halusi hakemuksensa jättää, uutisoi tänään Verkkouutiset.

Kyse on Dublin III -asetuksen tulkinnasta, jonka mukaan turvapaikanhakijan hakemus on käsiteltävä ensimmäisessä EU-maassa, johon hakija on saapunut.

Tuomioistuimen käsittelemässä tapauksessa Syyriasta tullut pakolainen oli ensimmäisenä EU-maana saapunut Kroatiaan, mutta kroatialaisviranomaiset olivat ohjanneet heidät eteenpäin Sloveniaan, missä syyrialainen jätti turvapaikkahakemuksensa. Toisessa kahdessa tapauksessa afgaanipakolaiset olivat niin ikään tulleet EU:n alueelle Kroatian kautta, mutta he olivat jättäneet hakemuksensa vasta Itävallassa, Verkkouutiset kertoo.

Slovenia ja Itävalta halusivat palauttaa pakolaiset Kroatiaan.

Kroatian olisi pitänyt käsitellä molempien syyrialaisten turvapaikkahakemukset heidän ylitettyä Kroatian rajan EU-tuomioistuimen päätöksen mukaan. Turvapaikanhakijoiden rajanylitys kolmansiin EU-maihin oli laiton, vaikka se poikkeuksellisten olojen vuoksi sallittiin humanitäärisistä syistä.

Jukka Rahkonen ke 26.07. 17:27

Kommentit: 3

Juha Kivelä to 27.07.2017 09:31 0

Start deportations!

Juha Kivelä to 27.07.2017 09:33 0

Suomessa(kin) kaikki jo käsitellytkin myönteiset turvapaikkapäätökset, on peruttava ja myönteisenkin turvapaikkapäätöksen saaneet palautettavan lain mukaan ensimmäiseen EU-maahan! - VÄLITTÖMÄSTI!

Vai aikovatko Suomen Valtion VIRKAMIEHET niskuroida Suomen Kansaa vastaan?!?!

Kaarle Akkanen la 29.07.2017 10:44 0

Meillä poliitikot eivät ole uskaltaneet tehdä mitään päätöstä (päätöksiä), joka "horjuttaisi" missään määrin ns. kansainvälistä "hyvää", hyväuskoista, avoimen yhteiskunnan mainettamme! Nytkin rajamme yli kävelee vuosittain 4000 - 5000 "pakolaista" (Risikon mukaan), eikä näistä paljon huudella. Päinvastoin, halutaan ottaa lisää elätettäviä. Kukaan ei kuitenkaan ole kertonut sitä, miten tämä kaikki rahoitetaan. Otetaanko hallitusohjelman vastaisesti lisää lainaa vai leikataanko valtion menoista (meiltä)!?Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Apteekin hyllyltä

Klo 17:52.

Jukka Hankamäki

Helsingin Sanomien kultaiset kuohijat vaarallistavat seksin

Klo 10:32.

Professorin Ajatuksia

Sikailua toisten juhlissa

Klo 10:20.

Henry Laasanen

Touko Aalto vihapuhuu setiä vastaan

Klo 08:40.

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam III: "Teologian desantit" ja Aabrahamin usko

ke 18.10. 22:14

videot