Itä-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja hehkuttaa osallistumistaan mellakoihin ja tuhotöihin

Pervotutkija Marianne Niemelä ei sanallakaan tuomitse väkivaltaa, jonka seurauksena satoja poliiseja loukkaantui vakavasti ja omaisuutta tuhottiin yli 12 miljoonan euron edestä.

Kotimaa ke 19.07.2017 11:18

Hampurin G20 kokouksen massiiviset mellakat ja Lähi-idän uutiskuvista tuttu vandalismi täytti median otsikot ja uutiskuvat kaksi viikkoa sitten. Satoja poliiseja loukkantui vakavasti ja omaisuutta tuhottiin arviolta yli 12 miljoonan euron edestä anarkistien, feministien, sateenkaariaktivistien ja muiden äärivasemmistolaisten riehuessa kaduilla.

Suomalainen pervotutkija ja Itä-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Marianne Niemelä osallistui myös näihin levottomuuksiin ja kirjoittaa tapahtumista innostunein sanavalinnoin blogissaan. Myös pientä pettymystä on havaittavissa kirjoituksessa, kun ne parhaimmat mellakat menivät kirjoittajalta sivu suun.

"Torstain Welcome to Hell -demo meni Hampuriin tulon viivästymisen takia ohi, ainakin siihen asti, että poliisi oli saanut valtaosan mielenosoituksesta hajotettua. Saimme lopulta kiinni demon yhdet jäänteet Rote Floran sosiaalikeskuksen edustalla, jossa se vaikutti olevan käytännössä enää pienen humalaisen joukon uhittelua poliisille, eikä paikalla vaikuttanut olevan enää varsinaisesti aktivisteja. Vierestä sai ostaa olutta ja pizzaa. Nuotioita paloi jokunen.", Marianne kirjoittaa.

"Perjantai-aamun Shut Down the Logistics of Capital satamablokkauksessa poliiseja oli suhteellisen vähän, minkä kuulin myöhemmin selittyvän ehkä sillä, että poliisilla oli ongelmia hallita keskustassa puhjenneita delegaattikuljetusten blokkausyrityksiä, sekä Altonassa yltyvää mellakointia. Tästä eteenpäin mellakointi tulee jatkumaan vielä ainakin pitkälle lauantai-yöhön. Huippunsa se vaikutti yltävän perjantaina iltana/yöllä. Sternschanzenin alueella palavia barrikadeja tuntui löytyvän joka risteyksessä. Rote Floralla yksinäinen poliisiryhmä yrittää pitää asemaansa loputtomassa sateessa pulloja, kiviä ja ilotulitteita.", blogisti jatkaa.

"Oli selkeää, että mellakat ovat itsestäänselvyys ja festari-henkeä oli ilmassa. Rote Floralla naamioitunut mielenosoittaja tarjoili ilmeisesti varastettuja hedelmiä sivustakatsojille. Suhteessa kuitenkin ryöstettyjä liikkeitä ei löydy monta. Kun supermarketti Reweä ryöstettiin paikalliset seurasivat palavasta kaupasta oluen kanssa ulos juoksevaa väkeä lähinnä huvittuneena. Naamioitunut nuorukaiskaksikko kantoi yhdessä ulos puulaatikkoa täynnä viinejä. Yllättävin oli olutpäkin ja kukkakimpun kanssa ulos juokseva nuorimies."

Pervotutkija ja Itä-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Marianne Niemelä ei sanallakaan tuomitse poliiseihin ja omaisuuteen kohdistunutta väkivaltaa, jonka seurauksena satoja poliiseja loukkaantui vakavasti ja omaisuutta tuhottiin yli 12 miljoonan euron edestä. 

Sensijaan Niemelä vaikuttaa haaveilevan samanlaisista tapahtumista myös täällä Suomessa lähitulevaisuudessa. 

"Päällimmäiseksi matkalta jäi kuitenkin mieleen suuri yhteisöllisyyden tunne ja paikallinen vieraanvaraisuus. Tuntui häkellyttävältä, että kulttuurikeskus Fuxissa tarjottiin ruoka ja majoitus ulkomailta tulleille mielenosoittajille. Tästä toki seuraa turhautuminen, kun tajuaa miten raju ero on tässä mielessä kulttuurikentässä Saksassa ja Suomessa. Kuinka moni suomalainen kulttuuritalo majoittaisi luokseen vaikka joukon etelä-eurooppalaisia anarkisteja? Mitä tämä sanoo kulttuurikenttämme yhteiskunnallisesta roolista tai ennemmin sellaisen puutteesta?"

 

Niemelä ylistää kirjoituksessaan aatetoverinsa Pontus Porokurun kirjoitusta: 

"Mediassa päällimmäinen vaikutelma on poliisin ja toimittajien tyrmistyminen turvatoimien epäonnistumisesta. Mielenosoittajia vastassa oli 20 000 poliisia, vesitykkejä joiden veteen lisättiin kyynelkaasua, panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja, puskutraktoreita, pippurikaasua, helikoptereita, ratsupoliiseja ja parasta turvallisuusteknologiaa mitä tarjolla on."

"Varustautumisesta huolimatta mielenosoittajien useimmat aktiot onnistuivat paremmin kuin oli ennakoitu. Kokonaisuudessaan G20-viikkoa on jo kutsuttu 2010-luvun mahtavimmaksi eurooppalaiseksi liikemobilisaatioksi. Paikan päältä on kuultu euforisia kokemuksia Hampurin autonomisesta infrastruktuurista ja poliisin epäonnistumisesta. Kokemukset luultavasti virtaavat eri maiden liikkeisiin uutena energiana.", Pontus avoimesti iloitsee mellakoista "euforisina kokemuksina" ja voittona, josta hän toivoo vastaavaa energiaa virtaavan myös muiden maiden liikkeisiin.

 

EDIT 18:18 19.7.: Queer-tutkija on nimitys, jota Niemelä käyttää omassa esittelytekstissään. Se on suomennettuna pervotutkija ja käsite on heidän omissa tutkijapiireissään laajasti käytetty. Käsitettä on myös lanseerannut Jyväskylän Yliopiston kasvatustieteiden professori Tapio Puolimatka. 

"Heteronormatiivisuudelle vastakkaista näkemystä kutsun pervonormatiivisuudeksi. Sen mukaan ydinperheen erityisasemaa ylläpitävien sääntöjen ja seksuaalinormien hajottaminen edistää yksilön vapautumista.

Tällaista lähestymistapaa edustaa niin sanottu queer-teoria (pervoteoria). Jacek Kornak kertoo väitöskirjassaan aktivistien ottaneen omakseen loukkaavan ja halveksuntaa osoittavan käsitteen ”pervo” (queer) ja antaneen sille uuden myönteisen merkityksen.

Suomen Queer-tutkimuksen Seura järjestää vuosittain pervotutkimuksen päiviä ja jakaa joka toinen vuosi tunnustuspalkinnon nimeltä ”Pervotutkimusteko”." - Tapio Puolimatka

 

 

Jukka Rahkonen ke 19.07. 11:18

Kommentit: 3

Alcibiades ke 19.07.2017 12:41 2

Ilmeisesti seksuaalivähemmistöjä suvaitaan liikaa, kun pitää oikein erikseen ryhtyä lisäämään suvaitsemattomuutta riehumalla ja saamalla oma viiteryhmä mahdollisemman negatiiviseen valoon?

Saara ke 19.07.2017 22:37 0

Naulan kantaan Alcibiades - hyvin sanottu! En ymmärrä yhtään mellakoiden ja tuhotöiden ihannointia! Tuntuu sille, etteivät vasemmistoanarkistit edes ymmärrä sen tuhoavan heidän mainettaan.

Ai, niin, ehkäpä vasemmistovihreät anarkistit olettavat vasemmistoon kallellaan olevan valtamedian hoitavan kaiken negatiivisen vain äärioikeiston piikkiin meneväksi... Sehän se selittäisi asiaa.

Valtamedian vaietessa nämä Rahkosen ja kumppaneiden esiin tuomat aktivistien riehunnat (tai niiden ihannointikin) on tosiaankin syytä tuoda tavallisen kansan tietoisuuteen.

MSK to 20.07.2017 21:33 1

Tätäkö on antikristuksen aika Suomessa vuonna 2017? Vai onko se islamin epäsuoraa vaikutusta? Ovatko ne itse asiassa yhtä ja samaa?

Poliittinen vaikuttaja ylpeilee mahdollisesti rikollisella toiminnallaan. Totuuden nimissä ei tuosta kai voida muuten puhua. Virkamiehen vastustaminen, virkamiehen väkivaltatainen vastustaminen, kiihottaminen kansanryhmää vastaan (vihervasemmeisto kiihottaa selkeästi kansaa oikeistopuolen johtajia ja oikeistolaisia vastaan), yllyttäminen rikokseen,avunanto rikokseen, varastaminen, toisen omaisuuden vahingoittaminen. Kyseinen vihreiden poliitikko on yhdessä kumppaniensa saattanut syyllistyä yllä mainittuihin rikoksiin. Hänen tekstinsä mukaan yhteishenki oli mahtava noiden rikoksien tapahtuessa ja selvästikin hänestä oli hienoa katsella palavia autoja ja muita heidän tuleen sytyttämiään tavaroita.

Ei tällaista olisi edes viisi vuotta sitten uskonut voivansa lukea Suomessa. Vallankumous kai tällaistä olisi paras sana kuvaamaan. Nämä poliittisen agendan nimissä liikkuvat ihmiset ovat niin varmoja "voittamisestaan" etteivät enää välitä salata osallistumistaan rikollisiin tekoihin. Melkein näyttäisi siltä, että vallankaappaus on oikeasti tapahtunut, koska poliisia ja oikeuslaitosta ei näytä tippaakaan kiinnostavan edes tällaiset "kannustan väkivaltaan ja ylpeilen syyllisyydelläni"-tyyppiset kuvaukset.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Valaisevia mellakoita

Klo 11:15.

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot