Somalinuoret matkustelevat ilmaiseksi - asiaan puuttuneelle bussikuskille potkut

Nobina saattoi irtisanoa Gleb Simanovin laittomasti. Hänet irtisanottiin ilman varoitusta, vain koska puuttui somalinuorten pummilla matkusteluun.

Kotimaa pe 14.07.2017 13:58

Nobina Finland South Oy:n työntekijä ja HSL:n linja-autoa ajava Gleb Simanov irtisanottiin eilen moitteettomasta työhistoriastaan huolimatta ilman varoitusta. Irtisanomisen syyksi työnantaja selitti "rasistisen käytöksen".

Kyse oli jo pitkään erityisesti somalinuorten keskuudessa yleistyneestä käytännöstä matkustaa maksamatta bussikyydistä, johon Gleb tunnollisena kuljettajana lopulta puuttui. 

"Tytöt näyttävät kuvakaappausta mobiililipusta. Kysyttäessä lipuista, vannoivat Allahin nimeen että heillä on liput. Näitä lippuja he eivät kuitenkaan olleet valmiina näyttämään, vaan halusivatkin sitten ostaa lisää lippuja.", Gleb kuvailee yleistä tilannetta Facebookissa.

Gleb kuvasi tapahtuman videolle ja jakoi sen sosiaalisessa mediassa sillä seurauksella, että työnantaja irtisanoi hänet seuraavana päivänä ilman varoitusta.

"Nobina Finland on irtisanonut työsuhteeni vedoten sopimattomaan ja rasistiseen käytökseen. Olen nyt työtön ja Kelan uusi asiakas. Työantaja selitti tilannetta että painetta on tullut mm. HSL:n suunnalta. Mitään varoitusta en ole saanut urani aikana. Työnantaja neuvoi minua, että minun pitäisi katsoa kaikki tilanteet läpi sormien. Keskustelu kesti jonkun aikaa ja sitten varikkopäällikkö soitti ylempään johtoon ja sai sieltä lopulliset ohjeet kuinka toimia tässä tilanteessa."

Gleb Simanov toimi tilanteessa normaalin tunnollisen suomalaisen tavoin, edellyttäen avoimuutta ja rehellisyyttä sekä samoja sääntöjä kaikille. Se kuitenkin raivostutti Glebin somalikollegat. 

"Paljastin somalien käyttäytymisen bussissa. Kirjoitin asiasta ensin ja käytin esimerkkeinä tapauksia jotka olivat tapahtuneet bussissa. Somalityökaverit suuttuivat ja alkoivat kirjoitella minulle agressiivisesti. Mutta miksi? Minä toin esille tositapahtumia. Minulta vaadittiin todisteita. Parin päivän jälkeen löin todisteet pöytään. Siitä seurasi lisää raivoa.", Gleb kertoo.

Eräs somalikollegoista uhkasi Glebiä lopulta väkivallalla. Gleb kertoo tehneensä uhkailusta rikosilmoituksen.

Suomalaiset ovat pöyristyneitä työnantajan törkeästä toiminnasta ja ovat osoittaneet tukeaan Glebille Facebookissa.

Jukka Rahkonen pe 14.07. 13:58

Kommentit: 2

Alcibiades pe 14.07.2017 17:59 0

Kovasti puhutaan siitä valkoisesta etuoikeudesta, mutta kyllä meidän tarvitsee bussimatkamme maksaa.

Jos haluat tietää ketkä maata johtavat, selvitä keitä et saa kritisoida. Jos haluat tietää ketkä ovat yhteiskunnassa hyväksikäytettyjä, selvitä ketkä eivät saa suuttua.

Antero pe 14.07.2017 20:14 0

Ilman evidenssiä tuo fiksun tuntuinen kuski joutuisi linnaan!

Ajatelkaas käräjäoikeudessa bussikuski vs. somali.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kaksi miljoonaa tuli täyteen

la 21.07. 19:43

Arto Luukkanen

Ay-porhot ja SDP - ruunan kummit?

pe 20.07. 20:22

Professorin Ajatuksia

Fanatismismi, Pirkko Saisio, HS ja sikaporsas

pe 20.07. 20:19

Petteri Hiienkoski

Onko YLE korjannut Trump-uutisointiaan vastuullisemmaksi?

to 19.07. 05:17

Heikki Porkka

Nelson Mandelasta maan rakoon

ke 18.07. 11:54

videot