HS: Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet

Helsingin Sanomat muistaa kertoa, että nainen oli australialainen, mutta unohtaa kertoa, että poliisi oli somali

Ulkomaat ti 18.07.2017 16:34

Helsingin Sanomat uutisoi tapauksesta esimerkkinä poliisiväkivallasta: "poliisin voimankäyttö on noussut jälleen julkisuuteen traagisella tavalla". Uutinen jättää kokonaan huomiotta sen, että väkivaltaa käyttänyt poliisi oli somalimuslimi ja että koko tapaus on täynnä kysymysmerkkejä.

Omaisten mukaan kaikki alkoi lauantai-iltana, kun 40-vuotias Justine Damond kuuli ääniä kotinsa lähellä olevalta kujalta. Hän epäili, että siellä oli meneillään seksuaalirikos, ja soitti hätänumeroon, kertoo HS.

Paikallisen Star Tribune -lehden lähteiden mukaan yöpukuista Damondia olisi ammuttu poliisiauton oven läpi, kun tämä oli ollut auton ulkopuolella puhumassa kuljettajalle. Tieto on toistaiseksi vahvistamaton. 

Tutkimusta vaikeuttaa se, ettei kummankaan poliisin kamera ollut päällä tapahtumahetkellä. Kuljettajan paikalla ollut kollega oli lamaantunut täysin kun Noor avasi yllättäen tulen, kertoo KARE11.com julkaisun lähde. 

Jukka Rahkonen ti 18.07. 16:34

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Faeebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Valehtelu ja pakottaminen ovat luontaista toimintaa totalitaristeille

su 10.12. 17:43

Jukka Hankamäki

Harhat pahenevat Berliinissä

la 09.12. 14:55

Arto Luukkanen

Hätä-alpakka plorahti

la 09.12. 14:43

Professorin Ajatuksia

Punavihreä Helsinki osoittaa äänestämisen tärkeyden

la 09.12. 14:42

Reijo Tossavainen

Persut potkaistiin hallituksesta, koska Euroopan unionista tehdään liittovaltio

pe 08.12. 13:54

videot