Aseman lakkokenraali Nour Jamal sai loppuelämän kestävän oleskeluluvan

HS:n mukaan aseman lakkokenraali Nour Jamal sai vihdoin myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Kotimaa ke 19.07.2017 17:59
Laittomasti maassa oleilevia mielenosoittajia Rautatientorilla keväällä 2017

"Jamal sai ensimmäisen päätöksen kielteisenä viime syksynä ja asiasta valitettiin.  Vuoden alusta alkaen hän on osoittanut asemalla mieltään ilmaisen loppuelämän kestävän ylläpidon puolesta", kertoo PT-media.

"Jamalin perheestä turvapaikka myönnettiin aiemmin hänen isälleen, äidilleen ja viidelle alaikäiselle sisarukselleen. Kielteisen saivat ensin Jamal ja hänen 19-vuotias siskonsa, mutta nyt maahanmuuttovirasto myönsi myös heille loppuelämän kestävän pysyvän oleskeluluvan."

"Jamal vaatii nyt maahanmuuttovirastolta anteeksipyyntöä ensimmäisestä kielteisestä päätöksestä ja sen aiheuttamasta mielipahasta."

"Maahanmuuttoviraston päätös on hyvin mielenkiintoinen", PT-median toimittaja toteaa. "Jamal on kertonut joutuneensa Irakissa sieppausyrityksen kohteeksi 2015, mutta hän on oleskellut kuitenkin Turkissa ainakin vuodesta 2013 alkaen. Mies on käynyt säännöllisessä ansiotyössä Turkissa, välillä hän on vieraillut Irakissa, mutta palannut aina takaisin Turkkiin."

"Aiemmassa Hesarin jutussa kerrottiin, että perhe on ollut koko ajan yhdessä kun he tulivat Suomeen 2015. Eli luultavasti koko perhe on asunut jo vuosia ennen Suomeen tuloa Turkissa."

"Miksi Jamalille annettiin turvapaikka, vaikka hän oli varmuudella asunut Turkissa vuosia ennen Suomeen tuloaan", kysyy PT-median toimitus ja viittaa aiempaan kirjoitukseen Jamalin vaiheista. https://pt-media.org/2017/03/24/eras-aseman-lakkokenraali-on-asunut-ennen-suomeen-tuloa-vuosia-turkissa/

"Ruotsin Maahanmuuttovirastossa töissä oleva Merit Wager on kertonut useaan otteeseen, että monet kolmansien maiden tulijat tulevat tosiasiassa jostakin kolmannesta maasta, mutta hakevat turvapaikkaa vedoten kotimaansa tilanteeseen. Kuvitellaan tilanne, että Suomeen tulisi konflikti. Irak lupaisi yhtäkkiä ilmaisen ylläpidon ja asunnon kaikille suomalaisille, jotka vain saapuvat maahan. Sen jälkeen minä vuosia Ruotsissa asuneena lonnisin Irakiin, jossa olisi vielä parempi sosiaaliturva kuin Ruotsissa.", PT-median toimittaja havainnollistaa esimerkillä tilannetta.

 

Jukka Rahkonen ke 19.07. 17:59

Kommentit: 0Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

Klo 09:27.

Reijo Tossavainen

Presidentti Sauli Niinistö puhui "muunneltua totuutta" maahantulijoista

Klo 06:22.

Matti Viren

Työvoiman tarjonta kasvaa vain palkkojen myötä

ti 22.08. 13:10

Timo Vihavainen

Armotonta menoa

ti 22.08. 12:32

Heikki Porkka

Vastuulliset esiin, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ero

ti 22.08. 11:09

videot